Adviseur Finance Planning en Control

Ligt jouw deskundigheid op het gebied van Finance, Planning & Control? En wil jij graag een belangrijke bijdrage leveren aan onze Rechtbank en bedrijfsvoering door gevraagd en ongevraagd te adviseren en begeleiden op jouw vakgebied? Dan is dit een mooie functie voor jou!

Ons cluster Bedrijfsvoering zoekt een enthousiaste

Adviseur Finance Planning & Control

Wat je gaat doen

Als adviseur Finance, Planning & Control lever je een belangrijke bijdrage aan een doelgerichte bedrijfsvoering binnen onze rechtbank. Dit doe je door gevraagd en ongevraagd te adviseren, begeleiden op de gebieden Finance, Planning & Control en Bestuurlijke informatievoorziening (BIV). Je adviseert over beleid en richtlijnen omtrent de inrichting van financiële, organisatie- en bedrijfsvoeringsdoelen. Ook ondersteun je proactief bij het behalen van deze organisatiedoelen. Je kunt daarbij denken aan het geven van adviezen over productie en het helpen inzichtelijk te maken van financiële consequenties. Jij houdt jouw collega’s een spiegel voor, vanaf een begroting tot aan het inzichtelijk maken van doorlooptijden met betrekking tot zaken op zitting. Ten slotte ben je hét aanspreekpunt voor bestuur, jouw managementteam(s) en de managers.

Verder houd je je ook bezig met:

 • Het leveren van managementinformatie voor bestuur, het cluster en/of een team en de Raad voor de rechtspraak, waarbij je de gegevens toetst, analyseert en verbanden legt om tot advies te komen. Denk hierbij o.a. aan begroting, jaarverantwoording en periodieke rapportages.

 • Het gevraagd en ongevraagd geven van adviezen naar aanleiding van de managementinformatie.

 • Het adviseren en ondersteunen van het bestuur en het management met betrekking tot beleid,

  instrumenten, risicobeheersing en toetsingskaders in de bedrijfsvoering en in de primaire processen.

 • Het adviseren over de inzet en ontwikkeling van lokale en landelijke dashboards.

 • Het adviseren over en beheersen van procedures, uitgangspunten, richtlijnen en instructies voor een

  effectieve uitvoering van de FP&C-activiteiten.

  Wat we je bieden

  Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een wat formele indruk. Een blik achter de schermen leert dat onze Rechtbank Gelderland vooral een boeiend bedrijf is. Een bedrijf dat volop uitdagingen biedt aan collega’s, met of zonder juridische achtergrond. En waar iedereen bijdraagt aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. We houden ons bezig met zaken die dagelijks in het brandpunt van de belangstelling staan. Kortom; interessant en maatschappelijk werk binnen een lerende organisatie die in ontwikkeling is.

  Wij bieden een goede werksfeer en uitdagend en afwisselend werk in een interessante omgeving. En dit is uitstekend geregeld volgens de cao Rijk, in te zien via www.caorijk.nl.

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 10 (dit bedraagt minimaal € 2.737,59 bruto met een doorgroei tot € 4.400,17 bruto op basis van 36 uur).

 • Een individueel keuze budget (IKB) van 16,37% dat bestaat uit 2 delen: IKB-budget (vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering) en IKB-uren (bovenwettelijke vakantie-uren en leeftijdsuren). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

 • Verlof van 144 uur en 21,6 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur.

 • Pensioenopbouw volgens het ABP.

 • Het betreft een contract voor een jaar met een mogelijkheid tot verlenging.

 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.

 • De standplaats is Arnhem. De rechtbank Gelderland heeft ook een locatie in Zutphen.

  Wat we van je vragen

  Voor deze functie zijn we op zoek naar een zelfstandige hands-on collega die goed kan analyseren, het vermogen heeft een ander te overtuigen en innovatief te handelen. Je bent sterk in netwerken én samenwerken. Je beschikt verder over een grote mate van organisatiesensitiviteit en bent in staat je snel een onderbouwd oordeel te vormen. Jouw stijl is proactief, vernieuwings- en veranderingsgericht, verbindend en je bent doel- en resultaatgericht. Ook ben je flexibel en creatief in het bedenken van oplossingen en kun je goed samenwerken. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb of ben je ook nog:

  • Afgeronde en behaalde HBO bijvoorbeeld in de richting van bedrijfseconomie of bedrijfskunde.

  • Een aanvullende controllers opleiding (RC en/of QC) is een pré.

  • Ervaring in adviestrajecten met klanten.

  • Ervaring in projectmatig werken.

Op die manier zorg je er, in

goede samenwerking met je collega’s, mede voor dat het bestuur en management de juiste besluiten kan

nemen en managers kunnen sturen op resultaten.

 • Werkervaring in een vergelijkbare grote, complexe (overheids-) organisatie is een pré

 • Je snapt hoe managers stuurinformatie gebruiken en weet ook hoe je bruikbare

  managementrapportages opstelt.

 • Ruime ervaring met excel.

  Interesse?

  Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze functie iets voor jou! Reageren kan tot en met 29 september 2020 via de Solliciteren button.

  Wil je meer weten over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met Mascha van Houten, sr. Adviseur Werving & Selectie via
  sollicitaties.gelderland@rechtspraak.nl of 06-52830273

  Bijzonderheden

 • Wij stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open.

 • Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben

  voorrang. Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke

  geschiktheid de voorkeur.

 • Om bij ons te kunnen starten is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.

 • Wij vinden diversiteit belangrijk en nodigen dan ook iedereen, met de gevraagde opleiding en

  ervaring, uit om te reageren.

 • Een referentiecheck is onderdeel van de procedure, uiteraard in overleg.

  Privacy

  De Rechtspraak hecht grote waarde aan je privacy. Je persoonlijke gegevens behandelen en beveiligen we dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid, conform de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hieraan stelt. De privacyverklaring op www.werkenbijderechtspraak.nl/privacy is op onze vacatures van toepassing.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Utrecht, Gelderland, Juridisch, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid