Financieel Adviseur BVO

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een vacature voor een

Financieel Adviseur BVO
32-36 uur per week

Jij weet als financieel zwaargewicht het managementteam en Bestuur van onze ICT organisatie te ontzorgen bij de Planning & Control cyclus en op het gebied van onze financiën. Jij bent de regisseur over deze processen. Je optimaliseert met de collega’s, bewaakt, signaleert en zorgt voor een volledige financiële informatievoorziening die het MT in staat stelt onze organisatie proactief te besturen en een bijdrage te leveren aan de digitale uitdagingen van 2 gemeenten.

Wat ga je doen als Financieel Adviseur BVO?
Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn werken we aan het verbeteren en vernieuwen van onze ICT-voorzieningen. We doen dit voor de gemeente Alphen aan den Rijn en gemeente Kaag & Braassem vanuit een gemeenschappelijk regeling: de Bedrijfsvoeringsorganisatie Rijn en Braassem (BVO R&B). We hebben een mooie uitdaging: voorop lopen in de digitale transformatie van de lokale overheid. Op een gestructureerde manier richting geven aan deze ambities en technologische ontwikkelingen vraagt om een passend antwoord. Onze financiële kaders en verantwoording naar beide gemeenten zijn hierbij belangrijke pijlers.

Je bent verantwoordelijk voor de regie op en uitvoering van de P&C-cyclus van de BVO R&B. Je draagt bij aan het beheersen van de risico’s en bevordert de kwaliteit van de sturing. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en beheersing van de financiële processen binnen de BVO R&B en je zorgt voor een tijdige, juiste en volledige financiële informatievoorziening aan het management en bestuur van BVO R&B. Daarnaast ben jij voor deze onderwerpen hét aanspreekpunt voor beide klanten, de accountant, interne controle en adviseer je het MT over alle financiële zaken.

Je bent verantwoordelijk voor een optimale afhandeling van de inkoop- èn verkoopfacturenstroom van de BVO R&B en de hieraan verbonden verplichtingenadministratie. Daarbij schroom je niet om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Je bewaakt de naleving van financieel administratieve richtlijnen, procedures en termijnen, signaleert knelpunten en neemt deze weg met de collega’s. Naast deze reguliere werkzaamheden levert de financieel adviseur BVO een essentiële bijdrage aan het optimaliseren van de administratieve organisatie en aan verschillende innovatieprojecten en nieuwe producten.

Wie zijn wij?
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Alphen aan den Rijn een 100.000+ gemeente. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.
Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Eén van de onderdelen is Rijnvicus, een zelfstandig leerwerkbedrijf. Rijnvicus ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Je zit binnen onze organisatie in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Onze organisatie kenmerkt zicht door een fijne en open werksfeer, korte lijntjes, veel persoonlijk contract, flexibel werken, uitstekende technische faciliteiten (waaronder een iPhone en mobiel device), hard werken en er wordt veel gelachen. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden en jij draagt daar vanuit de BVO R&B direct aan bij. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Wie ben je?
Je hebt een HBO/WO opleiding op het gebied van (bedrijfs)economie, bedrijfskunde of Accountancy & Control. Je bent analytisch en hebt coördinerende en adviserende kwaliteiten.  Hiermee draag jij je steentje bij aan het structureel en planmatig verbeteren van onze planning en control, de financiën en bedrijfsvoering in het algemeen. En je weet daarin ook de door jou eerder opgedane ruime werkervaring hierin mee te nemen. Je bent dienstverlenend, gestructureerd en zorgvuldig ingesteld. Daarnaast is kenmerkend voor je dat je zelfstandig en flexibel bent.
Het is een pre als je kennis hebt van Key2Financiën (Centric), relevante wet- en regelgeving (o.a. Besluit Begroting en Verantwoording) en de gemeentelijke organisatie en processen. Verder geeft affiniteit en ervaring met financiën in een ICT omgeving een voorsprong.

Bovendien verwachten we dat je je herkent in de identiteit van onze organisatie die we hierboven omschrijven.

Wat biedt Gemeente Alphen aan den Rijn jou?
Deze functie is gewaardeerd in schaal 11 en betreft de HR21-functie van Adviseur III . Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.526 en maximaal € 5118 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Tevens bieden wij een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, vakantie uren van te kopen of in te zetten voor je eigen ontwikkeling.

Verder bieden we je diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Organisatie/Vacatures.

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Vincent Uhlenbeck teammanager van team BRI bereikbaar op telefoonnummer 06-20606230.

Solliciteren op de functie van Financieel Adviseur
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Een motivatie op een andere creatieve methode die bij jou past mag ook. Solliciteren kan t/m 20-09-2020 o.v.v. vacaturenummer 20-46 via onze sollicitatiepagina. Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is opengesteld voor externe kandidaten. Externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur