Adviseur Financiën / Coördinator Planning en Control Gemeente

Ben jij een stevige en omgevingssensitieve financiële professional en op zoek naar een brede adviesfunctie in combinatie met de coördinatie van de P&C cyclus? Wil jij een functie waarbij je het eerste aanspreekpunt bent en waar je de verbinding legt met collega’s binnen een gemeenschappelijke regeling? Dan is HLTsamen op zoek naar jou!
 
Jouw rol als Adviseur financiën en Coördinator P&C
Je hebt twee rollen in deze functie: je bent de financieel HLT-adviseur en je bent coördinator planning & control. Dit betekent dat je goed moet kunnen schakelen. Als HLT-adviseur volg je de ontwikkelingen op het gebied van financiën op de voet. Je vertaalt deze, in samenspraak met de andere gemeenteadviseurs en met de strategisch adviseur financiën, naar financieel beleid. Je bent eerste aanspreekpunt voor alle financiële zaken die spelen in de gemeenschappelijke regeling HLTsamen. Het gaat hier zowel om de sturing en eindredactie (op juistheid en kwaliteit) van de P&C producten en de directie- en bestuursvoorstellen, als de uitdagingen in de dagelijkse bedrijfsvoering die een Gemeenschappelijke Regeling met zich meebrengt.
 
Verder heb je de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Je adviseert de directie en het bestuur van HLTsamen. Daarnaast ben je sparringpartner voor de financieel domeinadviseurs, in het bijzonder de domeinadviseur Bedrijfsvoering.
 • Als coördinator planning en control heb je een belangrijke rol bij het harmoniseren van het P&C-proces voor de drie gemeenten en HLTsamen. Je hebt een duidelijke visie op hoe ze deze harmonisering succesvol aan kunnen pakken. Jij bent de vernieuwer en staat te popelen om een vernieuwingsslag te maken in de P&C producten.
 • De planning-en-control-documenten komen dankzij bijdragen van veel collega’s tot stand. Jij zorgt voor de verbinding. Jij weet als geen ander wat ieders bijdrage is, waar mogelijke knelpunten zitten en waar je moet ingrijpen. Je maakt werkbare planningen en bewaakt de voortgang, kwaliteit en besluitvorming van de P&C-documenten. Dankzij jou is ieder P&C-product op tijd.
 • Je kent de samenhang tussen de verschillende documenten, ziet waar verbeteringen mogelijk zijn en maakt die kwaliteitsslag dan ook. Je staat daar niet alleen voor, dit doe je samen met een collega.

 
Waar ga je Werken?
Circa 470 medewerkers vormen samen HLTsamen. Ze zijn de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Ze adviseren de bestuurders van de gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat ze voor drie gemeenten werken, bundelen ze kennis en menskracht. Zo helpen ze de ruim 80.000 inwoners van de gemeenten vooruit. Met 100% inzet. Ze zijn creatief in de oplossingen die zij bieden voor maatschappelijke vragen. Jouw ideeën en initiatief zijn daarin zeer welkom! Inventief, krachtig en verbindend, dat is waar zij voor staan. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017. Ze zijn daarom nog volop in ontwikkeling.
 
Team Financiën
Het team bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Totaal 26 fte. Ze zijn een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is de basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Ze voeren een ontwikkelplan uit voor ontwikkelopgaven op diverse terreinen. Ze zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van HLTsamen en de drie gemeenten op rolletjes lopen. Het team adviseert de organisatie, management en besturen over de cijfers en neemt iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. Ze denken mee bij projectvoorstellen. Ze komen met creatieve en ongewone oplossingen. Zij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. Ze zorgen voor een gezonde, financiële basis, in alles. En in alles houden ze de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen.
 
Wat neem je mee?

 • Een afgeronde en relevante opleiding op HBO/WO niveau;
 • Ervaring in een adviseursrol;
 • Je bent omgevingssensitief en een stevige sparringpartner;
 • Ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën is geen vereiste, maar een pré;
 • Je bent adviesvaardig, evenwichtig, accuraat, enthousiast, flexibel, dienstverlenend ingesteld, klantvriendelijk, collegiaal, zelfstandig en stressbestendig;
 • Je bent een verbinder en vertrouwt op de kracht van samenwerking.

 
HLTsamen biedt:

 • Een bruto jaarsalaris in schaal 11 (maximaal € 72.500,- bij een 36-urige werkweek) inclusief  een individueel keuzebudget van 17,05%
 • De mogelijkheid om werk en privé goed op elkaar af te stemmen;
 • Talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren;
 • Flexibele werktijden en werkplekken;
 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling en initiatief;
 • Standplaats Hillegom;
 • Telefoon en laptop van de zaak.

 
Solliciteren of meer weten?
Publiek Netwerk begeleidt de werving en voorselectie namens HLTsamen. Heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou inspireert in deze functie via de solliciteren button.  Wil je eerst meer informatie? Bel of mail met Bjorn Oud van Publiek Netwerk via 06-37122373 of mail naar bjornoud@publieknetwerk.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Financieel Adviseur, Overheid