Auditor RA

Voor het team Control zijn we op zoek naar een


Auditor (RA)
initiatiefrijke ‘in-controlfreak’ die houdt van afwisseling
(36 uur per week)
 

Vanaf 2021 moet het college zelf aantonen dat de gemeente rechtmatig gehandeld heeft. Vanuit het team Control zijn we druk bezig deze ontwikkeling te vertalen naar onze organisatie. We hebben al grote stappen gezet en maken landelijk deel uit van de gemeentelijke kopgroep. Maar we zijn nog niet klaar en bovendien reikt onze ambitie verder: direct na het rechtmatigheidstraject willen we als één van de eerste gemeenten in Nederland doorgroeien naar een ‘in-control-statement’. Het ontwikkelen van dit cruciale product, daar hebben we jou bij nodig!

Dit doe je
Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de Interne Auditfunctie en de ontwikkelde audit methodologie. Jij wordt de spil in het proces om te komen tot een rechtmatigheidsverantwoording. De gehele gemeente valt binnen je scope. Je houdt je dus bezig met het sociaal domein, het fysieke domein, subsidies en nog veel meer. Aan afwisseling geen gebrek! Je helpt ons de juiste en tijdige stappen te zetten om ons College in 2021 in staat te stellen de rechtmatigheidsverklaring af te geven. Dit doe je in samenwerking met je collega’s binnen het team Control en de rest van de organisatie. Je zorgt voor een nadere invulling van de financial audit. We vinden dit een belangrijk element in de stappen die we zetten om te komen tot een In-Control-Statement. Maar ook de IT auditing ga je verder doorontwikkelen door onder andere data gerichte auditing.

Je voert als auditor diverse operational, financial en compliance audits uit om een onafhankelijk oordeel te geven over de getrouwheid, rechtmatigheid en doelmatigheid van de bestede middelen van de gemeente Zeist. Vanuit een risicogerichte aanpak geef jij uitvoering aan ons Auditplan. Aan de hand van jouw bevindingen formuleer je heldere bruikbare adviezen voor het management. Je bent een kei in je vak en bent in staat zelfstandig te werken. Daarnaast heb je veel inhoudelijk contact met de regiogemeenten waar we mee samenwerken. Ook landelijk is Zeist op dit moment vertegenwoordigd in diverse werk- en overleggroepen. 

Je maakt onderdeel uit van het team Control die een onafhankelijke positie in de organisatie inneemt. Je bent pro-actief ingesteld, signaleert onvolkomenheden in processen en gaat daarover met de proceseigenaar in gesprek. Je maakt gemakkelijk contact en neemt de ander als vertrekpunt. Je onderzoekt en adviseert over de risico's en de werking van de beheersmaatregelen in werkprocessen.

Dit neem je mee

  • afgestudeerd RA;
  • ervaring met operational, compliance, financial en IT audits;
  • uitstekende digitale vaardigheden en kennis van financiën en processen;
  • kennis van BBV en specifieke fiscale wet- en regelgeving geeft je een streepje voor.


Wij vragen:
Je bent nieuwsgierig,  weet en voelt aan wat er speelt in de organisatie en bent in staat om goed verbinding te maken. Je verdiept je in de wereld van de ander en speelt daar effectief en efficiënt op in. Je weet wanneer je iemand in een proces moet betrekken. Je hebt jouw doel voor ogen en kunt dit helder en kernachtig op een ander overbrengen. Je hebt inzicht in de diverse rollen, belangen en behoeftes, gaat daar zeer integer mee om, maar durft ook kritisch te zijn en je mening te geven. Een stevig advies geven gaat je goed af omdat je analytisch sterk bent, goed kunt argumenteren en in oplossingen denkt. Vanuit je zelfstandige en onafhankelijke positie kom je in beweging voordat het gevraagd wordt. Met jouw energieke en resultaatgerichte aanpak krijg je de organisatie en collega’s in beweging in de ontwikkeling naar een ‘in-control-statement’. Uiteraard werk je graag en goed samen met iedereen, waarbij jij je contactenkring uitbreidt, onderhoudt en optimaal inzet. Maar je houdt ook rekening met de aanwezige (politieke) gevoeligheden binnen en buiten de organisatie.

Gemeente Zeist biedt:
Je komt te werken in een organisatie die uit meerdere typologieen bestaat, waardoor je functie zeer uitdagend en afwisselend.is. Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit. Als auditor kun je rekenen op een marktconform salaris. We geven je vanzelfsprekend de ruimte om je verplichte PE punten te behalen zodat je je accreditatie kunt behouden.

Over gemeente Zeist
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 63.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via het sollicitatieformulier hieronder! Je kunt tot en met vrijdag 29 november 2019 reageren. De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 6 december 2019. Houd je daar vast rekening mee?

Acquisitie stellen we niet op prijs. Echt niet.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Auditor, Controlling, Utrecht, Gemeente