Beleidsadviseur Werk en Inkomen

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Sluitingsdatum: 23-09-2020 om 14:00 uur) Als Beleidsadviseur Werk en Inkomen adviseer, ontwikkel en voer je beleid uit op het terrein van Werk, inkomen en statushouders. Je zoekt de samenwerking met (keten)partners en bouwt en onderhoudt een netwerk.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 05-10-2020
Einddatum: 31-12-2020
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24
Sluitingsdatum: 23-09-2020 om 14:00 uur

 

Voor team Werk, Inkomen en statushouders zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur. Je adviseert, ontwikkelt en voert beleid uit op het terrein van Werk, inkomen en statushouders. Je zoekt de samenwerking met (keten)partners en bouwt en onderhoudt een netwerk. Je houdt het overzicht en legt waar nodig verbinding met andere beleidsterreinen, uitvoeringspraktijk en inwoners. Evalueren en procesbegeleiding is onderdeel van de functie en waar nodig zorg je voor afstemming en bijstelling. Ook beoordeel en behandel je subsidieaanvragen.

Vanaf nu hebben wij een tijdelijke opdracht voor een beleidsadviseur Werk, Inkomen en statushouders die zelfstandig werkzaamheden kan verrichten op deze beleidsterreinen en ze verder kan professionaliseren. Binnen het team is behoefte aan een professional die proactief te werk gaat en weinig sturing nodig heeft.

Als beleidsadviseur Werk, Inkomen en statushouders ben je verantwoordelijk voor:

  • Het zorgdragen van een nieuw suwinet beleidsplan;
  • Beleidsadvisering op de gemeenschappelijke regeling MGR (zienswijze aan de raad op de uitgangspunten voor de te stellen begroting 2021
  • Je signaleert en volgt ontwikkelingen en vertaalt deze in (nieuwe) beleidsvoorstellen en adviseert hierover;
  • Je zet in op een goede samenwerking met de andere beleidsterreinen, de klantmanagers en de backoffice;
  • Je neemt deel aan interne en/of externe overleggen ter verbetering van beleid, afstemming, processen of onderlinge samenwerking.


Functie-eisen

 

  • Minimaal HBO werk en denkniveau binnen het sociaal domein;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke rol binnen de overheid;
  • Kennis en ervaring van de Participatiewet je bent op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen binnen het sociale domein;
  • Actuele kennis van de Suwiwetgeving.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, 1-3 jaar, Detachering, HBO, Belasting, Gemeente, Gelderland, Financieel Adviseur, Overheid