Hoofd Financiën

Hoofd Financiën
bij het Mediacollege Amsterdam

Fulltime

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is op zoek naar een enthousiast en inspirerend hoofd financiën met gedegen vakinhoudelijke kennis en ervaring, die graag leiding wil geven aan onze administratieve afdeling. 

Past deze baan bij jou? 
Als hoofd financiën kun je goed motiveren, inspireren en stimuleren. Coachend leidinggeven is een passie van je en je pakt graag de voortrekkersrol op. Naast het leidinggeven aan de afdeling administratie ondersteun je het College van Bestuur (CvB) bij haar bestuurlijke verantwoordelijkheid. Verder kan je als geen ander financiële zaken in de organisatie ook aan ‘non financials’ begrijpelijk uitleggen. 

Resultaatgebieden 
Je richt je op een gedegen uitvoering van administratieve activiteiten, het automatiseren en optimaliseren van administratieve werkprocessen en je brengt een kwaliteitsslag aan met betrekking tot de administratieve afdeling. De resultaatgebieden zijn:

  • Begroting / jaarrekening / boekhouding: Mede uitvoering geven aan de financiële begrotingscyclus;
  • Beleidsvoorbereiding en –uitvoering: Doorrekenen van de beleidsvoornemens van afdelingen op financiële en budgettaire consequenties en op inpasbaarheid binnen de begroting. Aangeven van eventuele beleidsalternatieven aan het CvB. Meewerken aan analyses met betrekking tot consequenties van veranderingen op de bedrijfsvoering, beleidsvraagstukken en risicomanagement voor het (meerjaren) financiële beleid voor het Ma. Uitwerken en toezicht houden op investeringsplannen;
  • Controle en verwerking van financiële-, materiële vaste activa, leerlingen-, salaris- & personele gegevens;
  • Adequate inrichting en optimalisatie van de administratieve werkprocessen inclusief de projectadministratie voor zowel de eigen afdeling als tussen afdelingen. Vanzelfsprekend staat daarbij een volledige en tijdige verwerking van de administratie centraal;
  • Leidinggeven: Aansturen van de medewerkers van de financiële-, leerlingen- & salarisadministratie, uitvoeren van het (integrale) personeelsbeleid van Ma binnen de eigen afdeling en het bewerkstelligen van de kwaliteitsverhoging.


Tot slot rapporteer je direct aan het CvB, werk je nauw samen met de Controller en neem je deel aan projectteams. 

Zelfportret

  • Je hebt een relevante administratieve/ economische opleiding op HBO+ niveau (bijv. HEAO aangevuld met HOFAM);
  • Je hebt een brede theoretische kennis van financiële/ economische zaken en van een (meerjaren) planningcyclus, waarbij inzicht nodig is in aangelegenheden in bredere context dan alleen het eigen werkterrein;
  • Je bent precies en kan werken met deadlines: je weet de juiste prioriteiten te stellen.
  • Je hebt inzicht in de consequenties van economische ontwikkelingen en je bent vaardig in het initiëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (financieel)beheer binnen Ma;
  • Je bent vaardig in de samenwerking met andere disciplines en het overbrengen van beleid;
  • Je bent vaardig in het beschrijven en implementeren van administratieve procedures;
  • Kennis van overheids- en onderwijsfinanciën is een pre.


Daarnaast beschik je over interpersoonlijke, klantgerichte, communicatieve en organisatorische competenties. Verder kun je snel schakelen, ben je analytisch en innovatief ingesteld en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hecht belang aan kwaliteit en het behalen van resultaten. Daarbij geldt voor jou: afspraak is afspraak. Tot slot heb je gevoel voor automatisering en digitalisering van administratieve werkprocessen. 

Ons aanbod

  • Een informeel, professioneel en innoverend werkklimaat;
  • Een fulltime dienstverband voor een periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een bruto salaris conform CAO/MBO tussen minimaal € 3.687,- en maximaal € 5.414,- (schaal 12) bij een volledige betrekkingsomvang van 100%.


Ma kent een pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering, een goede vakantieregeling en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO/MBO*. 

Wil je solliciteren? 
Door te klikken op de sollicitatielink kom je op de webpagina, waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult, je cv en sollicitatiebrief uploadt en dit naar ons verzendt. De sluitingstermijn van deze vacature is 8 november 2019. Een selectie-assessment maakt deel uit van de procedure. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Anton Tempelaar, HR Adviseur, via a.tempelaar@ma-web.nl (graag niet via dit e-mailadres solliciteren). 

* De arbeidsvoorwaarden zijn als pdf te downloaden via de volgende website www.mboraad.nl, onder publicaties. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Onderwijs/Training, Financieel Manager, Noord-Holland