Manager Bedrijfsvoering / Controller

Manager bedrijfsvoering/controller
Elburg, 32-36 uur per week

Als manager van het domein bedrijfsvoering maak je deel uit van het Management Team van de gemeente Elburg. Jij gaat voor de beste ondersteuning aan de primaire taken van onze gemeentelijke organisatie. Jij weet weerstand te overwinnen en goede resultaten met elkaar te bereiken.
Je geeft leiding aan vier zelforganiserende teams: organisatieadvies, informatisering, administratie en basisregistraties. Jouw rol als manager is om op een coachende manier het functioneren van deze teams te optimaliseren. Waar mogelijk realiseer je mogelijkheden tot samenwerking met onze buurgemeenten. Jij bent in staat om een organisatie in beweging duidelijkheid en stabiliteit te geven. De inzet is een wendbare, transparante organisatie waarbij niet alleen de structuur, maar ook de cultuur van medewerkers gericht blijft op samenwerking en vernieuwing en het leveren van kwaliteit.

Functie-inhoud

  • Integraal leiding geven aan het domein.
  • Vertalen van de bestuurlijke en ambtelijke doelen naar een concrete aanpak voor het domein.
  • Aansturen op een continue verbetering van werkprocessen binnen de organisatie.
  • Deelnemen aan het overleg van het managementteam en het leveren van een bijdrage aan het functioneren van de gehele gemeentelijke organisatie.
  • Coachen van de verdere professionalisering van de medewerkers.
  • In de rol van concerncontroller zorg je dat rapportages en adviezen over zowel de financiële als de juridisch rechtmatigheid en doelmatigheid van de organisatie worden opgesteld en aangeleverd.


Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bedraagt het maximum salaris € 5.984,- (schaal 13) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 18,25% wat je bijvoorbeeld kunt inzetten om extra verlof van te kopen. We kennen flexibele werktijden binnen onze organisatie en mogelijkheden tot thuiswerken. Na een jaar bieden wij je bij voldoende functioneren een vast contract aan.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding.
  • Je bent aantoonbaar vertrouwd met gemeentefinanciën.
  • Brede ervaring in het publieke domein, bij voorkeur bij een gemeente.
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen in een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Je beschikt daarbij over uitstekende communicatievaardigheden en kunt je communicatie aanpassen aan situatie en publiek om de boodschap over te brengen.
  • Kennis en aantoonbare ervaring met bedrijfsvoeringsvraagstukken is een pre.


Werkomgeving
Bij de gemeente Elburg werken ruim 200 medewerkers. De organisatie bestaat uit vier domeinen die worden aangestuurd door de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Bij het domein bedrijfsvoering zijn ruim 40 medewerkers werkzaam. Benieuwd naar hoe het is om te werken voor onze organisatie? Kijk dan op www.elburg.nl/Bestuur_en_organisatie.

Inlichtingen en sollicitatie
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Piet Wanrooij, gemeentesecretaris, telefoonnummer 0525-688688.

Je sollicitatie kun je tot 17 augustus 2019 mailen naar gemeente@elburg.nl o.v.v. vacature domeinmanager. Gesprekken zijn gepland op 22 en 23 augustus aanstaande.
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan de interne kandidaat.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de werving- en selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Corporate Finance, Gemeente, Flevoland, Controller, Gelderland, Juridisch, Financial Controller, Overijssel