Controller

Controller
Ben je geïnteresseerd in de financiële positie van gemeenten?
Zwolle, 36 uur


Controller die door wil groeien als toezichthouder
De provincie houdt toezicht op de gezonde financiële huishouding van gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en waterschappen. Samen met de domeinen Wabo, RO, Archief, Statushouders en Monumentenzorg is Financieel Toezicht onderdeel van het interbestuurlijk toezicht (IBT) van de provincie. De toekomst van het toezicht staat momenteel landelijk onder de aandacht. De gemeenten staan voor grote opgaven, met name ten aanzien van het interbestuurlijk programma (IBP), het sociale domein en de financiële problematiek in grondexploitaties.

Ter versterking van het cluster financieel toezicht binnen het team Bestuur, zijn wij op zoek naar een controller die het als een uitdaging ziet om samen met collega’s bij provincie en gemeenten te streven naar een zo gezond mogelijke financiële huishouding van gemeenten en waterschappen.
Past deze ambitie bij jou? Heb je affiniteit met financiën en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen 
Je beoordeelt de financiële positie van gemeenten en/of waterschappen en adviseert hierover aan Gedeputeerde Staten. Je onderhoudt een goede relatie met de financiële collega’s, zowel intern als extern. Je beoordeelt de financiële stukken van gemeenten en waterschappen en bespreekt waar nodig je bevindingen met de collega’s in het cluster. Verder denk je mee over de ontwikkelingen in het vakgebied en de toekomst van het toezicht. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee? 
Je hebt belangstelling voor financiële vraagstukken van gemeenten. Je gaat op zoek naar het verhaal achter de cijfers en weet je advies aan Gedeputeerde Staten zo te formuleren dat je oog hebt voor de bestuurlijke kant van het verhaal. Je bent kritisch maar hebt oog voor een goede relatie met je partners bij gemeenten en waterschappen.
Jij beschikt over:

  • een hbo-/academische opleiding, bij voorkeur op gebied van financiën of bestuurskunde,
  • meerdere jaren ervaring in een bestuurlijke omgeving (bij voorkeur gemeenten),
  • ervaring met de P&C cyclus en kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals BBV,
  • inzicht in de actuele vraagstukken met financiële gevolgen voor gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en waterschappen,
  • sterke communicatieve- en sociale vaardigheden.


Wat bieden wij jou? 
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal € 2.882,25 en maximaal € 4.117,51 (schaal 10 inclusief arbeidsmarkttoelage) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.
Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever ten opzichte van haar Peers. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.
De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Control & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning. Deze functie is beschikbaar binnen het team Bestuur. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier.
Je kunt solliciteren tot en met 14 juni 2019 via het online sollicitatieformulier.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Controller, Overijssel, Overheid