Controller Process & Business

Controller Process & Business

Wij zoeken

Ben jij finance professional en wil je verder in een boeiende Controller-functie? Zou je dat willen bij een organisatie die een grote bijdrage levert aan de huidige maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering en onze leefomgeving? Wij bieden een uitdagende functie met verantwoordelijkheid waarin jij jezelf ook breder kan ontwikkelen op gebied van processen en business control! 

Als Process Controller bij de Wageningen Universiteit & Research breng je bij de afdeling Finance & Control (F&C) de financiële werkprocessen in kaart, ontwerp je procesverbeteringen en werk je dagelijks aan het optimaliseren van deze processen. Je zorgt ervoor dat wij aantoonbaar in control zijn. Je hebt een heldere kijk op processen in een financiële afdeling, brengt deze overzichtelijk in kaart en communiceert hierover op een prettige en overtuigende wijze. Daarbij signaleer je op basis van jouw ervaring mogelijke risico’s in de processen en ontwerp je beheersmaatregelen. Je hebt ook oog voor de knelpunten in processen. Vanuit een proactieve ‘mindset’ draag je verbetervoorstellen aan. Daarbij ben je ruimdenkend en bevatten jouw voorstellen innovatieve oplossingsrichtingen. Je bent verantwoordelijk voor het procesbeheer van de werkzaamheden binnen de gehele afdeling F&C. Voor de teams binnen F&C maak je tevens de vertaling naar concrete werkinstructies en het beheer ervan. In deze rol bouw je dus aan optimale werkprocessen die leiden tot een efficiënte en effectieve uitvoering van het werk binnen de afdeling F&C. Als afdeling willen wij steeds meer volgens de LEAN principes werken. 

Daarnaast werk je als Business Controller voor een aantal afdelingen (een team/ leerstoel/ stafafdeling) en lever je een bijdrage aan het optimaliseren de financiële prestaties. Ook zal je worden ingezet bij het vervaardigen van de maandrapportages, projectreviews en het opstellen van ad hoc rapportages. Je maakt deel uit van de afdeling Finance & Control en werkt binnen het team Business Control, samen met drie collega’s. Deze functie is binnen de Environmental Science Group (ESG), één van de Science Groups van onze universiteit. 

Wij vragen
Voor deze veelzijdige functie verwachten wij dat de volgende aspecten terug komen in jouw profiel:

 • Je hebt een afgeronde BSc of Msc opleiding in Bedrijfseconomie, Accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding;
 • Je reeds 3 jaar werkervaring binnen een financiële afdeling en ervaring met procesoptimalisatie;
 • Je hebt ervaring en/ of affiniteit met de werkzaamheden binnen Proces Control/ Project Control/ Business Control;
 • Je bent vertrouwd met geautomatiseerde systemen, wij werken met o.a. Unit-4/ Business World en MS-Office;
 • Je hebt affiniteit met automatiseren van taken, bijvoorbeeld door inzet van robotics;
 • Je communiceert vlot in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Jouw analytisch vaardigheden zijn goed ontwikkeld;
 • Je vindt het een uitdaging om je klanten te helpen met resultaten waar zij echt iets aan hebben.


Wij bieden
Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris tot maximaal € 4.330,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10). Bovendien is een dienstverband van 32 uur bespreekbaar. 

Daarnaast bieden wij:

 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar het onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten.


Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. 

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer. 

Onze campus in Wageningen is een fantastische werkplek die ruim opgezet is. Naast een goede bereikbaarheid met OV is er ook voldoende parkeergelegenheid. 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick Bordeaux, Manager Finance & Control, tel.: 06-18 96 98 99. 
Voor overige vragen rondom de procedure kan je contact opnemen met Walter van Ruijven, Senior Recruiter (tel: 06-24203992). 

Wij ontvangen je reactie graag vóór 26 mei 2019. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland. 

Wij zijn
Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. 
Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. 

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken-bij pagina's.

De Environmental Science Group (ESG) is één van de vijf kenniseenheden binnen Wageningen University & Research (WUR). Binnen ESG zijn de belangrijkste onderdelen het Departement Omgevingswetenschappen (DOW) en het onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research (WEnR). Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Gelderland, Onderwijs/Training