Fiscalist vennootschapsbelasting grote ondernemingen

Functieomschrijving
"Ik behandel aangiften, bezwaren, vooroverleg. Daarnaast ben ik gesprekspartner bij de grootste ondernemingen uit de regio Eindhoven. Een dynamische en complexe omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid. Geen dag is hetzelfde!" Anne Poels, fiscalist vennootschapsbelasting bij de Directie Grote Ondernemingen.

De Directie Grote Ondernemingen werkt op basis van een individuele klantbehandeling. Iedere grote organisatie heeft een eigen behandelteam. In het behandelteam zijn specialisten op het gebied van controle, heffing, invordering, klantcoördinatie en management vertegenwoordigd. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de individuele klantbehandeling.

Belastingvraagstukken waarmee jij je als fiscalist vennootschapsbelasting bezighoudt zijn bijvoorbeeld: Is het mogelijk om de deelnemingsvrijstelling toe te passen? En hoe zit het met risico’s met hybride financierings- en rechtsvormen? Ook ga je in gesprek met ondernemingen over de fiscale consequenties van voorgenomen activiteiten en plannen, behandel je aangiften, bezwaarschriften, de meer complexe verzoeken tot vooroverleg en voer je beroepsprocedures. Telkens werk je nauw samen met de andere gespecialiseerde collega’s in je team en overleg je met de klantcoördinator. Die laatste heeft de regie over de totale klantbehandeling.

Je neemt deel aan verschillende werkgroepen en deelt je vakinhoudelijke kennis, kunde en informatie over vennootschapsbelasting met je collega’s. Ook begeleid je minder ervaren collega’s en treed je graag op als vraagbaak. Samen met je collega’s zorg je voor een klantbehandeling die past bij de belastingplichtige en werk je aan een aansprekend resultaat. De compliance van ondernemers verbeteren is daarbij het streven. Door jouw rol in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving draag je bij aan een gezonde bv Nederland.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Anne? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma fiscaal recht of fiscale economie.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met en kennis van vennootschapsbelasting.


* Let op: voor locatie Breda en Eindhoven geldt een uitzondering. Zie daarvoor de bijzonderheden.

Jouw competenties?

  • durf
  • omgevingsbewustzijn
  • organisatiesensitiviteit
  • overtuigingskracht
  • samenwerken


Herken jij jezelf ook hierin?
Je toont initiatief, bent ambitieus en staat stevig in je schoenen. Ook heb je goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en beschik je over inlevingsvermogen. Omdat het vakgebied jouw passie is, ben je altijd uitstekend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Die kennis deel je graag en daarnaast wil je jezelf natuurlijk altijd blijven ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Dat je integer bent, spreekt voor zich en je stelt je op als een representatieve en gelijkwaardige gesprekspartner.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 11, schaal 12, schaal 13
Salarisomschrijving Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Zie voor meer informatie bij overige arbeidsvoorwaarden. Ben jij een fiscalist met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. (schaal 10; € 2683 - € 4313) Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen. Ben jij een fiscalist met ervaring (>4 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.192 - € 6.249). De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald. Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.
Maandsalaris Min €3192 - €6249 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 24
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. 
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Grote Ondernemingen
De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

Bijzonderheden
Deze vacature is beschikbaar op de volgende locaties van de directie Grote Ondernemingen:
Amsterdam (1x), Arnhem (1x) en Eindhoven (2x)

* Ook wordt er voor de locaties Breda (1x) en Eindhoven (1x) gezocht naar een meer ervaren fiscalist. Hiervoor geldt dat je minimaal vier jaar actuele en relevante werkervaring hebt.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna beoordelen we aan de hand van jouw cv en motivatiebrief of je voldoet aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, word je uitgenodigd om een online persoonlijkheidsvragenlijst te maken. Daarna willen we je graag uitnodigen voor een selectiedag. Op die dag doorloop je met een aantal andere sollicitanten alle stappen in het selectieproces op één dag.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 23 september en donderdag 26 september.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een online persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Belasting, € 5.000 - € 7.000, Belastingadviseur, Utrecht, Overheid