Financieel Analist Vastgoed

Functieomschrijving

 

de baan

Wij zijn Havensteder!

Wil jij betekenisvol werk doen? Je geïnspireerd voelen en uitgedaagd? Elke dag nieuwe dingen leren en vooral werken bij een van de leukste werkgevers van Rotterdam? Ga dan bij Havensteder aan de slag!

Bij de directie O&O hebben we op onze afdeling staf Onderhoud & Ontwikkeling een vacature voor een Financieel Analist – een kei in vastgoedrekenen

Wat ga je allemaal doen?

Je bent het financiële geweten van de projectleiders ontwikkeling en projectleiders realisatie; hun businesspartner. Zij werken aan het realiseren van mooie sloop/nieuwbouw, renovatie, en verduurzamingsprojecten, jij rekent deze projecten door op de gevraagde parameters en waarden. Je helpt bij het opzetten van stichtingskostenopzetten, rekent aan de mogelijke opbrengsten, helpt leegwaardes bepalen, en rekent de marktwaarde en rendementen door in onze rekentool, Flux. Je bewaakt de juiste toepassing van wet- en regelgeving in projecten op het gebied van fiscaliteit, en DAEB niet-DAEB scheiding, en helpt mee hierin te optimaliseren. Daarnaast heb je een leidende rol in het jaarlijks bepalen van de waardering voor lopende projecten en grondposities, ten behoeve van de jaarrekening. Als laatste heb je een belangrijke rol in het benoemen en monitoren van projectrisico’s, en het bepalen van passende beheersmaatregelen.

Hoe ziet een typische week er voor je uit:

 

 • Je neemt deel aan project overleggen van de ontwikkelprojecten waar jij aan rekent;
 • Je houdt een workshop voor de projectleiders ontwikkeling over het belang van een goede scheiding in de financiële verantwoording in investeringsprojecten tussen DAEB en niet-DAEB ontwikkelingen;
 • Je beoordeelt ontwikkelplannen, en schrijft adviezen over hoe de plannen geoptimaliseerd kunnen worden, helpt risico’s beter inzichtelijk maken en bedenkt beheersmaatregelen.
 • Je onderzoekt (evt. met externe partijen) wat de te hanteren normbedragen moeten zijn voor de verschillende ontwikkelingrepen, zowel qua kosten als qua opbrengsten. Je stemt deze af met de afdeling Financiën om te gebruiken in de meerjarenbegroting.
 • Je rekent de haalbaarheid door van bijvoorbeeld een businesscase om een hele wijk van het gas af te halen en aan te sluiten op restwarmte.
 • Je rekent de programma’s van eisen door van onze verschillende portefeuilletypes, en helpt de projectleiders ontwikkeling en realisatie deze vanuit kosten/opbrengsten perspectief te optimaliseren.


We zijn flexibel in de uren
We zijn flexibel in het aantal uren die je wilt werken. Daarmee willen we elke topper op de arbeidsmarkt in de gelegenheid stellen te solliciteren. Ben je fulltime vader en/of moeder en wil je twee dagen in de week inhoudelijk uitgedaagd worden en deel uitmaken van een mooie organisatie? Of ben je zeer ervaren, en toe aan wat meer vrije tijd en minder werk en vind je drie dagen voldoende? Of ben je gewoon op zoek naar een fulltime uitdaging, waarbij je door een fijne privé/werk balans, voldoende tijd aan je jonge gezin kunt geven? Solliciteer in al deze gevallen dan zeker, wij vinden het type kandidaat en haar/zijn kennisniveau en competenties het belangrijkst.


Functie-eisen

 

jouw profiel

Wie zoeken we dan?

We zoeken een zelfverzekerd adviseur, die 100% gericht is op samenwerken, een kei is in het bieden van praktische oplossingen voor soms lastige kwesties en leunt op een flinke stapel kennis van zaken.
Niemand hoeft jou iets te vertellen over deze materie. Je hebt flink wat jaren ervaring in de vastgoedsector als financieel expert, en bent verbaal en schriftelijk sterk in het overbrengen van jouw kennis en inzichten.

Jouw profiel:

 

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding in bij voorkeur een (bedrijfs-)economische richting, affiniteit met vastgoed is een pré;
 • Je hebt 10 jaar of meer ervaring als financieel adviseur in de vastgoedsector;
 • Je bent een kei in Microsoft Excel en hebt ruime ervaring met andere Office-producten.
 • Je blinkt uit als het gaat om nauwkeurigheid, kristalheldere communicatie, positieve energie, lef en kwaliteit.
 • Je kunt goed luisteren, zet anderen in hun kracht en bent een verbinder van/met mensen.
 • Het is geen competentie, maar een beetje gevoel voor humor helpt! Het is belangrijk het ook gewoon leuk te hebben op je werk.
 • Je hebt de mentaliteit en het werk-ethos van een consultant, met een groot maatschappelijk hart; we doen alles om de kwaliteit van de woningen van onze huurders te verbeteren.


Arbeidsvoorwaarden

 

ons aanbod

 

 • Geld: een bij jouw kennis en ervaringsniveau passend salaris.
 • Een geweldige werkplek in de Red Apple met een uitzicht over de Maas, naast de Markthal en perfect ontsloten met trein, tram en metro (Rotterdam Blaak).
 • Leuke collega’s met bijna wekelijkse borrelmogelijkheden, een kantine met sport- en spelmogelijkheden, een fruitbuffet en een wekelijkse bootcamp.
 • Ruimte voor je privéleven. We begrijpen dat je kinderen hebt of een leuke hobby die wel eens wat van je vraagt. Je zult wel eens met werkdagen of tijden willen schuiven. Daar doen wij niet moeilijk over.
 • Opleidingsmogelijkheden: Havensteder biedt ruimte om aan de persoonlijke opleidingswensen te voldoen van alle collega’s van O&O, ook die van jou. Naast dat er vanuit Havensteder opleidingsbudget beschikbaar is, bouw je jaarlijks € 900,- op om zelf in te zetten voor een opleiding naar keuze.
 • Havensteder Academie, een opleidingsinstituut voor en (soms) door Havensteders: wijksafari’s, sportevenementen, reizen, in company cursussen, etc.
 • Laptop, iPad en een mobiele telefoon.

 

verdere informatie
Reageer uiterlijk maandag 17 juni 2019 via de 'Solliciteer' button met jouw uitgebreide motivatie en C.V. Geef daar a.j.b. ook bij aan of je de functie parttime of full time wenst te vervullen.

inlichtingen
Voor inlichtingen over de inhoud van de functie mail je Urias Santos Bakker op urias.santosbakker@havensteder.nl. Hij zal contact met je opnemen om je vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Marissa Schouten (medewerker HRM) 010 – 333 37 11.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, > 10 jaar, Financiele Administratie, Rotterdam, Onroerend Goed, Financieel Medewerker