Financial accountant

Een spot-on boekhouding van het sterk groeiende, internationale Triodos hoofdkantoor, verantwoordelijkheid om de administratie continue aan te passen aan de veranderende omgeving.
 Is dat ook jouw ambitie?

Triodos Bank groeit hard. Onze processen, financiële cijfers en producten veranderen daardoor. Als ervaren financial accountant weet jij dat jouw administratie de afspiegeling is van alles wat er binnen de bank gebeurt. Nieuwe initiatieven en/of entiteiten binnen Triodos implementeer je direct in onze boekhouding. Met jouw ervaring ben je in staat om de administratie en rapportages structureel slimmer in te richten. Je kijkt waar er geautomatiseerd kan worden en doet voorstellen om dat uiteindelijk van de grond te krijgen. Daarmee professionaliseer je Triodos verder en is de administratie van ons hoofdkantoor bij jou in goede handen.

Kom in actie

  • ontferm je over de administratie van ons hoofdkantoor. De maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen behoren tot jouw verantwoordelijkheid.
  • hiervoor hou je je bezig met alle boekhoudkundige taken waaronder bijvoorbeeld het aansluiten en specificeren van grootboeksaldi, het bijwerken van afschrijvingen op investeringen en de verwerking van de resultaten van de branches van Triodos Bank.
  • neem initiatieven om processen binnen je handbereik te optimaliseren.
  • neem deel aan projecten, bijvoorbeeld rondom automatisering, het verbeteren van de vastlegging van processen inclusief interne beheersmaatregelen en het slimmer inrichten van de administratie.
  • voer zelfstandig de administratie uit van een aantal kleine entiteiten die onder Triodos vallen en stel hun jaarrekeningen op.
  • draai mee in het proces rond de samenstelling van de halfjaarcijfers en de jaarrekening van Triodos Bank N.V. 
  • communiceer met interne en externe stakeholders zoals andere afdelingen en de externe accountant.

Volg je hart. Gebruik je hoofd. 
Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met circa 1.400 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al bijna 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en dat begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank. 

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Zeist: een moderne en groene werkplek. Reis je duurzaam en kom je met het openbaar vervoer naar je werk? Vanuit onze bedrijfsfilosofie vergoeden we reizen met het openbaar vervoer volledig. 

Het team
Jouw nieuwe team draagt de naam Accounting & Consolidation en telt 10 toegewijde collega’s die verantwoordelijk zijn voor de administratie en rapportage op verschillende deelgebieden. Denk bij dit laatste aan rapportages aan de toezichthouder DNB en de jaarrekeningen. Jij werkt samen met een directe collega binnen jouw werkveld met wie je vanzelfsprekend goed communiceert. Vanuit dit enthousiaste team en jouw positie als financial accountant zoom je in op de organisatie van Triodos Bank. Vanuit het perspectief van het hoofdkantoor krijg je een mooi totaalbeeld van alles wat er speelt in de organisatie.

Dit ben jij
Als je werkt bij Triodos Bank sta je bewust in het leven. Om inhoudelijk goed voor de dag te komen, werk je nauwkeurig en gestructureerd als financial accountant. Je bent oplossingsgericht, hebt een open houding en voelt je verantwoordelijk om doelstellingen te behalen. Je werkt zelfstandig en je weet goed te schakelen met andere afdelingen, zoals Salarisadministratie, ICT en Projectadministratie, en met externe accountants. Verder beschik je over:

  • hbo-werk- en -denkniveau.
  • een opleiding op het gebied van financiële administratie of accounting.
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een financieel administratieve functie, bijvoorbeeld als financial accountant, in een (middel)grote organisatie.
  • groot verantwoordelijkheidsgevoel, goed kunnen omgaan met fluctuerende werkdruk
  • goede kennis van Excel.
  • een goede beheersing van de Engelse taal.
  • ervaring met Exact is een pré.
  • kennis van IFRS is een pré.

Jij gaat voor impact
Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als financial accountant. Dat Triodos daarbovenop ook nog eens een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket garandeert, is mooi meegenomen. Denk hierbij aan: 

  • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.
  • een aantrekkelijke pensioenregeling.
  • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, plus de mogelijkheid om 2 weken extra vakantiedagen te kopen.
  • 100% vergoeding van de reiskosten met het openbaar vervoer, die je maakt voor woon-werkverkeer.
  • een interessante fietsregeling.
  • mogelijkheden voor opleidingen en scholing.
  • de optie om te gaan voor onze collectieve zorgverzekering.


Interesse?
Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Inge Tjeerdsma, Manager Accounting en Consolidation via 030 -753 63 34.

Kom jij ons versterken? Reageer dan voor 20 mei a.s. door je Engelstalige cv en motivatie te sturen via de solliciteerbutton ter attentie van Madelinde Strietman, HR Adviseur


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Corporate Finance, Financiele dienstverlening, Utrecht