Senior financial controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior financial controller

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Functieomschrijving

Het KNMI is hét nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie. Het KNMI zorgt 24/7 voor betrouwbare en consequente metingen, data en prognoses die aan de basis staan van belangrijke besluiten die Nederland veilig houden. Dit doen we met hightech-meetsystemen en een modern ICT-landschap. De toekomstplannen van het KNMI liggen op het gebied van vernieuwde hoogwaardige weersverwachtingen, verbeterde waarschuwingssystemen en nieuwe — meer gedetailleerde — klimaatscenario’s. Als senior financial controller adviseer je over én werk je hands-on mee aan de verdere verbetering van de financiële sturing om deze ambities waar te maken.

Je geeft proactief financieel advies op organisatiebrede vraagstukken en je bent verantwoordelijk voor betrouwbare periodieke rapportages (maand-, kwartaal- en jaarcijfers) aan interne en externe stakeholders. Je zorgt dat deze rapportages voldoen aan interne en externe regelgeving.

Je beheert en optimaliseert de AO/IC-processen, je plant en coördineert audits en fungeert als aanspreekpunt voor de accountant.

Daarnaast ben jij het financiële geweten van het KNMI en een belangrijke sparringpartner voor de CFO van het KNMI, de manager van de vakgroep Financiën, Planning en Control en externe partners zoals de Rijks Accountant Dienst en het ministerie van I&W.

Samen met je manager coördineer en prioriteer je de werkzaamheden van de afdeling. Je werkt binnen een relatief nieuwe afdeling (15 fte) die volop in beweging is. We verwachten van jou dat je je collega’s coachend meeneemt in deze veranderingen. Daarin stel je je flexibel op en ben je overtuigend en innovatief. Je hebt niet alleen een strategische en tactische rol, maar je draagt ook hands-on bij aan het afdelingsresultaat.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma in een economische of bedrijfskundige richting, bij voorkeur aangevuld met een opleiding als registeraccountant.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring en uitgebreide kennis van het baten-lastenstelsel, subsidies, derde-geldstromen, SAP/Excel en BI-tooling.
  • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met planning-en-control, project-control, proces- en risicomanagement en het opstellen van (productgerichte) begrotingen en een jaarrekening op basis van het baten-lastenstelsel.
  • Je bent zelfstandig, accuraat, resultaatgericht, enthousiast, communicatief sterk en een echte teamplayer.
  • Je weet wat er speelt binnen de organisatie en in haar omgeving en vindt het vanzelfsprekend om je KNMI-collega’s mee te nemen in het financiële verhaal van het KNMI.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken worden gehouden op maandagmiddag 11 november.

Digitaal solliciteren
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Audit, 5-10 jaar, Auditor, Controlling, Utrecht, Controller, Non-profit organisaties