Business Controller Gemeente

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 14-09-2020 om 09:00 uur) Ga aan de slag als business controller in Noord-Holland. Vanuit jouw rol ondersteun, adviseer en controleer (intern) je gevraagd en ongevraagd de verschillende teams vanuit de financiële invalshoek binnen de gemeente.  
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum:01-10-2020
Einddatum:01-04-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:30
Sluitingsdatum: 14-09-2020 om 09:00 uur

De BEL Combinatie is op zoek naar een Business Controller.

De interim controller is  verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de BEL-uitvoeringsorganisatie en de BEL-gemeenten. Hij  ondersteunt bij de verdere ontwikkeling van de P&C-cyclus en van de bijbehorende instrumenten. De controller is aanspreekpunt voor de colleges, de portefeuillehouders van de gemeenten en voor de directeuren van de uitvoeringsorganisatie. Hij is tevens adviseur en doen voorstellen ter verbetering van de bedrijfsvoering.

Wat ga je concreet doen:

 • Eerste aanspreekpunt en (eind)verantwoordelijk zijn voor de P&C-beleidsadvisering en P&C-producten en draagt zorg voor de volledige en tijdige aanlevering daarvan;
 • Je draagt bij aan het opstellen van de verschillende P&C-documenten en de verbetering hiervan en vanuit je expertise bewaak je de inhoudelijke verbanden tussen de verschillende P&C-producten;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en kan werken op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • Operationeel: je draagt zorg voor het opstellen van gemeente brede overzichten bij de begroting en jaarrekening, zoals de gemeentebalans, het overzicht Reserves en Voorzieningen en het berekenen van de omslagrentepercentage ten behoeve van de
  • Activa Module. Daarbij ben je ook in staat om memoriaalboekingen op te stellen ten behoeve van de juiste verantwoording van met name de reserves en voorzieningen.
 • Tactisch: je bent makkelijk in de omgang en kan communiceren met diverse stakeholders (waaronder teamleiders) over de programmateksten.
 • Strategisch: je bent een volwaardige gesprekspartner voor onder andere de (financiële) portefeuillehouders en gemeentesecretarissen. Daarnaast kan je technische toelichtingen geven bij de P&C-producten in raadscommissies.
 • Een belangrijke signaalfunctie op het gebied van P&C en initieert, ontwikkelt en evalueert (financieel) beleid op het terrein van planning en control ten behoeve van een optimale sturing. Het vertalen van BBV-notities in uitvoeringsbeleid voor de gemeentelijke organisatie valt ook onder de taken van de controller.

Organisatie
De BEL Combinatie is een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

Het cluster planning en control is in ontwikkeling en heeft behoefte aan een controller die kan bijdragen aan enerzijds een goede uitvoering van de P&C cyclus en anderzijds aan de verdere ontwikkeling van P&C.

 


Functie-eisen
 • WO opleiding in de richting van financiën;
 • Werkervaring als Controller in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente;
 • Werkervaring met het gebruik en het inrichten van het planning & control instrumentarium;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Controller binnen een gemeente;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met BBV.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Overheid