Projectcontroller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Projectcontroller

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Functieomschrijving

Het KNMI is hét nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie. Het KNMI zorgt 24/7 voor betrouwbare en consequente metingen, data en prognoses die aan de basis staan van belangrijke besluiten om Nederland veilig te houden. Dit doen we met hightech-meetsystemen, een modern ICT-landschap en in samenwerking met (inter)nationale partners.

Binnen de vakgroep Financiën, Planning en Control van het KNMI voeren we onder meer de financiële administratie en stellen we de jaarrekening en verschillende rapportages op. Ook zorgen we voor een projectadministratie over tweede- en derde-geldstroomcontracten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, European Space Agency, de Europese Unie en het bedrijfsleven.

Jij ondersteunt als projectcontroller de projectleiders bij de verantwoording van voornamelijk extern gefinancierde (inter)nationale projecten. Je bewaakt de voortgang van deze projecten, stelt de projectbegroting op en zorgt voor de inrichting van de projectadministratie en projectbewaking/-controlling. Ook maak je de eindafrekening in afstemming met de accountant en de businesscontroller.

Je hebt een belangrijke signalerende rol richting de projectleiders en bent samen met de projectleider verantwoordelijk voor het bewaken en bijsturen van de begrotingsrealisatie. Vanuit jouw eigen professionaliteit lever je een kwaliteitsimpuls aan het werk en ben je samen met de andere twee projectcontrollers verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van de projectadministratie voor de vakgroepen.

Als projectcontroller ben je ook het aanspreekpunt voor vragen van projectleiders en externen over projectgebonden onderwerpen zoals planning en rapportage, financiële verslaglegging en de registratie van projectafspraken.

Samen met twee collega-projectcontrollers vorm je het financiële projectgeweten van de organisatie. Je werkt binnen een relatief nieuwe afdeling met vijftien collega’s die volop in beweging is, waarbij we de processen, taken en verantwoordelijkheden herstructureren. We verwachten van jou dat je, in nauwe samenwerking met je collega’s van financial control, businesscontrol en reporting en datasupport, de afdeling verder professionaliseert en de financiële sturing verbetert.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een economische of bedrijfskundige richting.
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring, kennis van projectsturing en - administraties - bij voorkeur in het baten-lastenstelsel - en ervaring met subsidieregelgeving, liefst van EU-subsidies, waaronder Horizon 2020 en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.
  • Je hebt ervaring met (internationaal) projectbeheer, bij voorkeur binnen een non-profitomgeving.
  • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met planning en control, projectcontrol, proces- en risicomanagement en het opstellen van (productgerichte) begrotingen.
  • Je communiceert makkelijk, zowel in het Engels als in het Nederlands en kunt schakelen met spelers op diverse niveaus.
  • Je hebt overtuigingskracht, een dienstverlenende flexibele instelling en je kunt goed omgaan met piekbelasting.
  • Je bent resultaatgericht, en proactief en inventief in het aandragen van nieuwe initiatieven en oplossingen.
  • Je hebt kennis van het Microsoft Office-pakket en van Excel in het bijzonder.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van SAP.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.683 – Max. €4.313 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken worden gehouden op donderdag 14 november.

Digitaal solliciteren
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Non-profit organisaties, Internationaal