Allround Adviseur Regie & Consolidatie

Allround Adviseur Regie & Consolidatie
36 uur | Amsterdam

De functie
De Allround Adviseur Regie & Consolidatie (R&C) betreft een allround functie binnen het team en wordt gekenmerkt door een brede inzetbaarheid. Het takenpakket bestaat voor een groot deel uit werkzaamheden op het gebied van de Directie Algemene Middelen Concern (AMC) van de gemeente Amsterdam. De nadruk binnen deze functie ligt op coördinatie en uitvoering van werkzaamheden, maar ook het geven van advies en schrijven van financiële toelichtingen.

Werkzaamheden:

  • Coördinatie en het voeren van de administratie van de Directie Algemene Middelen Concern (AMC).
  • Coördinatie en het uitvoeren van de maand-, kwartaal en jaarafsluiting van de directie AMC.
  • Werkt nauw samen met en geeft advies aan de business controller van de Directie AMC en andere financiële collega’s binnen de gemeente Amsterdam.
  • Signaleren en doorvoeren van verbetermogelijkheden van de financiële processen en systemen.
  • Verwerken van begrotingswijzigingen van de Directie AMC in het begrotingssysteem LIAS.
  • Bijdragen aan gemeentelijke sturings- en verantwoordingsproducten, bijvoorbeeld het schrijven van financiële toelichtingen.
  • Coördinatie van de bijdragen van de diverse directies van de gemeente SiSa (Single Information, Single Audit)

Wij vragen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau (bijv. Bedrijfseconomie)
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring op het terrein van beleidsrealisatie binnen het financieel domein.
  • Je hebt ruime ervaring in het functioneel aansturen van projectmedewerkers.
  • Bij voorkeur heb je minimaal 7 jaar advieservaring over financiële data in een politiek-bestuurlijke context.
  • Uitgebreide kennis van de Planning en Control cyclus

Competenties

  • Omgevingsbewustzijn
  • Samenwerken
  • Relatiebeheer
  • Resultaatgerichtheid
  • Overtuigingskracht
  • Initiatief

Wij bieden

  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van 36 uren per week.
  • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.
  • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • De mogelijkheid om thuis te werken en zelf je werktijden in te delen, voor een goede balans tussen werk en privé.

De organisatie
De Directie Financiële Dienstverlening (FD) maakt deel uit van de financiële functie van de Gemeente Amsterdam waarin de Directie Middelen en Control kader stellend is en de Directie FD adviserend en uitvoerend.
De Directie FD staat voor een transparante en betrouwbare financiële administratie, efficiënte processen, en gedegen en proactief advies. Dit doen we voor en met alle organisatieonderdelen van de gemeente Amsterdam en ten behoeve van haar bestuur en burgers.

Afdeling Financieel Beheer & Informatie
In de afdeling Financieel Beheer en Informatie (FB&I) vallen de inrichting & beheer van de financiële administratie en het creëren van bruikbare informatie op basis van financiële data. Daarnaast is er een F-desk, die het klantcontact over operationele administratieve vragen verzorgt en zaken doorgeleidt. In FB&I vindt bundeling plaats van specifieke financiële uitvoeringsinformatie, zoals mede vormgegeven in het team Balanssturing & Fiscaliteit. Het team Regie & Consolidatie maakt (deel)producten voor de Planning en Control cyclus en regisseert en coördineert (binnen de Directie FD) deze producten. Het team levert deze producten aan de Directie Middelen en Control.

Regie & Consolidatie
Vormt de verbinding tussen de financiële administratie, financieel adviseurs, business(controllers) en DMC voor de sturings- en verantwoordingsproducten van de gemeente Amsterdam. In dit team worden de financiële Planning en Control producten samengevoegd met de analyses en toelichtingen van de adviseurs. Daarnaast vindt een kwaliteitstoets plaats waardoor we kwalitatief hoogwaardige producten afleveren. De regiefunctie betreft het zorgdragen dat de Voorjaarsnota, Begroting, Najaarsnota en het Jaarverslag vanuit alle onderdelen van de gemeente worden gestructureerd en gecoördineerd. Regie & Consolidatie beheert de begrotingsadministratie en is tevens kenniscentrum op het gebied van de Planning en Control producten voor de Directie FD.

Sollicitatieprocedure
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 14 november 2019 door te klikken op de sollicitatiebutton.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Vragen over deze vacature
Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Jack Verbeek, Senior Recruiter Financiële Dienstverlening, telefoonnummer: 06-22908171 of mail: ifi@amsterdam.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Allround Adviseur Regie & Consolidatie, Financieel Adviseur, Adviseur, Regie & Consolidatie, Gemeente Amsterdam, Vacature Amsterdam, HBO, Bedrijfseconomie, Financieel Domein


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, HBO+, Audit, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Gemeente, Controller, Financieel Adviseur