Adviseur Financiën

Wij zoeken vandaag voor het Gorinchem van morgen

Adviseur Financiën
36 uur | Gorinchem

De organisatie
De gemeente Gorinchem is volop in beweging waarbij vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking centraal staan. Werken bij de gemeente Gorinchem betekent denken in kansen en mogelijkheden, zaken oppakken en de handen uit de mouwen.

De medewerker
Wij werken met onze medewerkers aan een positieve, proactieve en professionele organisatie. Met de kernwaarden ‘vertrouwen’ en ‘verantwoordelijkheid’ bouwen wij aan een werkomgeving waarin we de verantwoordelijkheid voelen en nemen, waarin vakoverstijgende samenwerking vanzelfsprekend is en waarin er vertrouwen is. Denken in kansen en het goede doen waarbij fouten maken mag. Daarvoor zijn de kernvaardigheden ‘klantgerichtheid’, ‘dialoog voeren’ en ‘feedback geven’ van belang.

Het team
Het team Financiën is op zoek naar een fulltime (36 uur) adviseur Financiën. Het team bestaat uit de onderdelen administratie, bestuurlijke advisering en planning- en control, belastingen, planeconomie en commercieel vastgoedbeheer.

Het team staat voor de uitdaging om te moderniseren, de aansluiting te vinden met de grote veranderingen die spelen op diverse beleidsterreinen en deze op de juiste wijze te begeleiden en faciliteren. In een gewijzigde organisatiestructuur is het zaak om het management en de medewerkers goed te ondersteunen.

Wat ga je doen?
Je houdt je bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Je adviseert het management en collega’s op financiële vraagstukken en draagt bij aan integrale advisering aan het bestuur
  • Je draagt (mede) zorg voor de totstandkoming van de planning- en controlproducten zoals begroting, jaarstukken en managementrapportages
  • Je neemt deel aan projecten en (externe) overleggen om de financiële belangen van de gemeente te behartigen. Verder ga jij in de rol van financieel adviseur actief het gesprek aan en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen en trends binnen en buiten de gemeente op financieel gebied. Daardoor kun jij belangrijke zaken tijdig signaleren en een plaats geven. Ook ga je op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Je maakt een zorgvuldige afweging in wat er vanuit de cijfers van belang voor het team, management en bestuur. Met deze informatie breng jij, met behoud van een kritische blik, een gefundeerd advies uit. Je helpt de organisatie inhoudelijk en financieel in control te komen.

De functie-eisen:
Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over een aantal functiecompetenties.

  • Je moet omgevingsbewust zijn, beschikken over een sterk analytisch vermogen en je bent oplossingsgericht. Verder is succes in deze functie sterk afhankelijk van de bagage die wordt meegenomen:
  • Je hebt een afgeronde opleiding op ten minste HBO-niveau.
  • Je kunt informatie vanuit wetten en regelgeving en andere (financiële) kaders snel doorgronden en gemakkelijk vertalen naar beleidsvoorstellen en de praktische uitvoering in de praktijk.
  • Je hebt goede communicatieve adviesvaardigheden en anticipeert tijdig op relevante ontwikkelingen met de juiste acties.
  • Je signaleert verbetermogelijkheden en beschikt over de capaciteiten om deze handen en voeten te geven om zo de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren
  • Je houdt van uitdagingen, je bent expressief en je beschikt over het nodige enthousiasme en optimisme.

Wat bieden wij?
Een inhoudelijk interessante en uitdagende functie waarbij je binnen een team van collega’s zelfstandig opereert. 

Een dienstverband voor de duur van één jaar, die wij bij goed functioneren graag voortzetten met een vast dienstverband. De aanstellingsomvang bedraagt 36 uur per week.

Een goed salaris. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring/opleiding en zal plaatsvinden in de aanloopschaal 9 (max. € 3.805,-) of de functionele schaal 10 (max. € 4.225,-). Deze bedragen zijn bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband.

Daarnaast bieden wij variabele/flexibele werktijden om werk/privé te combineren, een goede pensioenregeling, mogelijkheden voor thuiswerken, een individueel keuzebudget van 17,05% per maand, ruime opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot (ver)koop van verlofdagen.

Informatie:
Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij  Sebastiaan Bouwmeester, teammanager Financiën, telefoon 0183-659 665 . Voor overige informatie kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, P&O adviseur, telefoon 659 276.

Solliciteren:
Enthousiast geworden? Stuur dan je brief en cv vóór 15 juli 2019 naar: sollicitatie@gorinchem.nl.  Een VOG maakt deel uit van het aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Financiën, adviseren, wet- en regelgeving, beleidsvoorstellen, ontwikkeling, overheid, gemeente, Zuid-Holland, Gorinchem.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Corporate Finance, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid