Plant Controller

Plant Controller
Oude Pekela

Til jij straks de business control functie binnen deze dynamische converter locatie, waar verpakkingen van karton worden vervaardigd, naar een hoger niveau? Grote kans! Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de business control cyclus en de uitvoering van de financiële administratie. Als lid van het lokale managementteam ben jij steeds 'in control' en adviseer je in de breedte over alle voorkomende financiële vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opzetten van kostprijscalculaties en investeringsanalyses of het inzoomen op efficiency verschillen.

Aan de hand van jouw scherpe analyses en adviezen zorg je voor continu inzicht in de financiële performance van de site. Daarnaast ligt er de uitdaging om samen met de collega controllers van andere converterlocaties onze ambitie van 'world class finance' verder uit te werken en waar te maken.

Over de functie
Als Plant Controller heb je de drive en ambitie om een bijdrage te leveren aan het transitieproces van onze snelgroeiende organisatie. Wij dagen je graag uit om de business control cyclus (AO/IC) mee op te zetten en verder te verfijnen en het nieuwe financial control framewerk uit te rollen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je stuurt een team aan van twee financials en weet hen te inspireren om samen de financiële processen verder te professionaliseren.

Je overziet alle financiële processen en zorgt door heldere analyse van financiële data en gerichte rapportages voor inzicht in de siteprestaties. Jij bent aan zet als het gaat om de financieel economische onderbouwing, rapportering en analyse van alle businessactiviteiten. Ook de voorbereiding van de forecast- en budgetteringsronde, het opstellen van de maandelijkse-, kwartaal- en jaarrapportages en de begeleiding van interne audits en accountantscontroles horen daarbij.

In deze uitdagende en dynamische functie rapporteer je hiërarchisch aan de Plant Manager en functioneel aan de Senior Controller Converting.

De functie-eisen
Als Plant Controller:

  • Heb je een relevant hbo-diploma richting Controlling, BE of Accountancy en bij voorkeur al enkele jaren ervaring in als controller in een industriële- of productieomgeving.
  • Heb je ervaring met businesscontrolling en financiële rapportages (IFRS en NL-GAAP).
  • Ben je een prettige en pragmatische persoonlijkheid en een stevige sparringpartner voor het lokale MT als het gaat om financieel-economische vraagstukken.
  • Beschik je over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits) en heb je ervaring met businesscontrolling en financiële rapportages (IFRS en NL-GAAP).
  • Kun je als coachend leidinggevende anderen inspireren om zichzelf verder te ontwikkelen.
  • Heb je affiniteit met ICT, kennis van ERP-systemen en Navision.
  • En ben je nieuwsgierig, ondernemend en heb je de persoonlijke ambitie om met onze organisatie mee te groeien en jezelf verder te blijven ontwikkelen.


Ons aanbod
Als Plant Controller bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie in onze internationale en dynamische productie omgeving, waar jij de ruimte krijgt om de business control naar een hoger niveau te brengen. We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, carrièreperspectieven en mogelijkheden om je als Finance professional verder te ontwikkelen. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS
Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische en verpakkingsmarkt.

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.solidus-solutions.com/nl/over-ons.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact.

Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van Controller, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter).

De sluitingsdatum van deze vacature is 13 oktober 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Mark Kwant, Corporate Recruiter (tel. 0031 6 28969900).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Industrie/Techniek, Groningen