Adviseur Planning & Control

Geeft het jouw uitdaging om samen met je collega’s te sturen op resultaat? Deins jij niet terug voor complexe financiële vraagstukken, maar kom je in actie en draag je oplossingen voor? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie van:

Adviseur Planning & Control
32-36 uur per week

De afdeling Financiën bestaat uit 14 medewerkers en houdt zich bezig met Planning & Control, financieel beleid, financieel beheer en belastingen. Als Adviseur Planning & Control werk je samen met twee andere adviseurs nauw samen met de financieel beleidsmedewerkers aan de P&C producten en verordeningen.

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van de P&C cyclus en werkt mee aan de begroting, rapportages, de jaarrekening en de meerjarenbegroting. Je adviseert gevraagd en ongevraagd het afdelingshoofd, controller, directie en het college o.a. over onderwerpen als:

 • Financieel economische aangelegenheden
 • Beheersmaatregelen;
 • Bedrijfsprocessen.

Verder ben je sparringpartner voor afdelingshoofden en beleidsmedewerkers over financieel economische aangelegenheden en de vertaling hiervan in de begroting. Tevens voer je overleg met de accountant en controller om te komen tot verbetering van de bedrijfsprocessen.

Dit vragen wij van jou
Als Adviseur Planning & Control heb jij gevoel voor organisatorische, politieke en bestuurlijke verhoudingen. Met jouw inlevingsvermogen weet jij om te gaan met de verschillende belangen maar bewaakt hierbij wel het overzicht en overziet het totale proces. Daarnaast beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet jij met jouw expertise en daadkracht anderen te overtuigen en mee te nemen. Je stelt je proactief en flexibel op, bent analytisch, accuraat en stressbestendig. Verder:

 • beschik je over een afgeronde (financiële) HBO opleiding
 • is kennis en ervaring met gemeentelijke financiën en de gemeentelijke begrotings- en verslagleggingsvoorschriften een pré;
 • kun je projectmatig werken en het gedachtegoed van Lean in de praktijk toepassen.


Wij bieden

 • Een uitdagende functie voor 32-36 uur per week
 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van € 2.795,- tot € 4.225,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, salarisschaal 10;
 • Een jaarlijks Individueel Keuze Budget van 17,05% van jouw jaarsalaris;
 • De mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen;


Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je telefonisch contact opnemen met Loek Out, Afdelingshoofd Financiën via 0229 – 548 302. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicole Servais, Beleidsmedewerker P&O via 0229 – 548 343. Wil je meer weten over Koggenland, kijk dan op www.koggenland.nl.

Solliciteren
Je kunt tot en met 2 juni 2019 solliciteren via de solliciteerbutton. De gesprekken staan gepland op woensdag 12 juni 2019. Interne kandidaten hebben voorrang op regionale en externe kandidaten.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Controller, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid