Coördinator Verbijzonderde Interne Controle

Jeuken je handen om onze organisaties op het gebied van interne controle verder te brengen? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

HLTsamen heeft een vacature voor een

Coördinator Verbijzonderde Interne Controle


Jij bent een eersteklas regisseur en controleur
Aan jou de taak om de verbijzonderde interne controle op het doelmatig en rechtmatig handelen van onze organisatie verder vorm te geven. Vanaf 2019 zijn de gegevensgerichte controlewerkzaamheden voor maximaal twee jaar uitbesteed aan een externe partij. Hierdoor heb jij je handen vrij om de tien belangrijkste processen, samen met de medewerkers die ze dagelijks uitvoeren, in kaart te brengen.

  • Je analyseert in samenwerking met de proceseigenaren deze beschreven processen en geeft je input om deze te verbeteren. Daarbij richt je je op doeltreffende functiescheiding en overige interne controlemaatregelen, zoals de zichtbare vastlegging. Je kan hier een LEAN-adviseur bij betrekken en je stemt het proces af met de accountant.
  • In overleg met de proceseigenaren spreek je het moment van implementatie af en ondersteunt hen daarbij.
  • Steekproefsgewijs voer je lijncontroles uit om vast te stellen dat de afspraken worden nagekomen.
  • Zo optimaliseer je de procesorganisatie en de interne beheersing van deze tien processen. Het is de bedoeling dat ze halverwege 2021 volledig gereed en kwalitatief op orde zijn, zodat de accountant blind kan varen op de bevindingen die je hebt vastgelegd in je controlerapporten.
  • Verder adviseer je directie en colleges over de voortgang en de uitkomsten van de verbijzonderde interne controle en de actiepunten vanuit de managementletter en accountantsrapporten.
  • En natuurlijk ben je vraagbaak en sparringpartner voor de organisatie op het gebied van interne beheersing. Je werkt nauw samen met de externe partij die de gegevensgerichte werkzaamheden uitvoert en zorgt ervoor dat deze samenwerking tot meerwaarde leidt.


Wat wij jou bieden
Je treedt in eerste instantie in dienst voor een jaar. Zijn we allebei tevreden over het eerste jaar? Dan zetten we dat graag om in een vast dienstverband. Daarnaast krijg je:

  • Een salaris van maximaal €4.450,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring
  • Een reiskostenvergoeding, pensioen via het ABP en een bijdrage in je ziektekostenverzekering
  • Een persoonlijk budget van ruim 17% van je salaris, dat je naar keuze in kunt zetten, bij voorbeeld voor extra verlof of opleidingen
  • Een laptop en mobiele telefoon, zodat je overal je werk kunt doen (ook thuis).


Match?
Veranderen zit in je genen. En natuurlijk ben je analytisch ingesteld. Complexe situaties doorzie je als geen ander. Je beweegt je gemakkelijk op alle niveaus binnen de organisatie. Samenwerken zit je in het bloed. Tegelijkertijd durf je je mening te laten horen, ook als die afwijkt van wat de meesten vinden. Daarnaast heb je

  • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, financieel/economisch, in de accountancy, of vergelijkbaar
  • minimaal drie jaar ervaring op het gebied van gemeentefinanciën en auditing
  • overtuigingskracht
  • goede communicatieve vaardigheden


Een dag van een Coördinator Verbijzonderde Interne Controle
Je werkt thuis. Je start je laptop op en pakt een kop koffie. Je begint met je nieuwe e-mails. Dan bereidt je je voor op je eerste MS Teamsoverleg van vandaag. Deze is met een paar collega’s van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling. Dit domein heeft je gevraagd mee te denken over het versterken van het subsidieproces. Na deze afspraak heb je bewust twee uur vrij gepland om een lijncontrole uit te voeren op het betaalproces. Je bent benieuwd of de aangebrachte verbeteringen in dit proces in de praktijk zichtbaar zijn en werken. Tussen de middag fiets je naar het park, waar je al wandelend je lunch opeet. Even tijd voor jezelf. Na de lunch fiets je terug naar huis. Om 13.00 uur neem je deel aan een overleg met de concerncontroller in MS Teams. De actiepunten uit de managementletter staan op de agenda. Hierna werk je de bevindingen van je lijncontrole van vanochtend op het betaalproces uit. Je kijkt nog even wat er voor morgen in je agenda staat en sluit dan af. Je vrije avond kan beginnen!

Team Financiën
Het team Financiën (26fte) bestaat uit twee clusters: Advies en Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Een uitstekend gevoel voor cijfers is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We zorgen ervoor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers. Ook nemen we iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Met 470 collega’s vormen wij HLTsamen, de werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Omdat we voor drie gemeenten werken, bundelen we kennis en menskracht. Zo helpen we de inwoners van onze gemeenten vooruit. We zetten ons voor 100% voor hen in en zijn creatief in de oplossingen die wij bieden voor maatschappelijke vragen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit.

Ja, dit is mijn baan
Heb je nog vragen? Bel dan met Pieter Jan Gutter, manager van het team Financiën, via telefoonnummer 06- 11 23 94 55. Wil je liever direct solliciteren? Reageer dan vóór 31 augustus 2020 via onze sollicitatiepagina. Stuur ons je cv en een korte motivatie. Solliciteer nu op Werkeninhetwesten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Finance, Financieel, Economie, Accountancy, Gemeentefinanciën, Auditing, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Controller