Business Controller / Teammanager

Business Controller/ Teammanager
Deventer

Weet jij op basis van uiteenlopende data adviezen op te stellen die helpen onze bedrijfsprocessen beter, efficiënter en winstgevender te maken? En wil je werken bij een financieel gezonde, dynamische onderneming die zich inzet voor een duurzame leefomgeving? Solliciteer dan uiterlijk 18 augustus 2019 en wordt Business Controller/ Teammanager bij Tauw! Je standplaats is Deventer.

Je rol
Als Business Controller ben je het bedrijfskundig geweten van de organisatie en sparringpartner van de directie en de verschillende MT’s. Je voorziet hen van input en advies, op basis waarvan bedrijfsdoelen geformuleerd worden en strategische knopen worden doorgehakt. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Verzamelen en analyseren van uiteenlopende data.
 • Het ontwerpen van de juiste stuurinformatie, waarbij je rekening houdt met financiën, klant & markt, HR en uiteenlopende (bedrijfs)processen.
 • Zorgen voor goede, overzichtelijke rapportages. Dit doe je samen met de financial controller en je collega’s van business control.
 • Beoordelen van investeringsvoorstellen en schrijven van controllerscommentaren om het management te adviseren en te ondersteunen in de besluitvorming.
 • Zorgen voor een verdere integratie van de risicomanagementcyclus. Dit doe je samen met je collega’s van risk management.


In deze combinatiefunctie ben je ook Teammanager van de afdeling Business Control (totaal 8 medewerkers). Je weet mensen in hun kracht te zetten, dit doe je onder andere door:

 • Een goed en effectief functioneringsmanagement uit te voeren waarbij persoonlijk leiderschap, plezier & trots, waardering en een continue dialoog centraal staan.
 • Enerzijds de zelfsturing en zelfreflectie van de mensen in je groep te stimuleren, anderzijds een betrouwbaar vangnet te bieden (klaarstaan voor je medewerkers als ze je nodig hebben).
 • Medewerkers te faciliteren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Je profiel
Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we een afgeronde wo-opleiding in een bedrijfskundige- of economische richting. Dit vul je aan met minimaal 10 jaar ervaring met business control (eventueel gecombineerd met financial control) en bewezen leidinggevende capaciteiten.

Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Niet alleen teammanager, ook een echte teamspeler. Jouw motto is ‘leading by example’.
 • Analytisch sterk, hierdoor scheid je gemakkelijk hoofdzaken van bijzaken.
 • Nieuwsgierig, proactief en integer.
 • Kan financiële materie toelichten/uitleggen aan niet-financials.
 • Kan schakelen met gesprekspartners op verschillende niveaus en staat stevig in zijn/haar schoenen.
 • Affiniteit met projectorganisaties.


Je standplaats is Deventer, maar je bent bereid om incidenteel (internationaal) te reizen.

Wat Tauw jou biedt
Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Naast een uitdagende functie bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

 • Marktconform salaris (indicatie jaarsalaris EUR 80.000 op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van ervaring).
 • 32 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra verlof te kopen.
 • Mogelijkheid om te participeren in Tauw door het kopen van aandeelcertificaten (bij vast dienstverband).
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privébalans met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • De coaching, begeleiding en opleidingen die jij nodig hebt om te blijven groeien en ontwikkelen (onder andere via onze eigen Tauw University). Graag onderzoeken we samen met jou hoe we jouw talenten optimaal kunnen inzetten.

Kijk voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure op www.werkenbijtauw.nl.

Onze ‘professional playground’
Advies- en ingenieursbureau Tauw biedt je de ruimte als professional om vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. In een deskundige en doordachte beïnvloeding van de leefomgeving, zit het wezenskenmerk van ons unieke advies- en ingenieursbureau. Tauw verbindt ruimtelijke ontwikkeling onlosmakelijk met de zorg voor een goed leefklimaat. Daarom streeft Tauw in al zijn adviezen naar duurzaamheid: ‘sustainable solutions for a better environment’.

Meer informatie over deze vacature?
Neem dan contact op met Sander Dijkers, afdelingshoofd Finance a.i., via telefoonnummer: 0570 69 9911.  

Solliciteren kan uiterlijk voor 18 augustus 2019 via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Advies/Consultancy, > 10 jaar, Controlling, Utrecht, Gelderland, Financieel Manager, Overijssel