Senior Financieel Adviseur

Senior Financieel Adviseur
Wageningen

Profielschets
Een enthousiaste en vernieuwende verbinder die op innovatieve en oplossingsgerichte wijze invulling kan geven aan hoogwaardig financieel advies. Communicatief en zelfstandig, (mee)denkend vanuit mogelijkheden.

Algemeen
Wageningen is een mooie universiteitsstad met een internationaal karakter. Als City of Life Sciences werkt Wageningen volop aan de kwaliteit van leven, te denken valt hierbij aan innovaties op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. Wageningen is ook Stad der Bevrijding, ieder jaar wordt dit groots herdacht en gevierd op 4 en 5 mei.

Werken bij de gemeente Wageningen vraagt iets van je, maar daar krijg je ook heel veel voor terug. Je krijgt ruimte om te innoveren en kan meebouwen aan een organisatie die werkt met zelforganiserende teams. Samen met de collega’s in je team sta je voor de afgesproken resultaten en kwaliteit. Of het nu gaat om de dienstverlening of om het maken van plannen, de inwoner staat centraal. Gemeente Wageningen denkt dat dit beter bereikt kan worden door medewerkers meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te geven. Voor de gemeente Wageningen staat plezier in je werk centraal, dit alles in een uniek Stadhuis midden in Wageningen.

Binnen de gemeente Wageningen wordt gewerkt in zes teams: Sociale Dienstverlening, Publieke dienstverlening, Beheer en Realisatie, Beleid en Projecten, Facilitair en Bedrijfsvoering.

Als senior financieel adviseur werk je binnen het team Bedrijfsvoering. Binnen dit team zijn ongeveer 60 professionals werkzaam binnen vijf clusters: Juristen, Financiën & Control, Informatisering, ICT-Beheer en P&O en Inkoop. Het bestaande team bedrijfsvoering wordt aangevuld met twee senior financieel adviseurs.

De functie
De senior financieel adviseurs adviseren op een proactieve wijze over financieel gerichte vraagstukken, met name bij de zwaardere, concernbrede en politiek-bestuurlijke adviesvragen. Je bent hierin een krachtige sparringpartner voor management, collega’s en bestuur. Je hebt een proactieve rol in het bewaken, controleren en analyseren van organisatie brede financiële gegevens en geeft daarin een meerwaarde aan de cijfers. Je bent in staat de cijfers op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren. Je kunt het verhaal achter de cijfers goed uitleggen en bent dan ook een goede sparringpartner voor de financieel consulenten. Je bent eindverantwoordelijk voor het maken en actualiseren van verordeningen en beleidsnota’s en hebt een rol in het professionaliseren van de P&C cyclus (kadernota, begroting, jaarstukken, rapportages). Je signaleert, analyseert en adviseert gevraagd en ongevraagd over risico’s, ontwikkelingen en gevolgen van wijzigingen in beleid, waarbij nauw samen wordt gewerkt met de nieuw te werven concerncontroller en andere adviseurs. Ook heb je een min of meer coachende rol binnen het cluster in de rol van een sparringpartner bij complexere inhoudelijke vraagstukken.

Wat breng je mee

  • Wo- of hbo+ werk- en denkniveau, met bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van (gemeente)financiën, aangevuld met 5 tot 10 jaar ervaring in een vergelijkbare rol in een gemeentelijke organisatie.
  • Je bent beleidsmatig goed onderlegd.
  • Je hebt lef, neemt initiatief, bent resultaatgericht en je weet anderen te inspireren en draagvlak te creëren.
  • Je werkt graag samen, je bent je bewust van de keten waarin je samen met je collega’s werkt en je zorgt voor integrale advisering.
  • Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke antenne.
  • Je communiceert effectief; je kunt goed luisteren en vraagt door. Op een heldere en oplossingsgerichte manier weet je mensen mee te nemen in jouw afwegingen en mogelijke oplossingen.
  • Kaders en regels zijn niet altijd leidend voor je. Het switchen tussen overtuigend en creatief adviseren en meebewegen met de gekozen koers is voor jouw vanzelfsprekend.
  • Je hebt en behoudt een vernieuwende en frisse blik en je weet deze constructief in te zetten.
  • Je staat open voor feedback en geeft deze ook aan anderen. Verder heb je goed zicht op jezelf, weet je jouw talenten goed in te zetten en vind je het ook leuk om jezelf te blijven ontwikkelen.


Wat wordt geboden
Een omgeving waar je je werk met plezier kan doen. Ook kun je rekenen op:

  • Een salaris van maximaal € 5.017,00 bruto per maand op basis van een volledige werkweek (36 uur), inschaling in functieschaal 11 (HR21-normfunctie adviseur IV).
  • Een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar, met de bedoeling om dit bij goed functioneren om te zetten naar een vaste aanstelling.
  • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om thuis te werken, zodat je werk en privé goed kan combineren.
  • Een smartphone die je zowel zakelijk als privé kunt gebruiken.
  • Een extra budget boven op je brutosalaris van circa 17,05% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kan je extra verlof kopen, een fiets aanschaffen met belastingvoordeel of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.


Procedure
Contactpersoon voor deze procedure is Maura Spalink, adviseur bij bureau Rieken & Oomen. Na een voorselectie door het bureau vindt een voordracht van kandidaten plaats aan de gemeente Wageningen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste en tweede (verdiepende) ronde met een selectiecommissie.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren en inlichtingen
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Maura Spalink, telefonisch bereikbaar op 030-2930144. Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 27 oktober 2019 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Gelderland, Financieel Adviseur