Financieel Specialist

Binnen de afdeling Bedrijfsondersteuning en –advisering van de gemeente Heerde zoeken we een

Financieel Specialist

32-36 uur per week, voor spoedige indiensttreding


Als financieel specialist ben je mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de financiële administratie. Gemeentelijke financiën zijn complex en uitdagend. We zoeken daarom een startend financieel specialist die zich onder andere wil vastbijten in projectadministraties, fiscale aangiften en het opstellen van de jaarrekening. 

Wil jij deze rol binnen onze bruisende organisatie?

Wat houdt de functie in?

  • Je ondersteunt bij projectadministraties (o.a. activa en grondexploitaties);
  • Je ondersteunt bij het regisseren en coördineren van alle werkzaamheden met betrekking tot het opstellen van de jaarrekening (controle balansrekeningen, boekingen maken en balansdossier opstellen);
  • Je bent mede verantwoordelijk voor de aanlevering van stukken en beantwoording van vragen naar onder andere de accountant;
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen voor de fiscale aangiften (o.a. omzetbelasting);
  • Je ondersteunt bij de financiële toetsing van diverse gemeenschappelijke regelingen en neemt deel aan de regionale overlegstructuren;
  • Bovenstaande werkzaamheden voer je ook uit voor onze Gemeenschappelijke Regeling (Heerde, Hattem en Oldebroek) op het gebied van ICT.


Wat vragen wij?

  • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau en je beschikt over een relevant diploma op het vakgebied (bijvoorbeeld bedrijfseconomie);
  • Je bent digitaal zeer vaardig (papierloos werken) en hierin breed inzetbaar;
  • Je wordt graag uitgedaagd en je kunt goed samenwerken;
  • Je bent gretig, nieuwsgierig, communicatief vaardig.


Wat bieden wij?
In onze verjongende organisatie krijg je als medewerker alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt en je je resultaten haalt. We werken volledig papierloos. We stimuleren durf en lef. 

In eerste instantie wordt een jaarcontract geboden. Op basis van goed functioneren wordt besloten of de benoeming omgezet kan worden naar een vast dienstverband. 

Wij bieden afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van € 3.376,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (maximaal schaal 8). Daarnaast kent de gemeente uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, bedrijfsfitness en een individueel keuzebudget van 17,05%. 

De gemeentelijke organisatie bestaat uit ca. 150 medewerkers, verdeeld over zes afdelingen. Eigenaarschap en samenwerken zijn belangrijke kernbegrippen. De klant staat voor ons centraal. Daarom werken wij omgevingsbewust en ondernemend. 

De vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer A. van Tuijl, manager Bedrijfsondersteuning en -advisering, telefoonnummer 0578-699494. 

Reageer!
Je sollicitatie ontvangen wij graag vóór 9 juli 2019 via onze sollicitatiepagina.
De gesprekken staan gepland op 16 juli 2019. 

‘Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. We streven als organisatie naar een personele samenstelling die een afspiegeling is van de inclusieve samenleving’. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Trefwoorden: Finance, Financieel Consultant, Fiscaal, Gemeente, Gemeentelijk, Overheid
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, MBO, Gemeente, Financiele Administratie, Gelderland, Overheid