Financieel Manager

Stichting DOEN, financier van honderden groene, sociale en creatieve voorlopers, zoekt per 1 augustus 2019 een ervaren en betrokken:

Financieel Manager
32/40 uur | Amsterdam

DOEN gelooft dat een groene, sociale en creatieve wereld haalbaar is en ondersteunt pioniers die risico’s durven nemen met financiële ondersteuning, door hen te verbinden en door hen onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Met de bijdrage van de drie Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) ondersteunt Stichting DOEN jaarlijks meer dan 250 initiatieven door middel van subsidies, leningen, garanties en participaties.

De groei en complexiteit van Stichting DOEN is de afgelopen jaren toegenomen. We zoeken een DOENer die zich graag verder wil ontwikkelen en toe is aan een volgende stap in een financiële functie. Je rapporteert aan de algemeen directeur. Als financieel manager neem je deel aan het overleg met de auditcommissie en ondersteunt de directie bij het verstrekken van toelichting bij de rapportages aan de Raad van Toezicht van Stichting DOEN.

Hoe draag jij bij aan een groene, sociale en creatieve wereld?
Je krijgt de verantwoordelijkheid voor het financiële beheer en de financiële planning van DOEN. Je bent een belangrijke partner voor de directie en op financieel vlak de vraagbaak voor onze programma- en investmentmanagers. Je bent verantwoordelijk voor zowel de administratie van Stichting DOEN als van DOEN Participaties BV en je geeft inhoudelijk leiding aan twee administrateurs. Je stelt de begroting op en houdt de voortgang bij. Je zorgt voor een adequate verslaglegging, zowel intern als extern. Hieronder vallen in ieder geval het jaarrekeningtraject inclusief afstemming met de accountant en regelmatige interne financiële rapportages. Je bent verantwoordelijk voor een bij DOEN passend risicomanagement. Je denkt mee met de programma- en investment managers over het financieren met lef en maakt hierdoor nieuwe en bijzondere innovaties en aanpakken mogelijk, niet alleen in Nederland, maar ook in Afrika en India. Tot slot draag je verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en het beheer van onze projectendatabase Squirl.

Wij willen jou voor deze plek, want…
Jij kunt goed omgaan met een stevige, soms onregelmatige werkdruk. Ook vind je het prettig ergens te werken waar de lijnen kort zijn en waar de inhoudelijke betrokkenheid van de medewerkers erg groot is. Jij bent iemand die graag verantwoordelijkheid neemt, je financiële kennis deelt en open staat voor de wereld van ondernemende initiatiefnemers. En daarnaast heb je ruime ervaring met het voeren van een administratie, het opstellen van (meerjaren)begrotingen, financiële rapportages en de jaarrekening. Je beschikt over kennis van administratieve systemen, structurele aanpassing en automatisering hiervan en over kennis van omzet-, en vennootschapsbelasting en bij voorkeur ook de ANBI regelgeving. Je bent in staat die fiscale kennis ook in te brengen voor het team van DOEN. Bij voorkeur heb jij ervaring met administratie van de financiële instrumenten subsidies en leningen. Kennis van participaties is een pre. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een RA opleiding. Daarnaast heb je minimaal 10 jaar werkervaring; ervaring met duurzame en/of sociale start ups is een pre. Tot slot heb je aantoonbare affiniteit met de visie en missie van Stichting DOEN.

En hier kom je te werken
Stichting DOEN financiert jaarlijks meer dan 250 groene, sociale en creatieve initiatiefnemers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen in Nederland en in het buitenland. Stichting DOEN is in 1991 opgericht door de Nationale Postcode Loterij en verkrijgt haar bijdragen van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. DOEN stond ooit aan de wieg van de OV-fietsThe New MotionKromkommer en het Jeugdsportfonds. En dankzij de loterijdeelnemers kon DOEN recent onder meer FairphoneZonnepanelenDelenOerol, de Regufee Company en Festival sur le Niger steunen. Je werkt samen met bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s en leert een enorm aantal voorlopers kennen. Tot slot krijg je een OV-kaart van ons, kun je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen en ga je werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

Bij de Stichting DOEN werken ca. 32 medewerkers met verschillende achtergronden. Daar worden we heel blij van, want diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het tóch nog maar even: als je een bijdrage kan leveren aan onze organisatie ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd of gender- en seksuele identiteit.

Interesse? 
Reageer dan voor 27 juni 2019 t.a.v. Madelon Huijerman (Recruiter) met jouw motivatie en CV via de sollicitatiebutton. En laat in je korte motivatie vooral weten waarom juist jij degene bent die past bij DOEN.

Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Jasper Snoek (Financieel Directeur) via Femke van Casteren 020-5737311. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Madelon Huijerman (Recruiter) via 020-6732446. Een online persoonlijkheidstest, een integriteitscheck en VOG maken onderdeel uit van de procedure.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financiën, goede doelen, Amsterdam, management, omzet- en vennootschapsbelasting, ondernemend.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Non-profit organisaties, Financieel Manager