Manager Projectbeheersing

Manager Projectbeheersing
Haarlem, 32-36 uur per week

Heb jij een passie voor natuur en infra? Word je aangetrokken door de veelzijdigheid van ‘grijs’? En ben je niets minder dan een kei in projectbeheersing? Kom dan bij ons in Haarlem werken. We zoeken 4 nieuwe managers projectbeheersing op verschillend niveau.

Jouw baan
Je takenpakket is breed en je verantwoordelijkheden zijn groot. Je managet van a tot z. Van financiën en project control tot risico’s en wijzigingen. Zo zorg je onder meer voor een integrale projectbeheersing vanuit het IPM-team. Daarnaast stuur je het team projectbeheersing aan en stem je de werkzaamheden af. Je initieert, implementeert en beheert het informatiemanagement binnen het project en je verzorgt interne kwaliteitsborging. Risico’s, financiën, planning en capaciteit afstemmen, gaan je probleemloos af. Uiteraard heb je een scherp oog voor mogelijke vertragingen, overschrijdingen en risico’s en kun je daar razendsnel op acteren. Een verbetervoorstel of aanpassing laat nooit lang op zich wachten.

Je verbetert en standaardiseert het vakgebied projectbeheersing, stuurt op kwaliteitsborging en deelt vakkennis en -ervaring actief binnen de provincie. Ook ben je inhoudelijk een vraagbaak en coach binnen het team projectbeheersing.

Dit bieden wij

  • Een bruto maandsalaris op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring:
    • Schaal 11 (2fte): tussen € 3506,28 en € 5008,99.
    • Schaal 12 (2fte): tussen € 3.996,22 en € 5.708,87.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
  • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar.
  • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
  • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
  • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.


En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.


Hier ga je werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën, zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als manager projectbeheersing ga je werken bij de sector Realisatie infrastructuur. Bij de sector Realisatie infrastructuur beheren, onderhouden en vernieuwen jij en je collega’s de infra in heel Noord-Holland. Hier werken zo’n 100 in- en externe professionals. Samen zijn we verantwoordelijk voor ruim 600 kilometer wegen, 250 kilometer vaarwegen, 50 kilometer ov-banen, 400 kilometer fietspaden, 10 sluizen en ruim 550 bruggen. De nieuwe Cruquiusbrug is een van onze bijzondere projecten. Deze wordt energieneutraal, circulair en onderhoudsarm gebouwd.

Dit ben jij

  • Een natuurlijke leider met overtuigingskracht en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Een uitblinker in analyseren, proactief handelen en samenwerken.
  • Een doener die integrale projectbeheersing bij complexe projecten zelfstandig opzet, coördineert en aanstuurt.


Verder heb je:

  • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
  • Opleiding op financieel economische of bedrijfskundige gebied is een pre.
  • Ervaring met projectmatig werken (en integrale projectbeheersing) in een politiek gestuurde uitvoeringsorganisatie.
  • Ervaring met complexe projecten in de natte en/of droge infrastructuur (grond-, weg-, waterbouw).
  • Ervaring in een opdracht gevend IPM-team (is een grote pre).


Word onze nieuwe collega
Stuur voor 6 oktober 2020 je motivatie en cv naar solliciteren@noord-holland.nl of solliciteer via het online sollicitatieformulier onder vermelding van vacaturenummer B&U-INFRA-6411/6412. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Kees van der Plas (sectormanager Infra), via het telefoonnummer 06-3168 8245. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via telefoonnummer 023-5145606. Voor meer vacatures bij onze organisatie kun je kijken op www.noord-holland.nl.

Goed om te weten

  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Voor een baan bij de provincie is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid, Project Controller