Business Controller

Heb jij volop ideeën om Business Control op een hoger plan te tillen? Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijg je die kans. Wij zien erop toe dat de duurzaamheid, de leefbaarheid en de veiligheid in deze dynamische en drukbevolkte regio worden gewaarborgd. Om onze taken zo efficiënt mogelijk uit te voeren, werken wij met een prestatiegerichte financieringsmethodiek. En daar kunnen wij jouw financiële expertise als Business controller goed bij gebruiken.

Business Controller
32 uur | Zaandam

Bekijk de uitdaging
Als Business controller ben jij dé sparringpartner voor het management van de OD NZKG. Jij helpt sturen op de realisatie van de uitvoeringsafspraken op programma- en opdrachtgevers-niveau. Hierbij ligt de focus zowel op de kosten als op de inkomsten. Vanzelfsprekend draag jij bij aan de totstandkoming van P&C-producten, inclusief het opstellen van toelichtingen (begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages). Vanuit je rol als sparringpartner adviseer je het management over nieuwe sturingsinformatie en zorg je ervoor dat deze ook beschikbaar komt. Jij bekijkt de productie (kwantiteit en kwaliteit) en de financiën (lasten en baten) van alle kanten. Je legt verbindingen en signaleert proactief afwijkingen op programma- en/of opdrachtgeversniveau. Deze bespreek je met de adjunct directeuren en teammanagers. Ook zien we graag jouw betrokkenheid bij toekomstige ontwikkelingen zoals wetswijzigingen, zodat je directie en management adequaat kunt adviseren over de impact en risico’s. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe Omgevingswet. We doen daarbij overigens niet alleen een beroep op je financiële expertise, maar ook op je politieke sensitiviteit.

Waarom jij?
Jij hebt een enorme passie voor de control-functie. En met jouw ervaring in het vakgebied ben je nu toe aan een nieuw perspectief. Je wilt meesturen. Innoveren. Jezelf verdiepen in de bestuurlijke context. Werken aan de duurzame ontwikkeling van een hele regio, dát is wat jou drijft. Je hebt een afgeronde hbo opleiding bedrijfseconomie, bestuurskunde of accountancy en kennis van Excel en Business Intelligence. Verder beschik je over minimaal 5 jaar ervaring als Business controller. Ervaring bij een overheidsorganisatie is een pre. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift en beweegt gemakkelijk tussen lijnmanagement, accountmanagement en directie. Je analytisch vermogen, onafhankelijkheid, oplossingsgerichtheid en advieswaardigheid wordt alom gewaardeerd.

Bekijk ons aanbod
Naast uitdagende programma’s op het gebied van Milieu/Brzo en Bodem, vind je bij de Omgevingsdienst NZKG een organisatie die volop in beweging is. Je gaat deel uitmaken van het team Control en Communicatie, dat bestaat uit zelfstandig opererende professionals die de directie en het management ondersteunen op tactisch en strategisch niveau. Binnen dit team krijg jij alle ruimte om je stempel te drukken. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je mag in ieder geval rekenen op minimaal € 3.403,49 en maximaal € 4.862,16 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. De omvang van de functie is 32 uur per week, 36 uur is bespreekbaar. De Omgevingsdienst NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. Daarbij kennen wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je salaris en een volledige OV-vergoeding voor woon-werkverkeer. Ons kantoor bevindt zich direct naast station Zaandam.

Kom werken aan de toekomst
Wil jij je horizon verbreden en met jouw financiële expertise een bijdrage leveren aan de duurzaamheid en veiligheid van het Noorzeekanaalgebied? Solliciteer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton op deze pagina en kom werken aan de toekomst. Wil je eerst meer informatie over de functie of de procedure dan kun je contact opnemen met Sheila Chin, Concerncontroller a.i.: 088-5670456 of via e-mail: sheila.chin@odnzkg.nl. De selectiegesprekken van de eerste ronde vinden plaats op 26, 27 en 29 november 2019. De selectiegesprekken van de tweede ronde vinden plaats op 2, 3 en 5 december 2019. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. De assessment vinden plaats op 16 of 18 december 2019. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Medewerkers van de OD NZKG genieten voorrang.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Medewerkers van de OD NZKG genieten voorrang. Met vragen over de procedure kun je terecht bij Jim van der Vliet, HR adviseur, via jim.van.der.vliet@odnzkg.nl of 06 3801 7193.

Privacy
De Omgevingsdienst NZKG gaat zorgvuldig om met jouw privacy en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij behandelen persoonsgegevens vertrouwelijk en gebruiken deze uitsluitend voor het doel waarvoor wij ze verzamelen. Meer informatie vind je in de privacyverklaring voor sollicitanten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Business Controller, Bedrijfseconomie, Accountancy, Finance, Bestuurskunde, Excel, Business Intelligence, Vacature Zaandam, HBO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Controller, Noord-Holland