Ervaren financial controller

Ervaren financial controller
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut


Functieomschrijving
Burgers, overheden en bedrijven voorzien van betrouwbare kennis en informatie over het weer, het klimaat, of seismologie. Dat is waar het bij het KNMI om draait. De basis hiervoor leggen we in onze interne processen. Als (senior) financial controller sta jij voor de betrouwbaarheid van onze procesinformatie. Je bent daarmee een onmisbare hoeksteen in de planning-en-controlcyclus van ons meteorologisch instituut.

Als ervaren financial controller vertaal jij binnen de vakgroep Financiën, Planning en Control financiële data, projectdata en HR-data naar heldere rapportages met juiste, tijdige en volledige (stuur)informatie. Je ontwikkelt en beheert hiervoor onze businessintelligence dashboards. Jouw kennis van, ervaring met en creativiteit in het werken met geautomatiseerde dashboards zijn bepalend voor onze manier van rapporteren en sturen. 

Jij hebt een belangrijke interne signaalfunctie in het beheren en interpreteren van de stuurinformatie en het forecasten van tekorten of tegoeden naar het einde van het jaar. Met jouw output geef je aan of onze spreekwoordelijke stoplichten op rood, oranje of groen staan. Daarbij denk je een stap verder; je signaleert of tegenmaatregelen nodig zijn en adviseert onze businesscontroller waar nodig over je bevindingen. Je richt onze dashboards zodanig in, dat resultaten sprekender worden gevisualiseerd en gepresenteerd. En daarbij durf je buiten de gebaande paden te denken. 

In je rol als ervaren financial controller weet je wat er binnen onze organisatie speelt en sta je volledig voor de informatie die je aanlevert. Je weet aan welke knoppen je moet draaien om zaken in beweging te krijgen en neemt op een overtuigende manier het voortouw in de samenwerking met collega’s binnen de financiële afdeling en vakgroepmanagers daarbuiten. 

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een financieel-economische richting.
  • Je hebt minimaal acht jaar werkervaring, waarvan ten minste vijf jaar als financial controller.
  • Je hebt uitgebreide kennis van SAP en ervaring met het ontwikkelen en beheren van geautomatiseerde dashboards of managementrapportages voor interne sturing.
  • Je hebt gespecialiseerde vakkennis op het gebied van financial of concerncontrol en kennis van overheidsfinanciën, kostprijssystematieken, financiële administratie in een baten-lastenomgeving en Rijksbegrotingsvoorschriften.
  • Je kunt goed analyseren en bent in staat om adviezen helder, aansprekend en overtuigend over te brengen.
  • Je bent flexibel en gewend onder druk te werken in piektijden, waarbij je het resultaat scherp in het vizier houdt.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto) 
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. 

Solliciteren
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Controller, Overheid