Junior Controller

Junior Controller
Fulltime | Amsterdam

Wie zijn wij?
Rivièra Maison is een van oorsprong Nederlands interieurmerk met een eigen signatuur; origineel en exclusief. Met een brede basiscollectie meubels en accessoires en jaarlijks acht seizoen collecties wordt een warme woonsfeer neergezet, waarbij alles draait om sfeer en beleving en het creëren van het ‘ultieme thuisgevoel’.

In korte tijd heeft Rivièra Maison zich ontwikkeld tot een sterk internationaal merk met ruim 600 verkooppunten wereldwijd; zowel eigen interieurwinkels als shop in shops en een nationale en internationale groothandel. Met veel passie en enthousiasme worden de medewerkers in de winkels en op het hoofdkantoor geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen en hun talenten volop te benutten. In de groeiende organisatie heerst een prettige werksfeer waar iedereen zich thuis voelt.

Wat je gaat doen
Riviera Maison is een internationale retail- en groothandelsorganisatie die een sterke groei en professionalisering doormaakt. Hierdoor ontstaat een toenemende behoefte aan (financiële) inzichten en control. Daarom zijn wij op zoek naar een Junior Controller om ons Finance team te versterken.

Als Junior Controller rapporteer je aan de Business Controller. Je ondersteunt de Business Controller bij het opstellen, analyseren, verbeteren en ontwikkelen van maandelijkse en wekelijkse financiële rapportages en KPI-dashboards. Daarnaast voer je diverse financiële analyses uit en reken je business cases door, waarmee je bijdraagt aan de besluitvorming door management en directie. Je stelt budgetten en forecast op en voert hierop verschillenanalyses uit. Daarbij draag je gevraagd en ongevraagd adviezen aan voor verbetering van de interne controle. Hierbij ligt je focus in eerste instantie op de voorraad.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

  • Het opstellen, analyseren, onderhouden en verbeteren van interne rapportages en dashboards;
  • Consolidatie van financiële rapportages van verschillende (internationale) entiteiten;
  • Uitvoeren van financiële analyses en het uitwerken van business cases;
  • Ondersteunen bij het opstellen en monitoren van budgetten en forecast;
  • Opstellen van cashflow overzichten en prognoses;
  • Monitoren en analyseren van goederenbewegingen;
  • Ondersteuning bieden bij de maandafsluiting;
  • Verbeteren AO/IC.

Wat maakt jou succesvol?
Deze functie is een goede tweede stap voor een ambitieuze financial met zo’n twee jaar werkervaring, bij voorkeur in een retail- of groothandelsorganisatie. Je hebt een afgeronde financiële hbo-opleiding en hebt al enige ervaring met Business Intelligence en financiële systemen.

Jij omschrijft jezelf als iemand met een no-nonsense mentaliteit, hands-on, communicatief vaardig, proactief, analytisch uiterst sterk en met een helicopterview. Je bent goed in het aanbrengen van structuur en pakt ook ad-hoc vragen adequaat op. Daarnaast beschik je over:

  • Minimaal een afgeronde financiële hbo-opleiding;
  • Twee jaar werkervaring, bij voorkeur in een junior/ assistent control functie in een retail- of groothandel omgeving;
  • Uitstekende Excel vaardigheden;
  • Ervaring met Business Intelligence;
  • Gezien het internationale aspect van onze organisatie spreekt het voor zich dat je een uitstekende beheersing hebt van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Waar kun je op rekenen?
Een leuke en afwisselende functie binnen een klein team, in een gezonde en dynamische en internationale onderneming met een plezierig en informeel werkklimaat. Rivièra Maison bied je een inspirerende werkomgeving met een sterke groeipotentie in haar segment en een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. Naast een passend salaris op basis van leeftijd en ervaring ontvang je ook nog eens 20% personeelskorting op aankoop van Rivièra Maison producten.  Onze “Home is where you can be you” sfeer is bij ons op de werkvloer tot in detail doorgetrokken. We starten de dag met een heerlijke kop koffie en lunchen wij dagelijks met alle collega’s in ons mooie en eigen Rivièra Maison bedrijfsrestaurant tegen een lage vergoeding. Voor diegenen die willen sporten wij ook nog eens wekelijks met elkaar. Uiteraard ontvang je eind van het jaar een exclusief en bijzonder Rivièra Maison kerstpakket!

Iets voor jou?
Ben jij de kandidaat die past bij onze klantgerichte organisatie? Reageer dan nu en overtuig ons van jouw passie en kennis. Stuur jouw motivatiebrief en CV  via het sollicitatieformulier

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Trefwoorden: Finance, groothandel, Junior, Amsterdam, HBO, rapportage, analyses, forecast, business cases, cashflow, ondersteuning.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, Controlling, Business Controller, Financiele Administratie, Groothandel/Detailhandel, Controller, Noord-Holland