Adviseur Planning en Control / Financial Controller

De Sociale Dienst Drechtsteden zoekt op korte termijn een ervaren financieel adviseur die het team Planning en Control voor 36 uur komt versterken. Jij weet je weg binnen gemeentefinanciën en de P&C-cyclus.

Adviseur Planning en Control / Financial Controller
36 uur | Dordrecht

Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringsbudgetten van onze sociale dienst en voert hierover zelfstandig overleg met afdelingshoofden en Directie. Daarnaast ondersteun je bij de coördinatie van alle P&C producten.

Wat ga jij bij ons doen?
Als ervaren Adviseur Planning en Control/Financial controller is jouw primaire verantwoordelijkheid het beheer van de bedrijfsvoering budgetten & rapportages aan directie, wethouders en de gemeenschappelijke gemeenteraad van de Drechtsteden, de Drechtraad. Je adviseert hen op tactisch niveau en zorgt voor inhoudelijke en financiële samenhang tussen de verschillende onderdelen.

Je gaat aan de slag met het:

  • opstellen en bespreken van maandrapportages & kwartaalrapportages met afdelingshoofden, directie en het gezamenlijk opleveren van de P&C producten aan wethouders en Drechtraad;
  • ontwikkelen van de rapportages en de onderliggende informatiesystemen en rapportagetools.(Key2Finance, LIAS, Power-BI);
  • gezamenlijk opstellen en bespreken jaarresultaten (jaarrekening) met accountant;
  • onderhouden van contacten met externe partijen (accountant, gemeenten, dienstencentrum (debiteuren, crediteuren) en leveranciers m.b.t. vragen over bedrijfsvoeringsbudgetten;
  • adviseren van de organisatie inzake bedrijfsvoeringsvraagstukken en het zorgen voor een financiële doorrekeningen/toetsing van beleidsvoorstellen;
  • deelnemen aan projecten op het gebied van bedrijfsvoering vanuit financieel perspectief.

Wat neem je mee?
Je bent een ervaren financieel adviseur (analytisch, accuraat en zelfstandig), met minimaal 3 jaar ervaring in gemeentefinanciën (BBV)

Omdat jij direct inzetbaar moet zijn beschik jij over de volgende ervaring:

  • Communicatief vaardig om samen (met collega's en managers) tijdig tot goede afspraken & resultaten (rapportages) te komen;
  • Kennis en ervaring met KEY2 financiën (of vergelijkbaar financieel pakket);
  • Kennis en ervaring met LIAS financiën;
  • Kennis ervaring met rapportagetools (Exel, Power-BI/Cognos).

Jij bent initiatiefrijk en een praktische persoonlijkheid die van aanpakken weet. Jouw goede communicatieve vaardigheden stellen jou in staat om samen met collega's en managers tijdig tot goede afspraken & resultaten (rapportages) te komen.

Waar kom je te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteund inwoners van de Drechtsteden, 7 gemeenten in de omgeving van Dordrecht, met allerlei voorzieningen en ondersteuning op het gebied van Werk en Inkomen en Zorg. Op deze wijze worden burgers geholpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Voor meer informatie over onze organisatie, https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/.

Wie zijn wij?
De afdeling Middelen bestaat uit 3 teams: Planning & Control (P&C), Contractbeheer (CM) en het Interne Controle team (rechtmatigheidscontrole, RMO).

Alle delen van de sociale dienst (ongeveer 350 personen) voeren activiteiten uit met financiële gevolgen. Daarom is er binnen de afdeling Middelen een team Planning en Control een aantal adviseurs actief die managers en medewerkers adviseren op het gebied van financiën. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de maandelijkse managementrapportage en de periodieke rapportage aan het Bestuur en de gezamenlijke gemeenteraad (de Drechtraad) op basis van de P&C-cyclus van de Drechtsteden.

Wat bieden wij jou?
Als je bij de Sociale Dienst Drechtsteden werkt, maak jij het verschil voor onze inwoners. Naast jouw waardevolle bijdrage aan de samenleving, krijg je veel ruimte en mogelijkheden om als adviseur zelfstandig te functioneren op eigen onderdelen, werk je in een klein en compact team van adviseurs dat samen de schouders eronder zet. Je krijgt een uitdagende en veelzijdige functie voor 36 uur per week (schaal 10 Car/Uwo, max. € 4.360,- bruto per maand).

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten?
Je kunt direct online solliciteren via de sollicitatiebutton op deze pagina. Reageer voor 14 november 2019. Voor meer informatie bel je met Bart Kool, manager Middelen, via 06-40709742.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

*Trefwoorden: *Adviseur Planning en Control, Financial Controller, Financieel Advies, Finance, Controlling, Gemeentefinanciën, KEY2, LIAS, Vacature Dordrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Financieel Adviseur, Overheid