Financieel Beleidsadviseur

Gemeente Sliedrecht heeft een vacature voor een

Financieel Beleidsadviseur

Je adviseert de teammanagers en overige budgethouders over de inzet van middelen. Dit doe je op diverse beleidsterreinen van de teams. Als Financieel Beleidsadviseur vertaal je ook het algemeen financieel beleid naar teamniveau.

Wat ga je doen als Financieel Beleidsadviseur?
Je levert een belangrijke bijdrage aan het opstellen van de kadernota, tussenrapportages, paragrafen, begrotingen en jaarrekeningen. Je coördineert een aantal P&C documenten. Je vertaalt de effecten van de circulaires (Algemene Uitkering) naar de begroting. Je bent verantwoordelijk voor de financiële paragraaf van B&W adviezen op meerdere beleidsterreinen.

Tevens vertaal je dit in de P&C-cyclus. Je participeert in diverse regionale werkgroepen met betrekking tot je vakgebied. Je vertaalt regionale (financieel) ontwikkelingen naar lokaal beleid. Je signaleert knelpunten op het gebied van de financiële werkprocessen binnen het team financieel beleid en advies en je initieert, je coördineert en voert verbetervoorstellen uit.

Wat neem je mee?
Je hebt een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie, aangevuld met recente vakinhoudelijke kennis. Je bent bekend met de planning en control cyclus. Als persoon ben jij proactief, communicatief en doortastend.

Ervaring met gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV) is een pré. Je bent een teamspeler die gaat voor het beste resultaat. Je weet je zowel mondeling en schriftelijk goed uit te drukken. Je bent in staat de nodige verbanden te leggen. Je neemt initiatief, beschikt over overtuigingskracht en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen effectiviteit.

Tot slot vinden wij een open blik en ontvankelijk zijn voor verfrissende ideeën essentieel voor succesvol functioneren.

Waar kom je te werken?
Je bent onderdeel van team financieel advies en beleid. Ons team bestaat uit 6 enthousiaste, kennis gedreven professionals. Wij zijn de partner voor onze interne en externe stakeholders op het gebied van financiën en planning & control. Er heerst een open en informele sfeer. Als je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt, kun je genoeg kansen naar je toe trekken. Door in te haken op kansen die je ziet, creëer je ontwikkelingsmogelijkheden voor jezelf.

Wie zijn wij?
Sliedrecht is een dorp met 25.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector.

De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter. Het is juist deze combinatie die het wonen en werken in Sliedrecht zo aantrekkelijk maakt.

De gemeente Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven (buiten). De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie. Het zijn ontwikkelingen, die een zeer grote impact hebben op de organisatie én op de medewerkers.

Rode lijn in het veranderingsproces is de dialoog met het bestuur (college en raad) en in de organisatie over de vraag hoe met elkaar wordt omgaan en hoe met elkaar wordt samengewerkt. Het uitgangspunt is eigenaarschap. En met elkaar afspreken wat ieders bijdrage of toegevoegde waarde is.

Wat biedt Gemeente Sliedrecht jou?
Je komt te werken in een kleine organisatie, waar de lijnen kort zijn zowel op de werkvloer als naar het bestuur. Onze organisatie is in ontwikkeling, wat de functie extra uitdagend maakt. Er zijn voldoende kansen die jij kan pakken. Je komt te werken in het gemeentekantoor, met gratis parkeergelegenheid. Verder staat de gemeente Sliedrecht voor een prettige cultuur met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een omgeving met ambitieuze collega’s die samen werken aan hoogwaardige publieke dienstverlening.

Verder krijg jij gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenregeling woon-werkverkeer, betaald ouderschapsverlof en variabele werktijden. De functie is ingeschaald in schaal 11 (maximaal € 5.017,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Hier bovenop krijg jij een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het bruto jaarloon. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar voor 36 uur per week. De intentie is om er een structurele aanstelling van te maken.

Solliciteren op de functie van Financieel Beleidsadviseur
Je kan direct online solliciteren via onze sollicitatiepagina. Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Sliedrecht? Bekijk dan onze website.

Heb je verder vragen over de sollicitatieprocedure of inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Hamid Azzouzi (teammanager financieel advies & beleid), telefoon 0184 49 5846.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Controller, Overheid