Businesscontroller

Openbaar Onderwijs Groningen wordt gevormd door 2.100 medewerkers en 16.000 leerlingen. Een team van professionals adviseert en ondersteunt de scholen en het College van Bestuur.

De afdeling Financiën valt onder het domein bedrijfsvoering en maakt onderdeel uit van het ondersteuningsbureau. De afdeling Financiën wordt aangestuurd door een manager bedrijfsvoering en ondersteunt en adviseert de scholen en het management met betrekking tot de financieel-economische bedrijfsvoering.

Functie
Wij zijn op zoek naar een proactieve, enthousiaste en daadkrachtige bussinesscontroller die verbinding weet te leggen met collega’s, een klantgerichte instelling en een positief kritische houding heeft. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met ervaring in het primair en/of voortgezet onderwijs.

De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een ervaren bussinesscontroller met een sterke persoonlijkheid. Je bent organisatorisch sterk, doortastend, initiërend en zelf-startend en je neemt je verantwoordelijkheid. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.

Als businesscontroller in een dynamische organisatie ben je de (financiële) partner in business van de schooldirecties en het management van het ondersteuningsbureau. Je geeft daarbij, met een integrale blik op onderwijs en financiën, gevraagd én ongevraagd advies.

Daarnaast draag je actief bij aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van het financieel-economisch beleid. Je stelt (meerjaren)begrotingen op en levert een bijdrage aan de jaarrekening en andere financiële verantwoordingen. Samen met je collega’s beheer je het planning en control instrumentarium.  

De onderwijssector is constant in beweging en als businesscontroller ben je verantwoordelijk voor een goede doorvertaling richting schooldirecties en het management en de benodigde managementinformatie. Je draagt bij aan de verbetering van de managementinformatie, analyseert resultaten, adviseert over financiële prognoses en stimuleert de schooldirecties en het management tot effectief gebruik van het managementinformatiesysteem. Je neemt deel aan organisatie overstijgende projecten en in voorkomende gevallen vervul je de rol van projectleider. Je houdt de ontwikkelingen en trends in de gaten binnen je vakgebied.

Je opereert vanuit de kernwaarden van Openbaar Onderwijs Groningen: verbinden, betekenisvol en ontwikkelingsgericht en je bent daarbij positief-kritisch, zelfbewust en reflectief op eigen handelen en dat van anderen.

Functie-eisen
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op financieel-economisch gebied, Je hebt meerjarige relevante werkervaring in een soortgelijke functie in de publieke sector en bij voorkeur kennis van de onderwijssector.

Je herkent jezelf in het volgende:

  • Je bent verbindend en gericht op samenwerken;
  • Je werkt procesmatig;
  • Je hebt goede communicatieve- en adviesvaardigheden;
  • Je bent standvastig en hebt overtuigingskracht;
  • Je kan goed prioriteren en je grenzen aangeven;
  • Je beschikt over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit;
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen.

Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal 10 van de geldende CAO VO. De inschaling is afhankelijk van relevante kennis en ervaring en het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.878,-- bij een volledige aanstelling.

Het betreft in beginsel een benoeming voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons worden leerlingen gezien en krijgen zij ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Wij geven hen de basis voor de toekomst en doen dit met elkaar. Samen zijn we ‘Sterk in leren!’

Vanuit de kernwaarden lef, focus en vertrouwen geven wij vorm aan de inhoud van het onderwijs.
Waarbij je als medewerker durft te kiezen voor kwaliteit en eigenaarschap. Dat je hierbij oog hebt voor je eigen ontwikkeling, stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer voor 13 oktober via de sollicitatiebutton.

Informatie
Informatie over de organisatie vind je op de website: www.o2g2.nl.

Meer informatie over deze vacature is in te winnen bij de heer M. Nijenhuis, manager bedrijfsvoering, via 050-321 03 01.

De sollicitatiegesprekken worden ingepland in week 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Openbaar onderwijs, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, positief kritisch, ontwikkeling, kwaliteit, HBO, Groningen, Fulltime.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Corporate Finance, Business Controller, Controller, Onderwijs/Training, Groningen