Projectleider Financiële doorontwikkeling

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 08-09-2020 om 12:00 uur) Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is op zoek naar een ervaren adviseur/projectleider die op een effectieve en gestructureerde wijze bijdraagt aan de (financiële) doorontwikkeling van de organisatie.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum: 21-09-2020
Einddatum: 28-02-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24-32
Sluitingsdatum: 08-09-2020 om 12:00 uur

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is op zoek naar een ervaren adviseur/projectleider die op een effectieve en gestructureerde wijze bijdraagt aan de (financiële) doorontwikkeling van de organisatie.

Opdracht
De adviseur/projectleider geeft de huidige organisatieadviseurs tools om per team/product de sturingsbehoefte en huidige stuurinformatie in beeld te brengen. Dit beeld is het fundament om de (interne) planning & control cyclus te verbeteren, de bijbehorende inrichting van de financiële administratie en andere bedrijfsvoeringssystemen (incl. de operationele systemen) alsmede een voorstel tot verbetering van de financiële processen.

Afhankelijk van het verloop van het project is het mogelijk dat de kandidaat ook op deelprojecten die afgeleid zijn van deze hoofdopdracht kan worden ingezet

Als adviseur/projectleider maak je onderdeel uit van de afdeling Control, Inkoop en Finance en word je direct aangestuurd door het afdelingshoofd.

Verantwoordelijkheden

 • Samen met business controllers, HRM en Informatie adviseurs sturingsbehoefte van de gehele organisatie in beeld brengen
 • Vertaalslag maken van sturingsbehoefte naar (interne) verslaggeving en bijbehorende gegevensontsluiting
 • Uitwerken financiële processen voor de organisatie
 • Uitwerken voor welke processen RPA ingezet kan worden  
 • Sturen op en bewaken van de projectvoortgang
 • Creëren en bewaken van draagvlak bij alle stakeholders

Resultaat van de opdracht: inzicht in verbetermogelijkheden van de bedrijfsvoeringsystemen en verbetering van de stuurinformatie alsmede een programma van eisen ten behoeve van de aankoop en/of herinrichting van het financiële systeem.

VGGM
Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. Wij zijn de Brandweer, GGD, Ambulancezorg, GHOR en Veilig Thuis in de regio Gelderland Midden en staan 24/7 klaar voor onze ruim 660.000 inwoners uit de 15 gemeenten.

Extra informatie

 • Optie tot verlenging: 4 keer 6 maanden
 • Je bent inzetbaar voor minimaal 6 maanden voor 24  tot 32  uur per week. De ingangsdatum van de opdracht dient te liggen tussen 21 september 2020 en 15 oktober 2020. 
 • Je hebt een heldere motivatie om deze opdracht uit te voeren. VGGM vindt het belangrijk om te horen waarom deze opdracht jou aanspreekt en wat jij hieraan kan bijdragen. Wat zijn jouw belangrijke eigenschappen die deze opdracht tot een succes kunnen maken. 

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde opleiding op WO-niveau aangevuld met diverse opleidingen en trainingen op het gebied van bedrijfseconomie of bestuurlijke informatievoorziening;
 • Relevante werkervaring opgedaan binnen een overheidsorganisatie;
 • In de periode 2016-heden werkervaring opgedaan als projectleider ontwikkelen financiële processen en bestuurlijke informatievoorziening;
 • In de periode 2016-heden, ervaring met het vertalen van de sturingsbehoefte naar het ontwikkelen/verbeteren van financiële processen;
 • In de periode 2016-heden, ervaring met het sturen en bewaken een project (in het kader van ontwikkelen van bestuurlijke informatievoorziening) en het creëren en bewaken van draagvlak bij stakeholders. 

Bovenstaand eisen dienen aangetoond te worden met praktijkvoorbeelden (geef aan wat concreet is gedaan en welke uitdagingen zijn opgelost).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Parttime, Detachering, HBO, MBO, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Adviseur, Overheid