Strategisch Adviseur Gemeente

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
(Sluitingsdatum: 28-08-2020 om 09:00 uur) Als strategisch adviseur ben je sparringpartner van twee wethouders. Het is een generalistische functie waarin je specifiek aan de slag gaat met de dossiers financiën, besluitvorming over nieuw stadhuis, evenementenbeleid en IT-ontwikkelingen.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.


Functieomschrijving

Startdatum:7-9-2020 
Einddatum:7-1-2021 
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:36
Sluitingsdatum: 28-08-2020 om 09:00 uur

De gemeente Amersfoort is op zoek naar een strategisch adviseur.

De adviseur strategie in de gemeente Amersfoort is sparring partner van twee wethouders, voor alles wat van voor hen van strategisch belang is. Wegens zwangerschapsverlof van een van de strategen wordt tijdelijk een ervaren strateeg gevraagd. 
Je woont wethoudersstaven bij, signaleert maatschappelijke ontwikkelingen, schrijft teksten, je bent soms verbindingsman of –vrouw tussen wethouder en organisatie of buitenwereld, ondersteunt vooral bij gevoelige onderwerpen of in risicovolle dossiers. Dit alles in nauw contact met de betrokken bestuursadviseur communicatie, met de directie, met de andere strategen en adviseurs van de betrokken afdelingen.
Het gaat om een generalistische functie, maar dossiers die in de komende maanden speciale aandacht vragen zijn onder andere: financiën (begeleiden begrotingsproductie, bezuinigingskeuzen); besluitvorming over nieuw stadhuis; evenementenbeleid en IT-ontwikkelingen.


Functie-eisen
  • WO opleiding;
  • Ervaring vanuit de binnenkant van de (lokale) overheid, blijkend uit bijvoorbeeld werkzaamheden of bestuursfuncties of publicaties, burgeractivisme of opleidingsstage of anderszins;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in functie als strateeg of directiesecretaris in een overheidsorganisatie;
  • Ervaring als strategisch adviseur of directiesecretaris in een grote of middelgrote gemeente;
  • Ervaring met overheidsfinanciën, d.w.z. de politiek-bestuurlijke kant;
  • Ervaring met een nieuw stadhuis, d.w.z. de politiek-bestuurlijke kant.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, Consultancy, Financieel Manager, Overheid