Adviseur Planning & Control

Als Adviseur Planning & Control geef je financieel advies op brede vraagstukken die betrekking hebben op onder andere de openbare ruimte en de klimaat- en duurzaamheidsopgave. Daarnaast speel je een grote rol in de bestuurlijke planning & control cyclus. Wil jij aan de slag in een overzichtelijke gemeente met grote stedelijke vraagstukken? Lees dan snel verder! 

Wat ga je doen?
Als Adviseur Planning & Control ondersteun je de gemeente Dordrecht op het brede terrein van financiële advisering. Jij bent dé verbindende schakel tussen verschillende organisatieonderdelen en de sparringpartner van het management. Dit betekent dat je weet wat er speelt in het netwerk en ook proactief informeert over risicofactoren rondom financiële aspecten. Je geeft advies over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen.

Daarnaast heb je een grote rol in de bestuurlijke Planning & Control cyclus. Je bent het aanspreekpunt voor het management en de budgethouders van de organisatieonderdelen die onder jouw verantwoording vallen. Je geeft uitvoering aan de financiële advisering op bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen en bijdragen aan de planning & control cyclus.

Met een integrale blik geef je gevraagd én ongevraagd advies. Jouw frisse kijk en ideeën dragen bij de verbetering van onze processen. Zo dragen we met elkaar de verantwoordelijk voor de (door) ontwikkeling van financieel beleid.

Planning & Control opereert als één team en is georganiseerd naar inhoudelijke domeinen. Jouw focus ligt op de advisering van (een deel van) onderhoudsprojecten in de openbare ruimte en de klimaat- en duurzaamheidsopgave.

Wat neem je mee?

  • HBO/ WO werk- en denkniveau  
  • Minimaal 4 jaar gerichte werkervaring in een vergelijkbare functie met actuele kennis van gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV) of binnen een complexe non-profit organisatie
  • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden, die je zowel mondeling als schriftelijk laat zien

Je bent een spontane collega met een gezonde dosis humor en flair. Deze functie vraagt om een aanjagende én uitvoerende rol. Met een open blik en verfrissende ideeën ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Initiatief, overtuigingskracht en het leggen van verbanden zijn daarin belangrijk. Als echte teamspeler ga je voor het beste resultaat, ook als het gaat om je eigen effectiviteit.

Waar kom je te werken?
Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control van het cluster Versterking Bestuur & Organisatie (VBO). In het team zijn 18 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam. Wij werken nauw samen met andere teams uit het cluster VBO. Het team is volop in ontwikkeling en we hebben de mogelijkheid tot uitbreiding in verschillende functies.

Het team Planning & Control is in 2018 voortvarend gestart met het traject van zelforganisatie. Dit betekent dat we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor onze stad. Hiervoor heerst bij ons een open sfeer, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren door het delen van ervaringen.
 
Wie zijn wij?
De gemeente Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen.
Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten.

www.werkenbijdordrecht.nl Er gaat een stad voor je open.

Wat bieden we jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren!

We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.859 bruto per maand (uitgaande van functieniveau 11 bij een 36-urige werkweek). Daarnaast bieden wij flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, diverse verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget (17,05% van je bruto jaarsalaris).  Je krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden, is de intentie om op termijn een vaste aanstelling aan te bieden.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren tot 15 juli 2019. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met planning & control adviseur Marc Muusz via 078-7704611 of met de clustermanager Bas Burger op 078-7704965.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financieel advies, de openbare ruimte, klimaat- en duurzaamheidsopgave, Sparringpartner, risicofactoren, HBO, WO, Medior, Planning & Control, Zuid-Holland, fulltime.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Controller, Financieel Adviseur