Financieel medewerker

Financieel medewerker
Boxtel, 33-36 uur per week
Klantgericht en integer


Het proces Financiën bij De Dommel is verantwoordelijk voor de administratie en advisering op het gebied van Financiën. Een van de belangrijkste ontwikkelingen voor de financiële administratie is de digitalisering. Kijkend naar het financieel advies neemt de complexiteit van de advisering alleen maar toe. Dit onder andere als gevolg van veranderende wetgeving en de visie op onze dienstverlening. Binnen deze visie wordt van ons verwacht financiële gegevens om te zetten in juiste, tijdige en volledige financiële informatie en op te treden als sparringpartner. Om ons team op de financiële administratie te versterken zijn we, tijdelijk voor 1 jaar, op zoek naar een financieel medewerker.


Wat ga je doen?
Als financieel medewerker ben je in teamverband verantwoordelijk voor de debiteuren-, crediteuren-, grootboek- en verplichtingenadministratie. Je zorgt voor registratie van inkomende en uitgaande facturen, kasbewijzen, bankafschriften etc., inclusief de controle op die registratie. Je verzorgt de factuurrouting (geautomatiseerde workflow) en je ziet toe op een tijdige afwikkeling. Je voert de betalingen uit en verzorgt de journalisering van salarissen en de grootboekrekeningen voor het proces Belastingen.

Verder beheer jij de verzekeringsportefeuille; hierbij handel je schades af en ben je aan zet voor het tijdig aan- en afmelden van objecten bij verzekeringsmaatschappijen. Tevens verzorg je de bijkomende administratie en dossiervorming en onderhoud en bewaak je de processen die verbonden zijn aan het beheer van de verzekeringen. In jouw rol ondersteun je de financieel adviseurs o.a. in het updaten van de verzekeringsstrategie.

In je informerende rol verzamel je gegevens en leg je deze vast. Dit doe je met betrekking tot:

  • de taxatie van de gebouwen;
  • de btw en de IB47, zodat je de maandelijkse belastingaangiften kan verzorgen;
  • treasury, zodat je de gegevens kan controleren op realiteit;
  • de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt, zodat we deze kunnen volgen.

Jij beantwoordt vragen van de accountant en beheert tussenrekeningen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden heb je veel contact met leveranciers en werk je natuurlijk nauw samen met je collega’s van de administratie. Tot slot bekleed je in de verdere implementatie naar e-facturatie de rol van functioneel beheerder.

Wie ben jij?
Je beschikt over een mbo+ werk- en -denkniveau en hebt een aantal jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Secuur en accuraat werken is jouw talent. Je hebt affiniteit met automatisering en wordt door je omgeving omschreven als integer en sociaal. Jij bent de schakel tussen de administratie en de financieel adviseurs door je proactieve houding en nieuwsgierige aard. Zonder moeite kom je met verbetervoorstellen en implementeert deze. Dit doe je op een positieve manier door feedback te geven over hoe het misschien anders kan. Kortom klantgericht, proactief en integer zijn de kwaliteiten waarin jij je herkent.

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in een informele sfeer. Financiën is volop in ontwikkeling en ook voor jouw persoonlijke groei is er veel ruimte. Het salaris van deze functie bedraagt minimaal €2266,- en maximaal €2961,- bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, zal je salaris worden vastgesteld. De standplaats voor deze functie is Boxtel. Wij bieden jou een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden aan. Zo kennen we een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen. Je kunt het budget ook besteden aan andere doelen zoals o.a. opleidingskosten of extra salaris.

Informatie en sollicitatie
Solliciteren kan door een motivatiebrief en cv in te dienen vóór woensdag 22 mei via het online sollicitatieformulier.
Heb je vragen over de inhoud van de functie óf over de selectieprocedure? Deze kan je stellen aan Els van Suijlekom, personeelsconsulent, via het telefoonnummer: 0411-618340. Maandag 27 mei zullen de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

We vragen jou om je interesse kenbaar te maken door in je motivatiebrief in te gaan op de volgende vragen:

  • Waarom wil je graag bij De Dommel werken?
  • Wat maakt deze functie voor jou interessant?
  • Welke van jouw persoonlijke eigenschappen zijn belangrijk voor het slagen in deze functie, geef een voorbeeld?

Bij indiensttreding maakt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel uit van de procedure.

De organisatie
Werken bij Waterschap De Dommel is samen met ruim 430 collega’s werken aan schoon, voldoende en veilig water in een mooi gebied in Midden-Brabant. In een wereld waarin we steeds vaker te maken krijgen met extreem weer.

De Dommel is een flexibele werkgever die persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling waardevol vindt en waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan je persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabantaquademie je daarin. Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, slagvaardig en samenwerkingsgericht is én waar verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen, reageer dan op deze vacature!

Voor meer informatie over de organisatie kan je kijken op www.dommel.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Accountant, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, MBO, Betalingen, Treasury, Noord-Brabant, Financieel Medewerker, Overheid