Manager Finance, Planning & Control

Ben jij een hands-on financiële professional met leidinggevende skills? Als manager Finance, Planning & Control ben je onderdeel van de financiële afdeling van Vilans. Je werkt inhoudelijk mee aan diverse projecten en bent door jouw ervaring en analytische blik in staat om mogelijkheden tot procesverbetering te zien en door te voeren. 

Over de vacature
De afdeling Finance, Planning & Control (FP&C) bestaat uit zes collega’s en maakt onderdeel uit van het cluster Bedrijfsvoering, net als HRM, Informatiemanagement en de Backoffice. Het cluster wordt aangestuurd door de directeur Bedrijfsvoering. De afdeling werkt nauw samen met de Raad van Bestuur, directie, projectleiders en de andere teams binnen het cluster. De afdeling brengt structuur, richting en onderlinge samenhang aan door optimalisatie van processen, rapportages en advies. Het team bestaat uit controllers en de financiële administratie. De verantwoordelijkheden van deze functie zijn dan ook tweeledig: inhoudelijk en coördinerend/mensgericht. 

Als manager Finance, Planning & Control draag je zorg voor een goed functionerende financiële cyclus. Je hebt goed begrip van bedrijfsprocessen en weet de bestaande FP&C-cyclus bij Vilans snel te doorgronden. Het opstellen van de begroting, het maken van financiële prognoses en het financieel inzichtelijk maken van resultaten is een belangrijk onderdeel van deze rol. In nauwe samenwerking met het team en de directeur Bedrijfsvoering zorg je voor correcte sturingsinformatie voor directie en raad van bestuur. In deze rol hou je tevens overzicht en zorg je ervoor dat in het team de juiste prioriteiten gesteld worden.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Je bent meewerkend voorman (of -vrouw) van de afdeling FP&C, je fungeert hierbij als inspirator voor het team en zorgt via dienend leiderschap voor een effectief en efficiënt werkende afdeling.
 • Het inzichtelijk maken van financiële (project)resultaten voor collega’s, directie, Raad van Bestuur en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • De verdere ontwikkeling van de financiële informatiehuishouding van Vilans. Je optimaliseert de bestaande financiële cyclus, ziet verbeteringen en creëert draagvlak voor procesoptimalisatie.
 • Je draagt bij aan het actueel houden van financiële tools en beleidskaders, zowel op het gebied van modernisering als vanuit de interne klantbehoefte. Momenteel worden de mogelijkheden van de implementatie van een nieuw begrotingssysteem onderzocht.
 • Het opstellen van een jaarlijkse begroting, deze legt de basis van onze kwartaalrapportages, de jaarrekening en tarieven van collega’s.
 • Je levert aan bijdrage aan projecten die de bedrijfsvoering van Vilans verbeteren. In een aantal gevallen vervul je hierbij de rol van projectleider.
 • Je bent sparringpartner voor de directeur Bedrijfsvoering.

Wie ben jij?

 • Afgeronde academische opleiding in een financiële richting.
 • 3-7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de (her)inrichting van processen en het opstellen van beleid.
 • Je hebt ervaring met complexe subsidieprojecten.
 • Je kent de btw-wetgeving voor non-profitorganisaties.
 • Je hebt kennis en ervaring van inkoop en aanbesteding.
 • Projectmatig werken is voor jou geen probleem.
 • Je brengt leidinggevende of coördinerende ervaring mee.
 • Je bent communicatief sterk, organisatiesensitief en ondernemend.

Wat we bieden:
Wanneer je bij Vilans aan de slag gaat, krijg je de kans om met 200 gelijkgestemde professionals jouw steentje bij te dragen aan het verbeteren van de langdurende zorg in Nederland. Vilans maakt onderdeel uit van de cao Sociaal Werk en biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Deze functie is ingedeeld in schaal 12 met een salaris van € 3.678 - € 5.801 per maand bij een 36-urige werkweek. Jouw salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring. Naast salaris ontvang je bij Vilans een eindejaarsuitkering en heb je de mogelijkheid om jouw werk flexibel in te richten. Binnen Vilans vinden we ontwikkeling heel belangrijk. Je krijgt volop de ruimte om opleidingen te volgen en we hebben een eigen online leeromgeving: Het Vilans Ontwikkelplein. Hier volg je onbeperkt webinars, podcasts of cursussen naar keuze, wanneer het jou uitkomt. Op dit moment is ons kantoor gevestigd in hartje Utrecht, wij zijn vanaf 1 september 2020 gevestigd aan de Churchilllaan in Utrecht. Op dit moment werken wij digitaal en vanuit huis. 

Wie we zijn?
Vilans is de kennisorganisatie voor de langdurende zorg. We ontwikkelen vernieuwende en praktijkgerichte kennis en we versnellen de processen die nodig zijn om die kennis succesvol door te voeren in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties. Zo houden we samen de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, In overleg, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Randstad, Financieel Manager