Financieel Manager / Business Controller

Financieel Manager / Business Controller
Zelfstandige managementfunctie binnen een internationaal georiënteerde onderneming.

Locatie: Etten-Leur
Organistatie: Synbra
Referentienummer: 5851

De functie
Je wordt verantwoordelijk voor het financieel management van de productieplant in Etten-Leur. Samen met 2 medewerkers zorg je voor een volledige en betrouwbare vastlegging van de gehele bedrijfsadministratie, inclusief budgettering, forecast en periodieke rapportages. Je schenkt extra aandacht aan verdere verbetering van de Administratieve Organisatie, zowel beheersmatig (IB) als controlerend (IC). Daarnaast ben je de voorzitter van de projectgroep die het nieuwe ERP-pakket gaat implementeren. Voor zowel de plant in Etten-Leur als die in Porvoo word je ook verantwoordelijk voor de Sales Control; de registratie en interpretatie van de dagelijkse verkoopresultaten, gehanteerde prijzen, omvang van de orderportefeuille, concurrentiepositie etc. Je rapporteert aan zowel de Managing Director in Nederland als aan de Group Controller in Zweden.

Je profiel
Een bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, bij voorkeur met specialisatie Accountancy en aangevuld met Hofam (QC). Enkele jaren financiële managementervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in een internationale setting. Vanuit deze ervaring goed bekend met AO/IB en AO/IC. Affiniteit met ERP-implementaties en zeer bedreven in Excel. Naast vakinhoudelijke expertise beschik je over emotionele intelligentie, goede sociaal-communicatieve eigenschappen en stressbestendigheid en ben je bereid om op incidentele basis internationaal te reizen. Je bent woonachtig op redelijke reisafstand van Etten-Leur.

Geboden
Een belangrijke en zelfstandige managementfunctie binnen een internationaal georiënteerde onderneming. Deze functie richt zich op een breed en afwisselend takenpakket, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. De bedrijfscultuur is informeel, 'no nonsense' en hecht sterk aan het nemen van initiatief en het dragen van persoonlijke verantwoordelijkheid. Uiteraard past bij deze functie een goed beloningspakket, zowel primair als secundair.

Interesse?
Solliciteer via het online sollicitatieformulier. Voor meer informatie bel je met Hans van Heesch, Management Consultant bij Mercuri Urval, 040-266 98 00. Zie ook www.synbra.com.

Over de organisatie
BEWiSynbra RAW BV in Etten-Leur (het voormalige Synbra Technology) is onderdeel van de Zweedse BEWiSynbra Group AB. In Etten-Leur en in het Finse Porvoo vindt de ontwikkeling en productie plaats van expandeerbaar polystyreen en speciale schuimmaterialen. Deze producten worden vervolgens als grondstoffen verkocht aan zowel zusterbedrijven binnen de Groep als aan externe klanten die ze vervolgens verwerken tot bouw gerelateerde isolatiematerialen of tot verpakkingen. Naast de productie van expandeerbaar polystyreen wordt in Etten-Leur ook stevig ingezet op de verdere ontwikkeling en grootschalige productie van het volledig composteerbare BioFoam® en het onbrandbare Xire®. De productielocaties in Etten-Leur en Porvoo tellen samen ca. 180 medewerkers. Ten gevolge van een interne promotie is er nu uitbreiding nodig op financieel managementniveau. Namens BEWISynbra willen we in contact komen met kandidaten voor de functie van Financieel Manager / Business Controller.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Controlling, Corporate Finance, Business Controller, Industrie/Techniek, Noord-Brabant, Financieel Manager