Business Controller Sociaal Domein

Wij zoeken een:
Business Controller Sociaal Domein
Wormer, 28-36 uur per week

Ben jij dit?
Jij bent een #resultaatgerichte business controller met kennis van en affiniteit met het sociaal domein. Je bent #omgevingsbewust, communicatief vaardig en je hebt je sporen verdient in zowel je strategische als tactische advisering. Jij wacht niet af maar bent #ondernemend, toont initiatief en adviseert proactief onze wethouders en managers over financiële vraagstukken in het sociaal domein. Jij versterkt een team door jouw manier van samenwerken en jouw aandacht voor onderlinge verhoudingen. Je bent goed in staat om overzicht te houden en niet bang om je collega’s aan te spreken op gemaakte afspraken. Je bent een netwerker met een groot #analytisch vermogen die ruime ervaring heeft binnen het vakgebied en een gedeelte van die ervaring ook heeft opgedaan bij voorkeur binnen gemeenten. Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo- of wo-niveau, ervaring met projectmatig werken is een pre.

Wat ga je doen?
Vanuit een goed zicht op de volledige financiële situatie in het sociaal domein adviseer, signaleer en communiceer je over de financiële vraagstukken, de bedrijfsvoerings-vraagstukken en heb je de regie over risicomanagement en audittrajecten bij gemeenten. Je bewaakt, controleert en doet verbetervoorstellen voor optimalisering van de financiële processen van het sociaal domein. Je hebt inzicht in de aard, omvang en ontwikkeling van de cliëntenportefeuille en analyseert of deze past binnen de beschikbare middelen, ook heb je zicht op de financiële consequenties van nieuwe inkopen en aanbestedingen. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van tijdige en betrouwbare managementinformatie ten behoeve van een optimale (financiële) bedrijfsvoering. Je stuurt consulenten en backoffice-collega’s aan als het gaat om wat wel en niet goedgekeurd mag worden met betrekking tot facturen en berichtenverkeer.

Je vindt het uitdagend om in lastige contexten te opereren en je wilt graag een bijdrage leveren aan een effectieve en beheersbare overheid.

Past dit bij jou?
Wij zijn OVER-gemeenten. De serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. Ons doel is een klantgerichte dienstverlening die klaar is voor de toekomst. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit Team Financiën, Team Informatievoorziening en Team Ondersteuning. De vacature is ontstaan bij het Team Financiën. De taken binnen dit team zijn onder meer de financiële advisering, het voeren van de financiële administratie, het opstellen van de planning- en control documenten. Het team bestaat uit 12 medewerkers. Uitdagend hierbij is het werken in twee samenwerkende gemeentes met een eigen gemeentelijke bestuurlijke regie en ‘couleur locale’.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.over-gemeenten.nl.

Wat bieden wij?
Een leuke ambitieuze en innovatieve werkorganisatie met lef. Een organisatie die niet via de gebaande paden werkt maar houdt van experimenteren. Prettige en leuke collega’s die in een informele sfeer met elkaar samenwerken. Een uitdagende functie die jou inspireert om al je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Korte lijnen en daadkracht. Een lerende organisatie waar je de ruimte en het vertrouwen krijgt om zelf je eigen inbreng te hebben. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij een bruto maandsalaris van maximaal € 5.017,- functieschaal 11 bij een dienstverband van 36 uur.

#voeg jezelf toe
Ben jij de business controller sociaal domein die wij zoeken en passen wij bij jou? Dan horen we dat graag van je. Reageer z.s.m. Stuur je uitgebreide motivatie met cv of in plaats van een cv een link naar een LinkedIn profiel. Hiervoor ga je naar www.regioflexwerk.nl. Bij het tabblad Overheden ga je naar OVER-gemeenten en daar zie je het aanbod van actuele vacatures waaronder deze functie van business controller sociaal domein.

Via het online sollicitatieformulier kun je rechtstreeks solliciteren. Je motivatie hoeft trouwens niet in briefvorm, maar kan ook via een andere (creatieve) vorm.

Vragen?
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Michèle Lopes Cardozo, afdelingshoofd Bedrijfsvoering, tel: (075) 651 2232 of 06-53789142. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Renate van Klinken, HRM-adviseur: tel. (075) 651 22 85.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Utrecht, Business Controller, Controller, Noord-Holland, Overheid