Finance Manager

Onze relatie, Vipack B.V., is een succesvolle, internationale speler die vloeibare was- en reinigingsmiddelen en ‘rinse-off’ cosmetica ontwikkelt, produceert en verkoopt aan de Europese retailmarkt. Samen met haar klanten ontwerpt Vipack product en productverpakkingen en ontwikkelen ze creatieve ideeën tot marktrijpe concepten, waarmee klanten hun huismerk kunnen versterken. Dit doen zij met een betrokken team van zo’n 90 medewerkers in Zuid-Limburg.

Met de overname door de huidige eigenaar (eind 2018) wordt de organisatie nieuw leven ingeblazen en ontstaan er plannen voor verdere expansie in het buitenland, nieuwe innovatieve productielijnen en verdere professionalisering van de organisatie. Voor het realiseren van deze ambitieuze groeiplannen en het mee uitbouwen van Vipack zoeken wij een:

Finance Manager
Fulltime
Referentie: 384


- acterend als businesspartner van de directie -

Functie
Wij zoeken een allround en analytisch sterke finance professional, die als volwaardig MT-lid een actieve bijdrage levert aan de verdere professionalisering en groei van de organisatie. Je richt de AO/IC zorgvuldig in en draagt zorg voor een voorspelbare en accurate financiële administratie. Je onderhoudt contacten met externe partijen en stuurt een klein team aan (1.5 fte). Jouw streven is het realiseren van gestructureerde financiële processen en een overall hoogwaardige finance functie.

Daarnaast stel je proactief de informatiebehoefte van de organisatie vast. Je realiseert dashboards voor de brede directie (algemeen/commercieel/operationeel) en jouw doortastende maar empathische communicatiestijl draagt eraan bij dat de organisatie koersvast gestuurd wordt vanuit glasheldere cijfers. Je kijkt vooruit, niet achteruit.

Door jouw gevoel voor verhoudingen, aanpakkersmentaliteit en stevige persoonlijkheid challenge je de directie. Samen met hen werk je aan efficiencyverbetering en focus.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • De gehele financiële administratie van Vipack en de aanlevering van tijdige periodieke managementrapportages en jaarcijfers.
  • Het maken van kostprijs-, klant-, voorraad-, kosten- en marge-analyses, het opstellen van de jaarlijkse begroting en rolling forecasts.
  • Stevige sparringpartner voor de directie vanuit finance; gericht op de toekomst.
  • Het continu verbeteren en versnellen van de financiële processen en rapportages (fast close).
  • De financiële communicatie en rapportage naar externe stakeholders zoals aandeelhouders, financiers, de bank, de accountant en de Belastingdienst.
  • Verzorgen van VPB- en btw-aangiften.
  • Het hiërarchisch leidinggeven aan de assistent controller en de crediteurenadministrateur.
  • Proceseigenaar Exact.
  • Verzekeringen en juridische zaken.


Persoonskenmerken:
Analytisch, proactief, gestructureerd, oplossingsgericht, doener, doorzetter, positief kritisch, onafhankelijk denker en communicatief vaardig.

Functie-eisen:

  • Afgeronde financieel economische opleiding op minimaal hbo-niveau.
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan een aantal jaren in een productiebedrijf.
  • Bekend met de uitdagingen van o.a. productie efficiency, materiaal efficiency, stuklijsten, inkoopprocessen, prijsverschillen en voorraadbeheersing.
  • Ervaring met het inrichten van de AO/IC en het opzetten van dashboards.
  • In staat om doelen te realiseren en mensen in beweging te krijgen.
  • Kennis van Excel en de toepassing van financiële applicaties en automatiseringspakketten, bij voorkeur Exact Globe.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Woonachtig op maximaal een uur reisafstand.


Aanbod
Vipack biedt jou een veelzijdige functie in een veranderende werkomgeving, waarbij je daadwerkelijk een rol van betekenis kunt spelen in de verdere professionalisering van de organisatie en de volgende stappen die Vipack de komende jaren gaat zetten. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden. De salarisrange ligt op € 80.000 - € 95.000 per jaar (incl. vakantiegeld).

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met mevrouw A.M.J.P. (Anne-Marie) de Kuster of de heer G.P. (Gerben) van den Hout op telefoonnummer: +31(0)30-2849960 of per e-mail: annemarie.de.kuster@bdo.nl of gerben.van.den.hout@bdo.nl.

Procedure
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Je sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan vóór 9 oktober 2020 toegestuurd worden t.a.v. mevrouw A.M.J.P. de Kuster, vacaturenummer 384, via het online sollicitatieformulier. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, > 10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Groothandel/Detailhandel, Limburg, Financieel Manager