TEAMLEADER CREDIT & COLLECTION

Wat is de functie?
Voor de Finance afdeling van Hilti Nederland zijn wij op zoek naar een veelzijdige en ambitieuze Teamleider Credit en Collection met kennis van Finance en inkoop en leidinggevende ervaring of potentie.

Wat is Hilti?
Als je de sector niet kent, heb je misschien nog nooit van ons gehoord. Onbewust zal je hoogstwaarschijnlijk wel met ons te maken hebben gehad, thuis, op school of werk en wellicht ook in het gebouw waar jij nu deze vacature aan het lezen bent. Hilti is namelijk een (internationale) partner in de bouwsector op het gebied van technologisch leidende producten, software en diensten. In de meer dan 75 jaar van ons bestaan hebben wij naam gemaakt als innoverende pionier met een uitzonderlijke service. Momenteel hebben wij met ruim 29.000 collega’s, verspreid over 120 landen, meer dan 230.000 klantcontacten per dag. Het wereldwijde succes van ons familiebedrijf is te danken aan het feit dat wij op dagelijkse basis de droom van onze oprichter Martin Hilti tot uitvoering brengen: – “I want to build an enterprise with entrepeneurs, where people can grow and develop.” –

Wat houdt de functie in?
Als Teamleader ben je verantwoordelijk voor het team Credit & Collection, voor de resultaten en de coaching van teamleden. Je stuurt een team aan van 4 a 5 teamleden en coacht, traint en motiveert hen op dagelijkse basis. C&C is de onmisbare schakel tussen onze klant en de Accountmanager als het gaat om het betaald krijgen van de verkopen. Jij checkt met je team vooraf de kredietwaardigheid van de klant, denkt met Sales mee hoe klanten met een beperkte kredietwaardigheid toch bij ons kunnen kopen en maakt afspraken met klanten die niet of te laat betalen.

Naast het aansturen van het C&C team, ben je als proces-expert leidend in het optimaliseren van het inkoopproces en geef je leiding aan een medewerker F&A, die algemeen administratief werkt doet, met name op het gebied van P2P (verwerking van de bankboekingen; binnenkomende en uitgaande betalingen, bijhouden pinbetalingen van de 8 winkels, verwerking van tussenrekeningen en verwerken van binnenkomende facturen)

Verder ben je als “procurement-specialist” leidend in het optimaliseren van het inkoopproces. Je stemt af met de “Operational buyers”, en ondersteunt bij grotere tender-projecten. Je beheert ook de jaarlijkse roadmap voor tenders en besparingstrajecten. Hierbij onderhoud je nauw contact met de operational buyers, budgethouders en leveranciers.

  • Aansturen van het team op de debiteurenportefeuille en het bepalen van strategieën om de gestelde doelstellingen te behalen;
  • Opstellen en meten van individuele- en teamdoelstellingen en het regelmatig voeren van functioneringsgesprekken;
  • Beoordelen van kredietrisico’s voor nieuwe en bestaande klanten en hierbij een adviserende en signalerende rol richting sales en management;
  • Zorgdragen voor periodieke rapportages en verzorgen van de maandafsluiting;
  • Verzorgen van de interne controles gerelateerd aan de interne audit;
  • Opstellen van jaarlijkse inkoop-roadmap en beheer van het inkoopproces;
  • Doorvoeren van systeem- en proces optimalisaties.


Daarnaast werk je nauw samen met andere teams en de Financieel Directeur in het opstellen en implementeren van innovatieve ideeën om het debiteurenbeheer, crediteurenbeheer en inkoopproces naar een hoger niveau te tillen.

Martin Hilti (Founder Hilti): ‘’I want to build an enterprise with entrepreneurs, where people can grow and develop.’’

Wat hebben wij te bieden?

  • Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving waarin veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Je start met ons unieke onboarding programma (de Hilti Sales Academy) als directe investering in jou zodat je een goede landing hebt in ons Marketing & Salesbedrijf. Vervolgens krijg je van ons alle ruimte en ondersteuning die je nodig hebt om uit te kunnen blinken in jouw functie, waarbij je één op één gecoacht wordt.
  • Je wordt onderdeel van een hecht team waar je op kunt bouwen.
  • Een marktconform salaris op basis van een werkweek van 38 uur. Verder werken we met prestatiebonussen, premievrij pensioen en bieden we collectieve verzekeringen aan.
  • Zodra jij klaar bent voor een volgende uitdaging gaan wij, met jouw persoonlijke ambitie als uitgangspunt, onderzoeken waar jouw ontwikkelkansen en (Internationale) carrièremogelijkheden liggen.
  • Naast de individuele- en teamincentives die je kan behalen, hechten wij veel waarde aan de teamspirit binnen de gehele organisatie en dragen wij zorg voor vitaliteit. Hierdoor kun je gebruik maken van onze faciliteiten als een fit-scan en bootcamp 2 keer per week. Ook worden er regelmatig (sportieve) activiteiten georganiseerd.


Waarom solliciteren?
Hilti is wereldwijd marktleider als toeleverancier van de bouw. Wij zijn trots op onze naam en de mensen die dit realiseren. Hilti kent een interessante mix aan medewerkers met verschillende achtergronden. Wij geloven erin dat deze diversiteit ervoor zorgt dat onze teams levendiger, innovatiever en productiever zijn. Een achtergrond in de (internationale) bouw is niet belangrijk, het gaat ons om de juiste ‘cultural fit’. Succes is in onze ogen het resultaat van teamwork, drive en kunnen, ongeacht iemands achtergrond.

Je hebt nodig:

  • Een WO opleiding in een financiële richting
  • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in Finance
  • Ervaring met debiteurenbeheer en inkoopprocessen
  • Leidinggevende ervaring is een pré
  • Kennis van SAP
  • Ambitie om door te groeien tot (internationaal) Finance manager
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels (Duits is een pré)


Kernwoorden: ambitieus, klantgericht, analytisch, positief kritisch, stevig, learning agility, hands-on, zelfstandig, veelzijdig.

Werken bij een nieuw bedrijf en mogelijk voor jou ook in een nieuwe sector, betekent dat er veel nieuwe informatie en kennis op je af komt. Wij zorgen voor de juiste onboarding, coaching on the job en je krijgt collega’s met hoge bereidwilligheid om jou te ondersteunen. Wij rekenen bij jou op een proactieve houding en de ‘eagerness’ om snel te leren. Dit met als doel jou z.s.m. klaar te stomen binnen je rol.

Ben je enthousiast? We zien jouw CV en motivatie(brief) heel graag verschijnen (klik op de ‘Solliciteer’ button). Wil je meer weten of heb je vragen naar aanleiding van de vacature? Neem dan contact op met recruitment via Claire Rog, telefoonnummer 06-2022 6562.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Audit, 5-10 jaar, Debiteuren Administratie, Zuid-Holland, Groothandel/Detailhandel, Financieel Medewerker