Inkoopadviseur Provincie Utrecht

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in de samenleving? Ga aan de slag bij de Provincie Utrecht als inkoopadviseur en werk mee aan complexe Europese en nationale inkoop- en aanbestedingstrajecten. 
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Einddatum: Vast dienstverband
Aantal uur per week: 36-40 uur
Sluitingsdatum: 21-05-2020 om 12:00 uur

Matchd zoekt exclusief voor de provincie Utrecht twee inkoopadviseurs. De vacature is voor een vast dienstverband. 

“De inkoopadviseur heeft een salaris tussen de € 3.471,56 en € 4.959,40 '.

Jij bent het vaste aanspreekpunt voor alle inkoopvraagstukken van medewerkers en het management binnen het domein Mobiliteit en Infrastructuur, specifiek de portefeuille railinfrastructuur voor trams en lightrail. Je ondersteunt o.a. bij complexe Europese en nationale inkoop- en aanbestedingstrajecten (Werken, Leveringen en Diensten) en voert deze trajecten ook uit. Hierbij gebruik je een breed scala van methodieken. Niet alleen breng je de klantvraag overzichtelijk in kaart; je analyseert deze en weet conclusies te trekken binnen de gestelde kaders. Zo werk je aan goede oplossingen, die je aan de klant voor kunt leggen.

Jouw werkzaamheden:

 • Adviseren over uiteenlopende inkoop- en contractvraagstukken;
 • Uitvoeren van zowel kader- als procesbewaking;
 • Je fungeert als businesspartner voor het domein Mobiliteit binnen de organisatie waarbij je bijdraagt aan het realiseren van hun maatschappelijke opgaven;
 • Ondersteunen van onderdelen van de doorontwikkeling van inkoopprojecten, met name op mobiliteitsvraagstukken. Je fungeert hier als projectleider.

Afdeling
Het cluster Inkoop is gepositioneerd binnen het team IJS, onderdeel van het domein Bedrijfsvoering en bestaat uit de clusters Inkoop, Juridisch en Subsidies. In totaal werken hier 50 medewerkers en het cluster is volop in ontwikkeling. Innovatie staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Dit cluster wordt gevormd door een team van enthousiaste, professionele medewerkers op het gebied van inkoop, contractbeheer en aanbestedingsrecht. Binnen dit team lever je een waardevolle bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in de samenleving. Onze speerpunten zijn de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren. 

Organisatie
Werken bij de provincie Utrecht betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Onze nieuwe organisatiestructuur, met zelfstandig opererende teams en een kleine concerndirectie, vormt de basis. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes.

"De provincie zet zich in voor een prettige werkomgeving voor al haar medewerkers".

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een salaris van minimaal € 3.471,56 en maximaal € 4.959,40 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Individuele Keuze Budget van circa 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, te besteden aan levensloopjaren, aanschaf van een fiets, vakbondscontributie of het kopen van extra verlofuren;
 • Een werkgever die veel waarde hecht aan een gezonde balans tussen werk en privé;
 • Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via een eigen persoonlijk ontwikkelbudget ter waarde van € 5000,- (te besteden binnen 5 jaar).

Interesse? Reageer dan snel! De gesprekken worden gevoerd gedurende de looptijd van de vacature.


Functie-eisen

 • Relevante HBO of WO diploma;
 • NEVI 1 en 2 of vergelijkbare opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen een inkoopfunctie bij een overheidsorganisatie;
 • Minimaal 3 jaar ervaring en aantoonbare kennis van aanbestedingsregelgeving en Europese- en nationale aanbestedingsprocedures;
 • Kennis van relevante aandachtsgebieden en beleidsterreinen op het gebied van inkoop;
 • Ervaring met advisering binnen een politieke organisatie;
 • Kennis van juridische aankooptransacties.

Competenties:

 • Je durft initiatief te nemen;
 • Je gaat klantgericht en integer te werk;
 • Je bent een echte teamspeler;
 • Je weet met jouw overtuigingskracht teamgenoten en management te overtuigen van jouw ideeën en adviezen.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Utrecht, Gemeente, Private Equity, Randstad, Overheid, Inkoop Manager