Senior Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Business Controller

Ben jij een ervaren business controller en heb je affiniteit met de intensieve sectoren? Kun je snel schakelen en weet je informatie over te brengen? Dan zoeken wij jou!

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. Agrifirm levert kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast investeren we in kennis en innovatie. Kennis die wij vertalen in praktische oplossingen voor het boerenerf. Zo dragen wij bij aan het duurzaam en succesvol telen van gewassen en houden van dieren.

Agrifirm is circa 120 jaar geleden opgericht in Nederland en is nu een toonaangevende, agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven gevestigd in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië en een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en met ruim 3.000 betrokken medewerkers werkt Agrifirm iedere dag aan een gezonde toekomst voor boer én maatschappij.

Agrifirm is actief in vier wereldwijde regio’s: NWE, EMEA, LATAM en ASIA. Alle regio’s vallen onder Agrifirm Group. De regio North-West Europe (Nederland, België en Duitsland) bestaat uit 5 business groups: Rundvee, Varkens, Vleespluimvee, Legpluimvee en Plant. 
 
Functie
Agrifirm NWE is voor haar team Controlling op zoek naar een Senior Business Controller voor 40 uur per week in Apeldoorn.

Agrifirm NWE is binnen Agrifirm de grootste divisie met een eigen Finance afdeling. De afdeling Finance bestaat uit de teams Pricing & Billing, Financial Planning & Analysis, Business Control, Stambeheer en een Financial Shared Service Center.

Het team Business Control bestaat uit 4 Controllers met ieder een eigen verantwoordelijkheidsgebied zoals Supply Chain, Rundvee, Plant en Intensief (de business groups Varkens, Vleespluimvee en Legpluimvee). Voor Intensief is de vacature ontstaan van Senior Business Controller. 

Wat ga je doen?
Als Senior Business Controller werk je nauw samen met de intensieve business groups om de gehele keten toekomstgericht te maken. Je bent per business group lid van het MT samen met de Commercieel Directeur, Productmanager en HR Business Partner.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het opstellen van begrotingen, budgetten en prognoses per business group
 • Verzamelen en analyseren van relevante (financiële) managementinformatie, alsmede rapporteren van bevindingen en het doen van aanbevelingen
 • Participeren in en/of aansturen van projecten op bedrijfseconomisch gebied
 • Adviseren van (lijn)management over bedrijfs-, economische en financiële vraagstukken 
 • Toetsen en bewaken van de realisatie van de bedrijfseconomische doelstellingen en activiteiten


De senior Business Controller werkt nauw samen met het team Financial Planning & Analysis dat zorgdraagt voor de financiële informatievoorziening. In deze functie rapporteer je aan de Financieel Directeur van Agrifirm NWE.

Wat heb je in huis? 

 

 • Je bent WO opgeleid richting Accounting en/of Controlling
 • Je hebt circa 10-15 jaar werkervaring binnen bij voorkeur een internationale omgeving
 • Je bent een ervaren MT-lid
 • Ervaring met SAP en Cognos is wenselijk
 • Je hebt kennis van planning & control cycles in multidisciplinaire omgevingen
 • Affiniteit met de intensieve sectoren is zeer wenselijk
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal 


Dit ben jij!

 

 

 • Je bent geïnteresseerd in het vakgebied en zorgt dat je door kennisvergaring en opleidingen up-to-date blijft
 • Je bent proactief, gestructureerd, oplossingsgericht, klantgericht en je bent een teamplayer die goed kan samenwerken met collega’s en interne klanten
 • Het geven van (financiële) presentaties is voor jou geen probleem
 • Je bent ‘to the point’, analytisch sterk en resultaatgericht.


Wat mag je van ons verwachten?
Een uitdagende functie voor 40 uur per week in Apeldoorn. Je komt in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staat.
 
Als collega bij Agrifirm ontvang je:

 

 

 • Een goed salaris
 • Een gedegen pensioenregeling
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden 
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden via onze Agrifirm Academy


Ben jij de persoon die wij zoeken?
Dan ligt er een mooie carrière voor je in het verschiet bij Agrifirm! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Meerman, Corporate Recruiter op 06 – 12 25 90 93.

Solliciteren kan via onze website of andere portals: graag via de 'Solliciteer' button. Je reactie (CV en motivatie) kan je richten aan Suzanne Meerman.

Hoewel we het aanbod van hulp waarderen, accepteert Agrifirm geen ongevraagde cv's van wervingsbureaus. Alle cv's die door wervingsbureaus worden ingediend bij Agrifirm via e-mail, internet of rechtstreeks zonder een geldige schriftelijke overeenkomst worden beschouwd als eigendom van Agrifirm. Er worden geen kosten betaald indien de betreffende kandidaat wordt aangenomen door Agrifirm.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Kijk voor actuele vacature informatie op
'Werken bij Agrifirm'.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Agrarische bedrijven, > 10 jaar, Controlling, Business Controller, Gelderland