Senior Business Controller

Senior Business Controller

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Functieomschrijving
Al meer dan 150 jaar voorziet het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) overheden, bedrijven en burgers van kennis over het weer, het klimaat en seismologie. Als senior businesscontroller draag jij bij aan de vertaling van het financieel beleid naar de praktische consequenties hiervan voor het KNMI.

In jouw rol als senior businesscontroller ben jij de strategisch businesspartner van de directieleden en het managementteam. Daarnaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de manager van de vakgroep Financiën, Planning en Control en de chief financial officer van het KNMI. Je adviseert over het gehele proces van de planning-en-controlcyclus en zorgt dat de verschillende projecten binnen de begroting worden uitgevoerd. 

Samen met je manager coördineer en prioriteer je de werkzaamheden van de vakgroep. Van projectsturing tot maand- en voortgangsrapportages, binnen projecten maar ook KNMI-breed. Daarbij heb je niet alleen een strategische en tactische rol, maar draag je ook hands-on bij aan het afdelingsresultaat. 

Je werkt binnen een relatief nieuwe afdeling die volop in beweging is. We verwachten van jou dat je je collega’s in een coachende rol meeneemt in de verbetering van de financiële sturing, van het financiële en het projectbeheer, en van businesscontrol. Daarin stel je je flexibel op en ben je overtuigend en innovatief. 

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma in een economische of bedrijfskundige richting, bij voorkeur aangevuld met een opleiding als (register)controller.
  • Je hebt uitgebreide kennis van het baten-lastenstelsel, subsidies, derde geldstromen, SAP en outputsturing.
  • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met planning-en-control, projectcontrole, proces- en risicomanagement en ervaring met het opstellen van (productgerichte) begrotingen en een jaarrekening.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met alle aspecten van een financiële functie binnen de overheid, bij voorkeur op een plaats binnen een agentschap.
  • Je hebt sterk ontwikkelde communicatieskills en zoekt voortdurend naar samenwerking, zowel binnen als buiten je team.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto) 
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. 

Bijzonderheden
De selectiegesprekken staan gepland voor donderdag 23 mei 2019. 

Extern solliciteren
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Business Controller, Overheid