Financial Business Analyst

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Functieomschrijving

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. Agrifirm levert kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast investeren we in kennis en innovatie. Kennis die wij vertalen in praktische oplossingen voor het boerenerf. Zo dragen wij bij aan het duurzaam en succesvol telen van gewassen en houden van dieren.

Agrifirm is circa 120 jaar geleden opgericht in Nederland en is nu een toonaangevende, agrarische coöperatie met een internationaal netwerk van dochterbedrijven gevestigd in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië en een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en met ruim 3.000 betrokken medewerkers werkt Agrifirm iedere dag aan een gezonde toekomst voor boer én maatschappij.

Agrifirm is actief in vier wereldwijde regio’s: NWE, EMEA, LATAM en ASIA. Alle regio’s vallen onder Agrifirm Group. De regio North-West Europe (Nederland, België en Duitsland) bestaat uit 5 business groups: Rundvee, Varkens, Vleespluimvee, Legpluimvee en Plant. De business group Plant bestaat uit de sectoren Akkerbouw, Bloembollen, Fruit & Vollegrondsgroente en Biologisch. 

Functie

Agrifirm NWE is voor haar onderdeel Bonda Nederland op zoek naar een Financial Business Analyst voor 32 - 40 uur per week.

Bonda Nederland produceert vochtrijke restproducten afkomstig van o.a. de levensmiddelenindustrie tot veevoeders voor de rundveehouderij en varkenshouderij en heeft hiermee een sterke positionering in de circulaire landbouw. Bonda’s productiefaciliteit en hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch.

Bonda Nederland is vanaf 2019 geïntegreerd in Agrifirm NWE. Door deze integratie is de vacature van Financial Business Analyst ontstaan met als standplaats het hoofdkantoor van Agrifirm in Apeldoorn. 

Wat ga je doen?

De rol van Financial Business Analyst is voornamelijk gericht op het opstellen en analyseren van informatie vanuit de ERP-systemen (SAP en Integra) en datawarehouses. Deze informatie wordt gebruikt voor management en financiële rapportages, analyses en prestatiemetingen. 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het verzamelen en verwerken van informatie en zorgdragen voor betrouwbare informatievoorziening over Bonda Nederland
 • Opstellen van de maandelijkse management en financiële rapportages van Bonda Nederland
 • Opstellen financiële begroting en forecasts van Bonda Nederland
 • Ondersteunen van de Manager Financial Planning & Analysis (FP&A) en de Business Controllers door het maken van ad hoc analyses van overige sectoren.


De Financial Business Analyst maakt onderdeel uit van het team Financial Planning & Analysis en rapporteert rechtstreeks aan de Manager FP&A. Daarnaast heb je een functionele rapportagelijn aan de Managing Director van Bonda Nederland. 

Wat heb je in huis? 

 • Je bent WO opgeleid richting Accounting en/of Controlling
 • Je hebt circa 5 jaar werkervaring binnen een internationale omgeving
 • Ervaring met SAP FI-CO en SAP BW
 • Ervaring met Integra en Cognos is wenselijk
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Goede beheersing van Excel
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal 


Dit ben jij!

 • Je bent geïnteresseerd in het vakgebied en zorgt dat je door kennisvergaring en opleidingen up-to-date blijft;
 • Je bent proactief, gestructureerd, oplossingsgericht, communicatief vaardig, klantgericht en je bent een teamplayer die goed kan samenwerken met collega’s en interne klanten;
 • Je vindt het leuk om je op twee verschillende locaties te begeven (je zit circa 3 dagen per week in Apeldoorn en circa 2 dagen in Den Bosch).


Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week in Apeldoorn. Je komt in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staat. 
 
Als collega bij Agrifirm ontvang je:

 • Een goed salaris
 • Een gedegen pensioenregeling
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden 
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden via onze Agrifirm Academy


Ben jij de persoon die wij zoeken? 


Dan ligt er een mooie carrière voor je in het verschiet bij Agrifirm! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Meerman, Corporate Recruiter op 06 – 12 25 90 93.

Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button. Je reactie (CV en motivatie) kan je richten aan Suzanne Meerman.

Hoewel we het aanbod van hulp waarderen, accepteert Agrifirm geen ongevraagde cv's van wervingsbureaus. Alle cv's die door wervingsbureaus worden ingediend bij Agrifirm via e-mail, internet of rechtstreeks zonder een geldige schriftelijke overeenkomst worden beschouwd als eigendom van Agrifirm. Er worden geen kosten betaald indien de betreffende kandidaat wordt aangenomen door Agrifirm.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Kijk voor actuele vacature informatie op 'Werken bij Agrifirm'.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, Agrarische bedrijven, 5-10 jaar, > 10 jaar, Business analist, Financiele Administratie, Gelderland