Financial Controller

Voor de afdeling Finance & Control zijn wij op zoek naar een

 

Financial Controller


In deze functie overzie je de financiën van Aurubis en heb je de verantwoordelijkheid voor de interne en externe rapportage. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het jaarwerk en verbetert de financiële processen. Daarnaast doe je verbetervoorstellen om de afdeling efficiënter te laten werken. Als Financial Controller bij Aurubis ontzorg je de Director Finance en Business Controller in de dagelijkse, operationele en financiële gang van zaken. Past deze brede functie bij jouw ambitie?

Wie zijn wij?
Aurubis Netherlands B.V. in Zutphen maakt deel uit van het Duitse beursgenoteerde Aurubis AG, met hoofdkantoor in Hamburg. Aurubis AG is een toonaangevende koperproducent en ’s werelds grootste recycling bedrijf voor koper. Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 1.000.000 ton koperkathoden en daaruit diverse koperproducten. Aurubis AG heeft circa 6.700 medewerkers en diverse productievestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Aurubis over een uitgebreid service– en distributienetwerk voor koperproducten in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Binnen het onderdeel Flat Rolled Products van Aurubis richt de vestiging in Zutphen zich met ongeveer 330 medewerkers voornamelijk op de productie van dun messing- en koperstrip. Deze strip wordt onder andere toegepast in de automobielindustrie en de elektrotechnische/elektronica industrie. De cultuur van de onderneming kan getypeerd worden als no-nonsense, open en informeel met een gezonde doenersmentaliteit en een duidelijke resultaatgerichtheid. Binnen de organisatie bestaat veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in moderne technologie, kwaliteit, veiligheid en milieu.

Wat worden jouw taken als Financial Controller?

 • Opstellen en optimaliseren van diverse management rapportages en analyses.
 • Ondersteunen bij maandafsluiting inclusief group reporting.
 • Opstellen voorraadrapportages en monitoren voorraadstromen.
 • Presenteren van resultaten, rapporten en analyses aan o.a. Management Team .
 • Intensief contact onderhouden met de financieel eindverantwoordelijken van de diverse afdelingen.
 • Advisering en uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en uitwerken van voorstellen gericht op resultaatverbetering .
 • Uitwerken van financiële vraagstukken in opdracht van leidinggevende, doen van analyses en opstellen van bijbehorende rapportages.
 • Analyseren van interne processen en doen van voorstellen met betrekking tot optimalisatie, verbetering of standaardisatie, na goedkeuring implementeren en handhaven. Melden van structurele afwijkingen.
 • Fixed asset management en opvolgen CAPEX inclusief projectbewaking en optimalisatie ERP.
 • Deelnemen in internationale projecten of leiden van lokale projecten met betrekking tot het vakgebied.


Wat vragen we van jou?

 • Jij bent een sterke financial met een financiele of bedrijfseconomisch opleiding op HBO/WO niveau, aangevuld met een Hofam of RC.
 • Jij hebt enige jaren ervaring in een productiebedrijf als accountant of in een soortelijke controllersfunctie en bent toe aan de overstap naar een volgende financiële functie.
 • Je weet jouw kennis van IFRS en Dutch GAAP in de praktijk toe te passen met accounting & control skills. Jij bent een analytische professional met sterk signalerend en oplossend vermogen die goed onderscheid maakt tussen hoofd- en bijzaken.
 • Je bent een resultaatgerichte persoonlijkheid die gemakkelijk communiceert op zowel management team niveau als naar andere medewerkers en straalt uit dat zaken bij jou in goede handen zijn.
 • Je bent flexibel en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en deinst niet terug voor operationele taken.
 • Je hebt grote affiniteit met automatisering en ERP en reporting applicaties in het bijzonder (uitgebreide kennis van QlikView, Infor en SAP FICO is een pre). En kennis van Excel en Powerpoint.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Jij bent een proactieve doorzetter die graag acteert in een dynamische organisatie.


Wat biedt Aurubis jou?
Het betreft een interessante en uitdagende fulltime functie in een dynamische en internationale omgeving met volop ruimte voor eigen inbreng. Verder bieden we je de kans om op vaktechnisch als persoonlijk gebied je carrière verder te ontwikkelen. Je krijgt veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en wordt uitgedaagd om continu hoge kwaliteit te leveren. Uiteraard bieden we je een concurrerend en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 40 verlofdagen. Deze functie valt onder de cao Metalektro.

Maak van deze leuke vacature jouw nieuwe baan!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Mogelijk geschikte kandidaten nodigen we meteen uit voor een goed gesprek en een kop koffie. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

Wil je graag eerst wat meer informatie over de vacature? Dan kun je terecht bij Inge Jansen, afdeling HR. Je kunt haar bellen op 0575 - 594 613. Appen mag ook, dat kan op het nummer 06 - 207 266 68.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Financieel Medewerker, Financieel Controller, Finance, Controlling

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Controlling, Controller, Gelderland, Financial Controller