Strategisch Financieel Adviseur

Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken. De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten ons hoofddoel is. Klantgerichtheid, een pro actieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze. Waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. Zo gaan wij op weg om Meerinzicht de beste uitvoeringsorganisatie van Nederland te maken, zodat elke gemeente haar ambities kan verwezenlijken. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling. Wil je meer weten over werken bij Meerinzicht of over Ermelo, Harderwijk en Zeewolde, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl

Voor onze afdeling Financiën zijn wij op zoek naar een:

Strategisch Financieel Adviseur
 36 uur | Harderwijk

Hier ga je werken
De afdeling Financiën behoord tot het Domein Bedrijfsvoering en verzorgt de financiën voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en natuurlijk Meerinzicht zelf. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de financiële advisering op alle gemeentelijke beleidsterreinen, de planning- en control cyclus (bijv. kadernota, begroting etc.) en het bijhouden van de financiële administraties. Door samenwerking met de andere afdelingen wordt de verbinding tussen beleid en uitvoering gerealiseerd.

Dit ga je doen
In een omgeving die mee beweegt met de ontwikkelingen van de financiële wereld, wordt er in deze functie een beroep gedaan op jouw adviserende kwaliteiten op zowel strategisch als tactisch niveau. Daarnaast ga je ook aan de slag met:

  • Complexe projecten binnen de organisatie.
  • Het voorbereiden van besluitvorming en het vertalen van de input vanuit de P&C-cyclus naar de gemeenten.
  • Je bent het aanspreekpunt/sparringpartner voor het management, strategisch adviseur, gemeentecontroller, gemeentesecretaris en de wethouder. Daarnaast adviseer je het college, de raad en de auditcommissie.
  • Het bewaken van de financiële positie van de gemeente en het in kaart brengen van risico’s en het maken van analyses ten behoeve van de visie van de gemeente.
  • Het signaleren van verbetertrajecten en daar ook de verantwoordelijkheid in nemen.
  • Het maken van strategische scenario’s en plannen op basis van financiële analyses.
  • Adviseren omtrent allocatiemodellen, sturingsvariabelen, financieringsconstructies, subsidieregelingen, incentives, prikkelstructuur en afrekensystematiek.

Jouw talenten
Ben jij daadkrachtig en een communicatief sterk? Kan jij de verandering inzetten die nodig is als financieel professional?
Juist die eigenschappen maken jou tot een goede Strategisch financieel adviseur, zeker in combinatie met:

  • Een WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfseconomie.
  • Minimaal 3 tot 7 jaar ervaring met het aansturen van financiële projecten met betrekking tot beleidsrealisatie, formuleren van strategische financiële adviezen en overleggen op hoger managementniveau.
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het begrijpen van de politieke context.
  • Je komt makkelijk in contact met relaties die potentieel business op kunnen leveren en hebt een natuurlijke gunfactor.
  • Een echte teamplayer maar ook in staat op dingen zelfstandig op te pakken.
  • Een sterk analytisch vermogen en klantgerichte houding.
  • Sterke adviesvaardigheden.

Dit krijg je van ons
Een inhoudelijk interessante functie (Adviseur II) binnen een complexe organisatie die in ontwikkeling is. Samen met gezellige collega’s binnen een afdeling waar je je kunt ontwikkelen.

Wij bieden je:

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3.348,- / maximaal € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur per week.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%.

Laten we kennismaken
Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot en met 3 september via de sollicitatiebutton.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Redouan Maanach, afdelingsmanager Financiën, via 085-1108267. Anna Besselink, HR Adviseur, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-1108249.

Meerinzicht; op weg naar dé beste uitvoeringsorganisatie van Nederland!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Financieel, strategisch, senior, Gelderland, Fulltime, WO, bedrijfseconomie, Overheid, gemeente.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Adviseur, Overheid