Business Controller / Senior Controller

Bouw jij mee aan de ontwikkeling van onze controle en adviesteams bij de gemeente Purmerend?

De gemeente Purmerend vraagt voor zowel het Ruimtelijk als het Maatschappelijk Domein een

Business Controller / Senior Controller
36 uur | Purmerend

Samen met de teammanager ondersteun en adviseer je het management en directie over tactische en/of strategische ontwikkelingen en vraagstukken. Je doet dat vanuit het oogpunt van doeltreffende en toekomst bestendige bedrijfsvoering. Werken met businesscases is voor jou ‘business as usual’. Naast deze taak ben je een belangrijke speler in het team. Je speelt een rol in de teamontwikkeling en voegt veel kennis toe. Je voert regie en control uit op de P&C producten, hierin heb je een coördinerende rol en ben je de schakel in het afstemmen, plannen en verdelen van de werkzaamheden en het bewaken van de kwaliteit. Je pakt dit op een coachende manier aan.

Ontwikkeling
De bedrijfsvoering en ook de functie van controller is continue in ontwikkeling. Gemeente Purmerend is een organisatie waarbij de mensen in de stad centraal staan (van buiten naar binnen werken). We passen onze interne procedures daar waar het kan steeds op aan. Dat vergt van jou voorstellingsvermogen, lef en daadkracht om dingen anders te organiseren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt ‘s morgens binnen en ontmoet collega’s van verschillende domeinen in de reuring ruimte bij een kop koffie of thee. Nadat je even gescand hebt welke mails er binnen zijn gekomen is het al tijd voor je eerste overleg met jouw teammanager. Samen sparren jullie over een strategisch vraagstuk van het domein. Je plant hierna gelijk een afspraak in met de domeindirecteur om de uitkomst te bespreken. Tijdens dit overleg ben je de strategische sparringpartner. Je ondersteunt bij het uitzetten van strategieën en adviseert over afwijkingen ten opzichte van het bestaande beleid. In de middag heb je een overleg gepland met een aantal van je teamcollega’s. Het samenwerken staat op de agenda. Hoe kunnen we elkaar versterken en waar is extra kennis nodig? Ook wordt de planning van de jaarrekening besproken. Aan het einde van de dag beantwoord je nog een aantal e-mails en voor je het weet zit de dag er al weer op!

En verder?
Het komt ook aan op een hands on mentaliteit;
Mouwen opstropen als er iets gedaan moet worden en bijspringen als je collega daarom vraagt. Werken aan businesscases, ideeën aanreiken en uitwerken van financieringsvraagstukken bij kleine en grootschalige projecten. Out of the box denken; ambitieus, kwaliteits- en resultaatgericht.
Advisering en ondersteuning aan het management en directie met professionaliteit en senioriteit. Je bent voor het domein de spin in web: zorgdragen voor de juiste actoren en de juiste mensen aan tafel voor een hoogwaardige kwaliteit en adviseert bij het besluitvormingsproces op de actuele dossiers. Je doet dit door projectmatig te werken en heldere doelen te stellen.

Jouw profiel:

  • Je heb een HBO+ of universitair werk- en denkniveau;
  • Voldoende soortgelijke werkervaring (bij voorkeur bij de overheid);
  • Kennis van gemeentefinanciën;
  • Overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel;
  • Nieuwsgierig, oplossingsgericht en flexibel;
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit en in staat dat in je werk tot uitdrukking te laten komen;
  • Je functioneert optimaal in een snel veranderende omgeving en kunt anderen hierin meenemen;
  • Je bent een teamplayer en kunt ook coördineren.
  • Je bent een verbinder.

Wij bieden:

  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie waarbij je zelf mede vorm en inhoud kunt geven aan het business partnership en de daarbij behorende manier van werken en organiseren;
  • Een plek waarin je bijdraagt aan de verdere professionalisering van planning & control;
  • Afhankelijk van jouw ervaring en persoonlijkheid wordt je geplaatst senior of als business controller en wordt het salaris bepaald in schaal 11A (max. € 5.410,00) of schaal 12 (max. € 5.756,00) (peildatum 1 januari 2020);
  • Een individueel keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je kunt je IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan onder meer verlof, fiscaal voordeel voor zowel woon-werkverkeer, fietsregeling, vakbond en studie (indien niet vergoed).

Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 20 november met een korte motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Business Controller, Senior Controller, Overheid, Gemeentefinancien, Finance, Gemeente, Vacature Purmerend, Controller, Controlling, HBO+, WO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Business Controller, Controller, Noord-Holland, Overheid