Business Controller - Productie en Logistiek

Business Controller - Productie en Logistiek
Joure, fulltime

Jouw bijdrage
Het is onze missie om bij te dragen aan de ontwikkeling van verantwoord voedsel voor een groeiende wereldbevolking. Als onderdeel van het Controlling team draag jij hieraan bij met de focus op onze productie. In totaal bestaat het Controlling team uit vijf personen. Dit is een nieuwe functie die jij dus mede vorm gaat geven! In eerste instantie houd je je voornamelijk bezig met de financiële productieprocessen van HZPC Holland, om vervolgens ook meer internationale taken op te pakken. Onze productie vindt extern plaats bij de aangesloten telers. Dit betekent dat je ook indirect met hen te maken hebt. Je bent de sparringpartner van de Manager Productie & Logistiek en zal nauw met hem samenwerken.

Concreet geef je invulling aan de volgende hoofdtaken:

 • Berekenen van de (prognose) uitbetalingsprijs voor onze telers.
 • Kostprijsberekeningen voor verschillende rassen in verschillende landen binnen Europa inclusief HZPC Holland.
 • Analyses maken per (pootgoed) ras op basis van de opbrengst per hectare en kwaliteit.
 • Analyses opstellen van de logistieke kosten van de business en mogelijkheden aangeven voor optimalisatie. Je werkt met de afdeling naar het opstellen en behalen van KPI’s.
 • Ter bewaking van financiële afspraken en het beantwoorden/uitwerken van specifieke vragen woon je de vergaderingen bij van het College van Telers dat de aangesloten telers vertegenwoordigd.
 • Uitvoeren van ad hoc analyses en het ondersteunen van de financiële productieprocessen vanuit jouw expertise, op basis van behoefte vanuit de business.
 • Realiseren van efficiency doelstellingen en het optimaliseren van de productie- en logistieke processen.
 • Je werkt samen met de collega’s die de inkopen doen op Productie & Logistiek om dit zo kosten efficiënt mogelijk te doen. Je analyseert en draagt verbetermogelijkheden aan.


Jouw profiel
Je bent in staat projecten te leiden en uit te voeren samen met de business. Gezien dit een nieuwe rol is, is het belangrijk dat je zelfstandig werkt en proactief helpt deze rol uit te bouwen. Communicatief ben je sterk en je zoekt bewust de samenwerking met de business. Verder heb/ben je:

 • aantoonbaar hbo+/wo-werk- en -denkniveau met bijbehorende relevante opleiding;
 • ervaring bij een multinationale organisatie in de agrovoedingssector is een pre maar geen must. Affiniteit is wel belangrijk;
 • goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Nederlands is een pre;
 • kennis van/ ervaring met financiële administratie, rapportageprocessen en kostprijsberekeningen;
 • IT-vaardig: je hebt uitstekende vaardigheden in Microsoft Excel en bedrijfsanalysetools. Ervaring met Infor m3 is een pre. Dat wordt ons nieuwe ERP-systeem.


Wij bieden
Een fulltime functie op ons hoofdkantoor in Joure. Verder bieden wij:

 • een omgeving waarin we initiatief en een ondernemende houding waarderen;
 • een carrière in een professionele en groeiende organisatie met een toegewijd multidisciplinair team van (internationale) collega's;
 • een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse collectieve variabele beloning;
 • de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en bieden de mogelijkheid om dit te doen;
 • een contract voor een jaar met de intentie om het vervolgens om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.


Over HZPC
HZPC is wereldwijd marktleider in pootgoed en een multinational van Nederlandse oorsprong. Innovatie staat centraal bij het kweken van nieuwe aardappelrassen die optimaal aansluiten op lokale groeiomstandigheden en vraag vanuit de markt. Ons team van 350+ collega’s werkt vanuit 10+ landen en we exporteren pootaardappelen naar meer dan 90 landen. Meer informatie is te vinden op www.hzpc.com en op werkenbijhzpc.nl/over-ons.

Jouw reactie
Voor meer informatie of als je interesse hebt kun je contact opnemen met Rudolf Visser (Group Controller; 06-51180412 of rudolf.visser@hzpc.com) of Jephtha Verheijen (HR Business Partner; 06-42942705 of jephtha.verheijen@hzpc.com).

Reageren is mogelijk tot en met maandag 15 juli 2019 via het online sollicitatieformulier. In verband met de internationale context van de functie vragen wij om je cv en motivatiebrief in het Engels op te stellen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, Agrarische bedrijven, Controlling, Business Controller, Friesland