Senior Financieel Adviseur

Senior Financieel Adviseur
Hardinxveld-Giessendam, 32-36 uur per week
Vacaturenummer 62341


Als Senior Financieel Adviseur neem je de bestuurlijke planning en control cyclus voor je rekening van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ook adviseer je over de bredere financieel-economische bedrijfsvoering. Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team financiën en met name de rol van de financieel adviseur. Een veelzijdige en verantwoordelijke functie dus.

Wat ga je doen?
Je bent op je vakgebied de verbindende schakel en sparringpartner tussen collega’s van het team en de collega’s uit de organisatie. Vanuit jouw senior rol ben jij verantwoordelijk voor de verdeling, voortgang en kwaliteitsbewaking van de werkzaamheden binnen het team. Je coördineert de totstandkoming van de planning en control producten en fungeert daartoe als aanspreekpunt voor medewerkers, team, organisatie en portefeuillehouder Financiën.

Je bent aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor de budgethouders van de teams voor de taken die onder jouw verantwoording vallen. Als Senior Financieel Adviseur van 'jouw team' geef je uitvoering aan de financiële advisering op voorstellen, ontwikkelingen én bijdragen aan de planning & control cyclus conform de afgesproken kaders. Je draagt in teamverband bij aan de opstelling van de planning & control documenten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en –analyses.

Wat neem je mee?
Je hebt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van (gemeente)financiën en planning & control. Daarbij heb je een aantal jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in een gemeente. Ook beschik je over gedegen financiële kennis, kennis van financiële administraties en heb je ervaring met gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV).

Je bent een teamspeler en hebt oog voor de mens achter de cijfers. Je bent een (daad)krachtig persoon die knopen weet door te hakken, sterk in z’n schoenen staat en je neemt daarbij verantwoordelijkheid voor je eigen effectiviteit. Je bent in staat om objectief en onpartijdig te werken en om dit onafhankelijke standpunt waar nodig te verdedigen.

Je beschikt over analytisch en kritisch vermogen en een ‘vlotte pen’. Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en ontvankelijk zijn voor verfrissende ideeën vinden wij essentieel voor succesvol functioneren.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een klein en hecht team met vier collega's. Er heerst een collegiale en open werksfeer. Het team financiën is strategisch adviseur en dienstverlener van de organisatie en het bestuur op het gebied van planning en control.

Een aantal werksoorten is geconcentreerd in het Servicecentrum Drechtsteden, de uitvoeringsorganisatie van de zeven Drechtsteden gemeenten. Dit betreft onder andere het applicatiebeheer en het registratieve deel van de financiële administratie.

Vanuit het team financiën wordt opdrachtgeverschap d.m.v. de contramalfunctie georganiseerd richting het Servicecentrum Drechtsteden. Veel van onze taken verlangen in die zin niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.

Waar staan wij voor?
Hardinxveld-Giessendam is een bedrijvige gemeente van 18.000 inwoners met een dorps karakter en sterke sociale verbanden. Onze gemeente heeft een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. We werken zelforganiserend. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Wij staan voor ons werk en vak! Vertrouwen, samenwerken en professionaliteit zijn daarin belangrijke pijlers!

Wat bieden we jou?
Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.689,- bruto per maand (uitgaande van functieniveau 10A bij een werkweek van 36 uur). Een markttoelage behoort tot de mogelijkheden.

Bij ons krijg jij uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 36 uur per week, met de intentie jou een vast contract te bieden bij goed functioneren.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren via het online sollicitatieformulier. Reageer uiterlijk vóór 4 december.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Arie van Dieren, projectleider financiën, telefoon 06 - 20538231. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.hardinxveld-giessendam.nl.

In deze functie werk je met vertrouwelijke informatie. Daarom vragen wij bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Corporate Finance, Zuid-Holland, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid