Projectcontroller

Projectcontroller

Wij zoeken
Ben je op zoek naar een boeiende en uitdagende rol op gebied van Controlling? Vind je het leuk om in een professionele research-organisatie samen te werken om de financiën van projecten goed te organiseren? Dan komen we graag met jou in gesprek! 

Als Projectcontroller maak je deel uit van het team Project Control (12fte), en ben je verantwoordelijk voor een goed financieel beheer en een kwalitatief hoogwaardige projectadministratie van complexe subsidieprojecten (o.a. Horizon2020 en Topsectoren). Dit doe je van begroting tot en met eindafrekening. Daarbij realiseer je als projectcontroller beheersmatige en adviserende werkzaamheden binnen de geldende wet- en regelgeving en procedures, om zo bij te dragen aan een optimaal verloop van de financiële levenscyclus van een project. 

Je bent betrokken bij alle fases in de projectcyclus en de uitdaging voor jou is het zelfstandig beheren, uitvoeren en afhandelen van de diverse (financiële) projectstappen. Denk hierbij aan ondersteuning in de acquisitiefase en budgettering, inrichting van het digitaal projectdossier, opstelling van de voortgangsrapportage, betrouwbare bepaling van omzet en resultaat door de beoordeling van het onderhanden werk, opstelling financiële eindrapportages inclusief accountantscontroles en facturatie. Je ondersteunt de projectleiders bij het projectmanagement op bedrijfseconomische aspecten en zorgt zelfstandig voor een betrouwbare en volledige resultaatbepaling (omzet) tijdens de financiële periodeafsluiting. 
Je werkt niet alleen nauw samen met je collega’s van Finance & Control, maar ook met projectleiders, projectteams, juristen en HRM. 

Wij vragen
Om deze rol succesvol te kunnen vervullen zijn de volgende profielkenmerken van belang:

  • tenminste een afgeronde hbo-opleiding; bedrijfseconomie, accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding;
  • je analytische vaardigheden zijn sterk ontwikkeld;
  • je hebt ruime ervaring en expertise met Excel;
  • je bent klantgericht, sociaal vaardig en je communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld;
  • je bent nauwkeurig, onafhankelijk in oordeelsvorming en hebt een stevige persoonlijkheid;
  • je werkt proactief, flexibel en zelfstandig;
  • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • je vindt het leuk om aan werkgroepen deel te nemen en je voelt je thuis in een organisatie waarin betrouwbaarheid, ondernemerschap, ontwikkeling, klantgerichtheid en samenwerken belangrijk is;
  • je zorgt voor een goede controle en risicobeheersing van de projecten in je portefeuille. Je hebt een totaaloverzicht van de financiële kant van deze projecten en bent in staat om vroegtijdig risico’s te signaleren en indien nodig proactief actie te ondernemen.


Wij bieden
Wij bieden een uitdagende baan met oog voor jouw ontwikkeling. Het gaat om een permanente fulltime positie, met in eerste instantie een jaarcontract. Wij bieden een dienstverband met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris tot maximaal € 3.887,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research. Bovendien is een dienstverband van 32 uur per week bespreekbaar. 

Daarnaast bieden wij:

  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • reis je per auto dan zijn er voldoende gratis parkeerfaciliteiten;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten.


Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. 
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer. 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michiel Schoot, Teamleider Project Control, tel. 06-18417165 of Patrick Bordeaux, Manager F&C, tel. 06-18969899. 
Eventuele vragen over het dienstverband kun je bespreken met Patty van Beek, HR-adviseur, tel. 0317-486183. 

Ben je geïnteresseerd? 
Wij zien graag jouw on-line sollicitatie graag vóór 8 juli a.s. tegemoet via deze site tegemoet.

Wij zijn
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. 
Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research (WUR) wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. 

De Environmental Sciences Group (ESG) is één van de vijf kenniseenheden binnen de WUR. Binnen de ESG zijn de belangrijkste onderdelen het Departement Omgevingswetenschappen (DOW) en het onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research (WEnR). Binnen de ESG is de afdeling Finance & Control één van de stafafdelingen. De afdeling bestaat uit vier teams: Project Control, Business Control, Financiële Administratie en de Leerstoeladministratie. 

In onze visie als afdeling F&C hebben we omschreven dat wij een professionele businesspartner die staat voor kwaliteit en een goede financiële dienstverlening willen zijn. Dit doen we door middel van het verstrekken van klantgerichte informatie en advies, met als doel een bijdrage te leveren aan goed ondernemerschap. Het continu ontwikkelen van de expertise van de medewerkers staat centraal. Betrouwbaarheid, integriteit en respect zijn belangrijke voorwaarden voor een goede samenwerking.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Controller, Gelderland, Onderwijs/Training